lipna ta dieta szczerze mówiąc, sporo cukru i węgli z wysokim IG, mąka, panierka mało zdrowych tłuszczy, sporo białka z prochu masz nad czym pracować ;-) Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2014-11-29 23:44:35 Co pozmieniać według ciebie jeśli mógł bym prosić. Ostatnie dwa dni zacząłem dopiero coś zmieniać.(zaczynam się dopiero uczyć). Panierki już [...]
Kwestia przyzwyczajenia i zapotrzebowania kalorycznego. Twaróg jem najczęściej z opakowania (20 dkg lub 25dkg - w zależności od tego jaki się uda kupić w promocji z krótkim terminem spożycia) i łyżeczką dobieram dżem ze słoika lub jem bez dżemu (gdy trzeba ograniczyć kalorie). Przegryzam też kromką chleba - podobno uzupełnia się wtedy aminokwasy. [...]
nie wiem czy ja mam wadliwa partie czy co ale moja wanilia smakuje jak maka;/ zmielone zyto;/ daje 400ml mleka i 100g gainbolica i jest ochydne;/ a mam tego 7kg wanili i 1kg truskawki... wanilia tragedia;/ smak zboza
I AM BACK :-} Urlop urlopem, szybko się skończył, pozostawił jednak ekstra centymetry... Miska w 80% czysta, wpadł nabiał (lody, śmietana, twaróg), owoce o roznych porach dnia, ww na sniadanie, alkohol #-P Treningowo rekreacyjnie był rowerek, pływanko, spacerki itp 26/08/2015 Miska czysta nie liczona myślę, że koło 1900-2000kcal. Treningna rozruch [...]
[...] Miska jeszcze "po staremu" 2000kcal B97/WW156/T141 chyba troche przesadzilam z tluszczami %-) I. Jajecznica na bekonie, tahini II indyk mielony pieczony (mielone, jajko, maka gryczana), kasza gryczana, salatka (brokuly, pomidor, oliwki,hummus) III. placek ryzowy z wiorkami (ryz bialy, wiorki kokosowe, jajko +olej kokosowy) IV. podsmazane [...]
Skład chleba:: mąka żytnia 71,5%, woda, ziarna słonecznika 8%, siemię lniane 8%, sól, drożdże, otręby żytnie: 0,9%, słód żytni 0,8% W sklepie uznałam, że to bezpieczne, ale wolę zapytać specjalistów, więc pytam :) Filmik postaram się zrobić, może ktoś na miejscu nakręci telefonem chociaż z jedną serię, jak ładnie poproszę. Mój światopogląd legł w [...]
Dieta optymalna Na czym polega dieta? Krótko mówiąc polega na zachowaniu odpowiednich proporcji spożywanego pokarmu tzn na 1g białka powinno przypadać min. 2,5g tłuszczu i nie więcej jak 0,8 g węglowodanów (cukru) w diecie dobowej Produkty Zalecane Dla Człowieka przy Żywieniu Optymalnym Wszystkie rodzaje serów Jaja - powyżej 4 na dobę Podroby, [...]
Czym jest dieta tłuszczowa? Mimo że powszechnie przyjęte poglądy głoszą, że to tłuszcz jest przyczyną wielu chorób o podłożu żywieniowym, w rzeczywistości winę za to ponoszą węglowodany! Zacznijmy od zapoznania się z substancjami odżywczymi zawartymi w naszych pokarmach. Na przeważającą masę naszego pożywienia składają się trzy główne rodzaje [...]
[...] zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, koncentraty bialkowe, sztuczne [...]
Poczytaj sobie o nabiale i laktozie troche akneraj yyy jakby to powiedzieć kończyłam przemysł mleczarski moja praca inż. była o produktach mleczarskich,więc jeszcze coś tam pamiętam czasami zastanawiam się czy to nie było tak,bo kiedyś jadłam dużo nabiału dużo wiejskich i z czasem jest tak (podobno) że organizm zaczyna nie tolerować tych [...]
Wiedzialem ze bd zadowolony z takiej 1kg papki o smaku PB :D Ja tylko daje z 6x wiecej soli i czesto leci skrobia/maka ryzowa A do kina idz lepiej na cos innego, powaznie %)
[...] zapomniałem jak 2 lata temu byłem już tak suchy, głodny i zmęczony, że delektowałem się suchym ryżem z solą...%-) Choć czuje ze to z tego powodu rzuciłem się potem na jedzenie tak mocno, ze w dzień wydałem ze 150 zł na samego maka i jeszcze kebaby, lody, gofry - chyba z 15 tys kcal pękło %-) Zmieniony przez - Cayek w dniu 2020-05-08 13:34:41
Pieczemy chleb domowy dla cierpliwych SMAK GWARANTOWANY Składniki: 1,5kg mąki zytniej, otreby pszenne, nasiona (jakie kto lubi ja mam dynie i słonecznik) w miare uznania, płatki owsiane (opcjonalnie), woda, sól, kminek Zakwas na chleb: 10 łyżek mąki zytniej wsypujemy do naczynia i zalewamy dwiema szklankami ciepłej wody. Całosć dokładnie [...]
[...] 2,5-3 szklanki wody i dokładnie mieszamy. Do powstałego ciasta wsypujemy 3 szklanki maki i dokładnie wyrabiamy łyzka lub dłońmi, jak kto woli. Powstałe ciasto posypujemy maka co by nie wyschło i przykrywamy sciereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na nastepne 12h. W tym czasie ciasto powinno 2-3 krotnie powiekszyć swoja objetość. Do [...]
W tym czasie przyszykowujemy brytfanke w której bedziemy piekli. W tym celu należy wysmarować ją oliwą i opruszyc maka pszenną. Przekładamy doń wyrosniete ciasto do połowy wysokości brytfanki, zwilżamy z wierzchu ciepłą wodą i odstawiamy na kolejne 20 minut Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na około 50-60 minut. W trakcie [...]
Miała być siłka, ale ostatnio mam jakiś spadek formy, do tego wciągnęłam się w serial i trudno mi się oderwać od kompa. #-P Ale jutro na pewno pogonię. DT, 28.06.2013 ze skakanką Rozgrzewka: 5 minut + 55 przysiadów ATG challenge Trening: skorzystałam z zamieszczonego treningu na potreningu.pl 30sek skakanka 30sek high knees 30sek skakanka 30sek [...]
[...] z platkami, avocado z jajkiem ( o kurcze znow zapomnialam ze jak omlet to pozniej juz nie ma jajek) zaraz bedzie kura z ryzem i warzywka, w domu czeka gulasz ze swinki z makaronem i baklazanem i na wieczor serek (ograniczylam go ale musze wyjesc zapasy) Jak zaczne cwiczyc musze przmyslec swoja siete, jesli nie bede jadla serka to w nie [...]