a jakie jest to sprawdzone źródło. kupuje chleb żytni w foliowym opakowaniu i w składzie jest mąka żytnia razowa i mąka żytnia no i coś tam jeszcze ale nie ma żadnych konserwantów czy coś w tym stylu. sądze że to jest dobry chleb. a ile to jest ta jedna porcja bo nie bardzo rozumiem
World Masters Women's Bench Press Championships - 18-21.04. 2013r. Krótkie podsumowanie startu naszych zawodników i miejsca W Pradze odbyły się Mistrzostwa Świata w Wyciskaniu Leżąc, w których nie zabrakło reprezentantów Polski. Nasi zawodnicy swój start mogą zaliczyć do bardzo udanych, ustanawiając nie tylko nowe rekordy Polski ale także i [...]
[...] dobrego zycia wg mojej definicji :-). Nie chce tego zmieniac. Problem, z ktorym bede walczyl pewnie jeszcze dlugo to napady obzarstwa. Marcelu, "dobrze zjeść" to wg Twojej definicji z chlebem, makaronem, mąką, owocami? Napady obżarstwa są naturalną konsekwencją restrykcji kalorycznych (długotrwałych) i wahań poziomu insuliny. Nic więcej.
Ciemny nie definiuje jakościowego chleba. J/W patrz na skład. Staraj się wybierać chleb, który składa się głównie z mąki żytniej/razowej nie pszennej. Dziś kupiłem inny, ale też z Biedronki. Wg etykiety 48,5% mąka żytnia, słonecznik 10%, mąka pszenna Ten co kupowałem wcześniej też był z mąki żytniej i pszennej, ale nie ma napisanych procentów
a te różne dla dzieci? MORLINKI? JEDYNKI czy jakośtak - pakowane jak jakieś BATONY!! za moich czasów to się jadło PRINE POLO.. a teraz szamają "kogucie grzebienie z wymionami".. w KIFie był artykuł, w którym dr Fort pisał, o tym, ze parówki to w dużej mierze mąka w tłuszczu.. - czyste węgle (mąka) z tłuszczem (zwierzęcym).. dlatego [...]
Lu Petitki Go! To przepyszne ciastka, bogate w pełnowartościowe i pożywne składniki: pyszne suszone owoce (rodzynki i skórkę pomarańczową) oraz aż 53% różnych rodzajów zbóż (pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa). Nie zawierają barwników ani konserwantów. Lu Petitki Go! Zawierają 15% pełnego ziarna, a także błonnik. Brzmi niezle,ale: Składniki: mąka [...]
Jedz stosując zasady przede wszytskim zdrowego odzywiania, wiadomo, oczyszczona mąka ma mniej składników odzywczych. Naucz sie piec sama chleb na zakasie to nei jest trudne i tez ne jest strasznei czasochłonne, a będziesz miała to co najlepsze. Nie chodzi tylko o filozofie czy smak, ale bakterie w zakwasie przerabiają częśc glutenu, rokładaja [...]
[...] D3+K2+Wapn, Witamina B Complex, Morwa Biala Trening: Trening C Miska: Sniadanie: jajecznica na masle z pomidorem + ogorek Lunch: placki z cukini (wkradlo sie jajko oraz maka jaglana) Obiad: kotlet z indyka bez panierki + ogorki, cebula + oliwa Kolacja: pieczona dynia z batatami Trening C: Rozgrzewka: rotatory+hopsasanki+1 seria na sucho [...]
jw. jajko musi byc :-)) możesz dodać też odrobine mąki możesz sobie spojrzeć też na skład produktu typu "pancakes", wtedy odrazu widać czym różni sie od samego wpc Składniki: płatki owsiane , mąka owsiana , maślanka w proszku , koncentrat białek serwatkowych WPC 80% , lecytyna , twaróg w proszku , białka mleka, emulgator: fosforan sodu, białko [...]
Siema! Właśnie założyłem konto, szczerze mówiąc tylko dlatego że zainteresował mnie twój dziennik ;-) Powodzenia, będę śledził ;-) Witam mega pozytywny gość z ciebie mega sama forma i wszystko, przepis na ciasto do pizzy mogę prosić, można jeść smacznie kolorowo i robić formę i o to w tym wszystkim chodzi Przez takie wpisy nic nie podjem ! Dzięki [...]
Mnie też. Chociaż przy koncówce było mi tak słodko %-) Ale pyszne są . Ogólnie same lody z Maka mi smakują. Szkoda, że za granicami jest taki wybór lodów a u nas te lepsze sezonowe :-/
[...] mi sie poruszac po tej stronce, pozatym myslalem ze polecicie mi jakis konkretny produkt, wlasnie przegladam oferte vifona i tao tao, sklad na opakowaniu to najczesciej maka pszenna maka ryzowa, jest jakis makaron gryczany+ konserwanty, niestety zadnych konkretow na temat skladu nie ma, a wiekszosc z tych makaronow jest do zalania wrzatkiem. [...]
Makaron sojowy ma bodajże IG 30, czyli bardzo niskie, zazwyczaj robiony jest ze skrobii pochodzącej z fasoli Mung.Ze względu na niskie IG to dobre źródło ww, ale drogie (100g ok 4 zł) Pozostałe makarony orientalne to raczej wysokie IG (skład zazwyczaj zwykła mąka pszenna lub mąka ryzowa)