Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka w temperaturze pokojowej 5 g ksylitolu 25 g smakowa mąka owsiana Quamtrax olej kokosowy dodatki: 1 kiwi 20 g masła orzechowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy ksylitol i ubijamy około 2 minut na puszystą masę. Do białek przekładamy ubite żółtka, dodajemy przesianą [...]
Czego potrzebujemy: 50 g ciasta Protein Pizza 50 g twarogu półtłustego 20 g mąki owsianej 5 g pestek słonecznika Jak wykonać: Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - odkładamy na kilka minut. Po tym czasie ciasto zagniatamy ponownie wraz z mąką owsianą i pokruszonym serem. Kiedy składniki dobrze się połączą, ciasto [...]
Składniki: ciasto 1 jajo 250g twarogu półtłustego 80g mąki z brązowego ryżu sól dodatki 10g oleju kokosowego 100g borówek 150g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Twaróg z jajkiem zmiksować na gładką masę, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Blat posypać mąką, gdyż ciasto będzie się lepić do rąk. Z ciasta uformować długi [...]
Składniki: 100g jogurtu naturalnego 430g twarogu półtłustego 100g banana 2 jajka 25g mąki z topinamburu 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 125g malin Sposób przygotowania: Jogurt zblendować z twarogiem i bananem na gładką masę. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i mąką. Następnie wbić jajka i wymieszać dokładnie. Do posmarowanej [...]
Cześć! W mojej diecie staram się jeść jak najbardziej zróżnicowanie i zdrowo, więc często pojawiają się tam wypieki. Ciągle używałem mąki pełnoziarnistej pszennej i żytniej 2000, jednak wg mnie są one zbyt 'ciężkie' i ciasta lub podobne dania wychodzą w nieodpowiedniej formie. Jakie wy używacie i gdzie można je dostać ? (na wypieki oprócz chleba, [...]
Witam. Mam pytanie odnośnie mąki z typu 720. Czy jest ona zdrowa jeśli jem z niej chleb? Normalnie bym się tym nie przejmowała ale u mnie wlatuje 400g takiego chlebka (bochenek) 2 razy w tygodniu w ciągu jednego dnia (tak cały bochenek w jeden dzień aczkolwiek kanapki są małe więc szybko schodzą a ja jestem chlebożercą). Może dla niektórych to [...]
[...] zagęszczająca: guma guar, dekstroza. Ta bezglutenowa i niezawierająca laktozy mąka firmy schär jest nadzwyczaj uniwersalna i nadaje się szczególnie do przygotowywania makaronu jajecznego, zacierek i pierogów. ale również do wiązania sosów i jako panada do mięsa i ryb. można ją codziennie stosować w kuchni, bez żadnego ryzyka! Czy jest to [...]
Witam. Z tego co patrzyłem w dziennik vitalmaxa to mąka pszenna ma więcej witamin i innych składników odżywczych . Stosunki b/w/t są bardzo zbliżone. Dlaczego zatem wszyscy polecają mąkę żytnią? Zmieniony przez - shooter3 w dniu 2010-05-21 16:23:29
witam postanowiłem urozaicić swój plan dietetyczny dodając do niego naleśniki z tych 2óch mąk o wysokim ig problem w tym że taki naleśnik po usmażeniu dziwnie "strzela"mi w zębach,tak jakby tam był jakiś piasek czy coś. czy to normalne przy tych mąkach?? czy może poprostu trefiłem na jkieś zanieczyszczone opakowanie czy coś??
Ile kosztuje mąka pszenna ? nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie wiem co gdzie kiedy pomocy ....nie [...]
Maku co sądzisz o informacji podanej w ostatnim numerze "SdW" (fragment): "Raport prof. Beukera sekretarza komisji medycznej IFBB przedstawiony na ostatnim Kongresie IFBB w Yangonie: Podczas naukowego kongresu medycznego (...) podano informację, że na 41 przebadanych próbek odżywek i suplementów różnego pochodzenia, głównie oferowanych przez [...]
Po długich poszukiwaniach w końcu udało mi się znaleźć mąkę razową w Warszawie w sklepie Bomi. Jednak jak się przyjrzałem etykiecie produktu, to wzbudziła we mnie pewne zastrzeżenia (np. brak B/T/W) i ogólnie jakaś uboga (np. strona asteron.pl nie istnieje) Można zaufać? Zna ktoś ten produkt?
Już od bardzo dawna zabieram się do napisania tego arta. Właśnie dziś postanowiłem to zrobić - pomimo tego że jutro mam sprawdzian z polaka ... No dobra - tyle w formie wstępu - jednak mam pewne pytanie i kieruje je do was - a mianowicie chodzi o mąkę. Tak taką mąkę z której np. robi się placki itd. Czy można ją jeść żeby nabrać masy ?? - np. [...]
/SFD/Images/2016/6/29/2294068fcd9e445693388a0e0cf00cc1.jpg Opis Cechuje się delikatnym, przyjemnym zapachem i smakiem kokosa Nie zawiera glutenu, lecz zawiera wysoką ilość błonnika Rekomendowanym diabetykom, alergikom i osobom będącym na diecie bezglutenowej Mąka kokosowa jest naturalnym źródłem błonnika, w dodatku nie zawiera glutenu. Nadaje się [...]
Witam. Jestem na redukcji, ale nie długo będę na masie. Potrzebuję jak najlepszej mąki do robienia naleśników, zapiekanek i innych zdrowych rzeczy. Chciałbym, żeby mąka miała jak najlepszą jakość, żebym mógł ją wrzucić do diety. Oto jakie mąki znalazłem w Kauflandzie. Proszę o radę czy są ok. Czy może lepiej kupić coś innego i poszukać gdzie [...]