Kupiłem sobie taki chlebek : Chleb wieloziarnisty Skład : Mąka pszenna, woda, kwas żytni, soja, len, słonecznik, mak, drożdże, sól Czy taki chlebek mogę zastosować w mojej diecie i jeść go codziennie?
Tzn to wszystko gotuję razem, w wywarze jest kurczak i włoszczyzna i żeby zrobić gęsty sos to daje śmietanę z mąką. To mówisz, że lepiej tam wlaćjogurt? No a oliwa na co? Chyba, że na calość z ryżem polać, hmm? Acha i mam pytanie jeszcze takie: gdzie znajdę jakiś licznik zapotrzebowania na białko, węgle itp? Pozdrawiam Zmieniony przez - scotch22 w [...]
1 nie jemy suchej mąki może być chleb z tej mąki ale nie sama mąka ! 2 wszędzie nie do po treningowego 3 100% skrobia bedzie dobra banan skrobia i białko
[...] na pulsie xD Trening elegancki, pompa naprawde bardzo dobra jak na tak bezczelnie niskie weglowodany xD no wiec gitarra KORYTO 10 jaj, 800g lososia, bulka, frytki z maka, plasterek sera co smierdzi jak mi skarpy po poligonie SUPLEMENTACJA brak /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/de061d85a434414483437a3e1652aeab.jpg [...]
Mąka ryżowa jest ok. Szprotki w sosie pomidorowym (ogólnie ryby puszkowe od czasu do czasu) są mocno przetworzone i wybieraj raczej te w sosie własnym/ w wodzie. A jeśli chodzi o omlety i placki - o ile nie masz problemów żołądkowo - jelitowych po płatkach owsianych to spokojnie, zawsze możesz na jaglane, czy gryczane wymienić.
[...] to jedyna szansa na obniżenie puli kalorycznej to zrobienie tego produktu z jakiegoś produktu np. błonnikowego, przykładem tego jest np. mąka konjac i robione z niej makaron i ryż. W składach tych chlebów nie widać, żeby był jakikolwiek produkt, który mógłby być takim wypełniaczem błonnikowym, dlatego jak Ci się chce to wyjaśnij tę [...]
sporo tego nabiału, dodaj wazyw i jedz 30min przed snem(no chyba ze ten posiłek po trengu jest własnie taki) tunczyk tylko w sosie własnym nie w oleju. jesli bardzo chcesz spowolnic wchłanianie to dodaj oliwy ale nie kupuj tunczyka w oleju. a ta grochówka...:) to taka ze smietana i mąką zageszczana?:))) trzymaj bilans na 0 i bedzie git
Wszystko zależy od ogółu diety. Zakładając, że większość posiłków bazuje na jak najmniej przetworzonych produktach, to część z nich jak najbardziej może być trochę gorszej jakości, np. wspomniana przez Ciebie mąka pszenna. Poza tym, do wyboru masz również inne gatunki mąki, również te lepszej jakości. Warto o tym pamiętać. Drugie pytanie w [...]
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]
Ooooo Stary 737 jest dla prawdziwych twardzieli!!! XD skład miażdży i ciesz się że masz tylko gazy. Ja na szczęscie kupiłem tylko 0,5 kg za jakieś grosze pamiętam. Pierwsza porcja - myśle "dobra może coś starego zjadłem" Kolejna porcja skończyła sie tak samo i od razu poleciał w kosz, tzn najpierw w kibel a potem to co w [...]
dzieki Panowie za odpowiedzi, trzymam miche, robie cheaty ale rzadko raz na 2 tygodnie i to raczej taki maly cheat, zjem cos z kfc/maka plus jakiś maly baton, ale moze faktycznie sprobuje podbic wegle albo zrobie tak jak mówisz ze raz w tygodniu bardziej czystych węgli zaladuje, w ketozie nie jestem (moze ze wzgledu na wysoka ilosc bialka tak jak [...]
[...] to w pierwszej kolejności gotuj, duś, piecz. Smażenie powinno być praktycznie jak najrzadziej, a jeśli smażysz to bez panierki. Źródła węglowodanów to ryż brązowy, makaron z mąki razowej/durum, kasza gryczana, perłowa, jaglana, pieczywo pełnoziarniste/ najlepiej wasa/. Tłuszcze to oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy /głównie włoskie, [...]
Jajko + banan + mąka z budyniem + woda ➡ zmisować a najlepiej zblendować. czym się będzie różniło zmiksowane ciasto od zblendowanego? Zmiksowane bedzie mieć grudki