Cześć. Mam pytanie od nośnie mąk. Wiem, że mąka pszenna jest niezdrowa i usiłuję nakłonić rodziców do zmiany zwykłej pszennej na inną, bardziej zdrową. Zastanawiam się jednak, czy jest mąka, która w wyglądzie i konsystencji przypomina tortową mąkę pszenną, ale jest zdrowa. Jaka to może być mąka? Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.
mam pytanie czy spozycie "Surowej maki przennej" nie jest przypadkiem niezdrowe< i czy wogole produkt ten zostanie przez organizm przyswojony? moze moje pytanie jest moze troche glupie, ale spotkalem sie ostatnio z wypowiedzia, ze niektore gainery maja wlasnie w skladzie make przenna (multipawer)
Witam Jaką polecilibyście mąkę bezglutenową do wypiekania bułek ? Obecnie, robiłem 2 podejścia z mąką gryczaną, jednak jest ona ciężka i bułki nie chcą rosnąc. Zastanawiałem się jeszcze nad jaglaną ?
Czy ktoś z was używał albo wie coś wiecej o tym produkcie?? Z tego co znalazłem fajny stosunek wegli do bialka i tluszczy w sam raz na low carb http://www.ile-kalorii.pl/kalorie/mąka-z-orzechów-ziemnych-z-obniżoną-zawartością-tłuszczu-d4640.html co o tym sadzicie??
Witam mam pytanie o mąkę orkiszową Plenus typ 630 Jest to mąka biała ale w końcu niby 100% orkiszu jak myślicie moge na niej bazować jako źródło węglowodanów? Wiem że pełnoziarnista pewnie by była lepsza
MA ktos informacje o bydgoskiej mące zawierajace mikotoksyny? Wiadomo juz co to za firma ja wypuscila? Jak ktos cos wie to niech napisze ja za bardzo nie mam czasu na szukanie przez sesje
Gdzie mozna kupic make razowa? Szukalem juz w prawie wszystkich sklepach i za chooya nie moge nigdzie znalesc :( Moze ktos ma namiary na jakis sklep gdzie moglbym dostac w Lodzi albo ogolnie po jakich sklepach szukac
Cześć. Mam do Was pytanie. Warto na redukcji zainwestować w mąkę kokosową? Nadaje się do spożywania? Podzielcie się swoimi opiniami :) Będę bardzo wdzięczny :)
1. Czy chleb zrobiony z mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 będzie zdrowym chlebem? Oczywiście chleb zrobiony w domu na zakwasie :-) Czy może lepiej unikać takiej mąki? 2. Czy mąka pszenna pełnoziarnista 1850 jest to mąka graham?
Czy ktoś z Was orientuje się na temat mąki graham typ 1850? Czy jest zdrowa? Czy warto jej używać? :) Wiem, że najlepsza jest mąka żytnia 2000, ale niestety brzuch mnie po niej boli i mam wzdęcia, dlatego zastanawiam się, czy mogłabym ją zamienić na mąkę graham (do wypieku domowego chleba na zakwasie).
Szybkie pytanko: w składzie mąki kokosowej, która posiadam widnieje 58g węglowodanów na 100g produktu. Czy mam takie wartości przyjąć czy uwzględnić, że ok 40g to błonnik, którego nie wliczamy i przyjąć 18g węglowodanów na 100g produktu?
Jakiej mąki używać, aby była cennym źródłem węglowodanów podczas pieczenia naleśników, placków itp? Czy te mąki nadają się: żytnia, pszenna z pełnego przemiału, owsiana (kupna lub zrobiona poprzez zmielenie płatków owsianych), ryżowa, kokosowa, semolina durum. Dlaczego nie poleca się zwykłej mąki pszennej?
gdzie można kupić taką mąkę ?Chcę upiec chleb na z zakwasie ale w sklepach w mojej okolicy nie widziałam takiej mąki i czy ktoś wie czy można zrobić zakwas z innej mąki?np.pszennej?może żle szukałam ale nie znalazłam takiego przepisu
Witam, mam pytanie odnośnie mąki żytniej - czy może ona stanowić główne źródło węglowodanów? jest już coraz cieplej iq nie mam czasu w ciągu dnia by jeść regularnie, produkty na mące żytniej bardzo łatwo mi wchodzą i jest to dla mnie wygodniejsze niż objadanie się na koniec dnia - tylko czy warto......?
Czesc ma ktos moze info nt kalorycznosci i skladu maki zytniej? Chyba nie zaszkodzi ze 2 razy w tygodniu zrobic sobie np na posilek potreningowy albo na sniadanie jakis plackow z maki, wody, 100ml, mleka i 1 jajka? Pozdrawiam
jak w temacie a dokladniej zaleznosc zawartosci wegli, sprawdzalem make kilku firm i rozbieznosci sa ogromne? czym to jest spowodowane skoro sklad ten sam, no i jaka wybrac?
Witam, szukam dobrego źródła węglowodanów z mąki, Chciałem użyć mąki kukurydzianej ponieważ żytnia mi nie smakuje a kukurydziana jest bez glutenu . Co sądzicie o mące kukurydzianej dlaczego tak lub dlaczego nie proszę o uzasadnienie swoich odpowiedzi. Dzięki :)
Czy na diecie mieszanej, czyli nie chodzi tu o redukcję ani o masę, bardziej utrzymanie wagi, może być stosowana mąka z pełnego przemiału typ 1850? Dieta jest oczywiście dla mężczyzny regularnie uprawiającego sport i budującego masę mięśniową ;)