[...] się do mózgu. Tak więc rano spożywamy białko natomiast wieczorem, przed snem węglowodany, które pobudzą syntezę serotoniny. Jeśli na przykład powstrzymamy się od jedzenia makaronu i tym podobnych produktów aż do wieczornego produktu, osiągniemy najwyższą energię umysłową podczas dnia, a ponadto L-tyrozyna zminimalizuje skutki stresu. [...]
Witam! chciałbym przedstawić ciekawy artykuł o żelazie,ze względu,że w wyszukiwarce o nim nic niema i wogóle. Żelazo (medycyna-dietetyka) W organizmie człowieka znajduje się od czterech do pięciu gramów żelaza. Około 70% tej ilości jest związane w krwi, głównie w postaci hemoglobiny. W mięśniach żelazo wchodzi w skład mioglobiny, czerwonego [...]
[...] o max. 20%. Uczestniczkom pozostawiamy dowolność w doborze makroskładnikow, jednak prosimy o stosowanie się do zasad tzw. "czystej miski" (niedozwolony jest cukier biała maka i inne przetworzone i oczyszczone źródła węglowodanów, dotyczy to również wszelkich odmian cukrów w tym fruktozy oraz innych zastępczych substancji słodzących; wyjątkiem [...]
Witam, biorę kreatynę vitalmax 250mesh od 5 dni po 5g dziennie, waga identyczna jak 5dni temu, kreatyna ma gęstość identyczną jak mąką i rozpuszcza się w ustach po sekundzie, producent podaje że 5g to płaska łyżeczka od herbaty, a według mojej wagi 5g to łyżeczka ze sporą górką, a płaska ok 3g, dlatego brałem coś pomiędzy jednym a drugim, dodam że [...]
kupiłem sobie cos takiego Makaron Razowy Graham firmy Wienox jego wartości odżywcze to białko 11,72 tłuszcze 2,56 węglowodany 74,07 błonnik 7,60 surowce: mąka przenna typ 1850 - graham mąka przenna typ 1400 - sitkowa nadaje sie taki amkaron do diety redukcyjnej czy zastapic go innym makaronem a może zmaistmakaronu cos innego??
siemanko :-) mam takie pytanie odnosnie maki. otoz mam jakis tam przepis na ciasto z kruchym spodem. sklad spodu to m.in. maka kukurydziana z dopiskiem, ze koniecznie kukurydziana!! no i tu powstaje pytanie. z racji tego, ze kompletnie nie znam sie na makach, czy istnieje jakas inna maka, na ktora moge zamienic ta kukurydziana i spod nadal wyjdzie [...]
[...] chlebek Pelnoziarnisty żytni, ceny dokladnie nie pamietam firma: nowakowski la lorraine bakery group rodzaj pieczywa: chleb zytni sitkowy, krojony,pasteryzowany sklad: maka zytnia (w tym maka zytnia razowa),woda,ziarna zyta lamanego 16%,sól, miod sztuczny,proszek mleczny piekarniczy moze zawierac sladowe ilosci gluten, sezam,sol i jaja nie [...]
[...] jest naprawde niezly ale gdzies spotkalem sie z opinia ze nie jest najlpeszy. Jak to w koncu jest, mozna szamac?? Wartosc energetyczna na 100g 236 kcal Wartosc odzywcza na 100g: b - 5,3 w - 54,2 t - 1,6 Sklad: maka zytnia, woda, maka pszenna, cukier, miod sztuczny (3,5%), syrop skrobiowy, sol. Zmieniony przez - Paszczak w dniu 2007-01-14 20:55:10
witam!! wie ktos cos o tej firmie oprocz tego ze pochodzi z wysp? wlasnie doszla do mnie kreatyna z tej firmy mono i po otwarciu ppierwszy raz widze taką forme kreatyny chodzi mi o proch wyglada jak mąka!!bardzo rozdrobniony,praktycznie cos jak maka,cukier puder!!! testuje juz ktos to mono??
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam ;). Co sądzicie o jedzeniu na redukcji : masła orzechowego, miodzie , i chleba orkiszowego ok 80g dziennie. skład : woda, drozdze, maka orkiszowa pelnoziarnista, ziarno orkiszu, slonecznik, zyto gniecione, platki jeczmienne, platki owsiane, sol, naturalny zakwas pszenny, blonnik jablowy, maka sojowa. Jeżeli, ten chleb nie nadaje sie na [...]
mam pytanie ze względu na to ze kasza mi juz nie wchodzi chciałbym zmienić źródło węgli na makaron. Kupiłem w tesco makaron tylko niewiem czy dobry skład taki: mąka pszenna, mąka pszenna typu durum semolina.
Witam! Dzis w miejscowym sklepie zakupilem chleb razowy. Ogólnie nie jadam chleba. ale czasami trzeba urozmaicać dietę. Zastanawiam się nad jego faktycznymi wartościami odżywczymi, gdzyż jego skład wygląda raczej biednie: -mąka pszenna t. 720 -mąka żytnia t. 2000 -żurek, drożdże, sól CO o tym myślicie? Jest wartościowszy od białego pieczywa? Tak [...]
w sklepei znalazlem taki chlebek sklad: maka pszenna razowa, woda, platki owsiane, maka zytnia razowa, zakwas naturalny, tluszcz roslinny, drozdze, sol wartosc odzywcza w 100g wartosc energetyczna 233 kcal bialko 8,1 g ww 44,4g tluszcze 2,5 g wierzycie ze to jest prawda? bo za pieknie to wyglada (tak mi sie wydaje:))
Witam mam pytanie odnośnie wafli zbozowo-ryzowych czy można je dodać do diety jako przekąskę? składniki: mąka pszenna 97%, mąka ryżowa 1% / ale maja az 75g węgli i praktycznie w ogole tluszczu i białka. Jeść czy nie jeść?