Tak, a te typy mąki wzięły się stąd, że spalano 100kg mąki, im mąka miała więcej błonnika i minerałów i im dalej od środka bielma pochodziła, tym więcej po tym spaleniu powstawało popiołu. W przypadku mąki razowej żytniej - 2kg.
proszę, przestań ja mówię o tym, że w POlsce zdecydowanie WIĘKSZOŚĆ ludzi kupi np. taki maxivit niż tego AP. i słusznie zrobi. a nie wiem po co mi to zestawienie podałeś już, pokój ps. np. Piekarnia "U Maćka" pzredstawia 5 najczęściej kupowanych produktów spożywczych roku 2005: -Maciek razowy -Maciek pszenny -Maciek ze śliwką -Maciek z [...]
posiłek 2 daj jako okołotreningowy, tam jest potrzebna duza ilosc ww, co do kajzerki....daruj sobie jedz razowca z mąką typ 2000, dodaj wazyw spraw zapotrzebowanie kcal i nie powinnno byc problemu, generalnie te kajzerki to jakis wybryk chyba, daruj sobie lepiej jajówa na smalcuchu z niz jajeczka z kajzereczką:)
levy03 daj jakiś dowód, bo oskarżasz ludzi którzy mają po prostu niej niż ty! Bo myslisz że wszyscy chcą zarobić kupę kasy na kontach, btw tak samo jak ostatnio ktoś tu oddał prawie 2kg białka za free to pewnie według ciebie to mąka była? pozdro, przymyśl
kwestia indywidualna moja zona brala na wakacjach i ja troche tez przed urlopem ja dalej jesetm czarny a nie bioore a ona biala jak maka to zaczela znow brac
Ale to naprawdę do Ciebie pytanie, czy chcesz jeść dobrze czy "niedramatycznie". Ja bym tego nie jadła, bo ta mąka żytnia pewnie jest oczyszczona, ekstrakt jęczmienno-słodowy to cukier dla koloru, a do tego drożdże.
Nie zdążyłam edytować: Marchew w większych ilościach wliczasz, groszek wliczasz. Jeśli mąka razowa to pszenna to zamień na inną. Ziemne na migdały albo inne prawdziwe orzechy. ...Ladies z małym stażem sugerujemy start od rozłożenia posiłków na 5-6 dziennie, w każdym dostarczają białko, tłuszcz i węglowodany (często poza ostatnim godzinę, dwie [...]
Kiedyś robiłam je dość często. Całkiem niezły zapychacz %-) ale wg. mnie najlepiej jeść je od razu na świeżo. Ja je często zabierałam na drugi dzień do pracy i ciężko było mi je wcisnąć :-P A robiły się suche na drugi dzień? I robiłaś je z mąką czy bez? :-)
O tak, też myślałam o dodatku smażonej cebuli albo szpinaku. Planuję też zrobić ten chlebek ze zwykłą mąką dla reszty rodzinki. Wczorajsza próba z "bułeczkami" została spalona - zostawiłam je do wyrastania na popołudniowym słońcu i...przypomniałam sobie o nich dopiero ok.19 jak już było chłodno na dworze więc opadły i wyszły placki. Aczkolwiek [...]
Ale smaka mi narobiłeś, apetycznie to wszystko wygląda. Mogę prosić o przepis na te placuszki :) ? Jasne, akurat ja robiłem pod swoje makro :) Składniki: -mąka owsiana 100 g -jajo kurze 4 szt. -jogurt grecki 50 g -masło klarowane 30 g -jagody i maliny -proszek do pieczenia -WPC Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na pianę. [...]
Woźnica, sog za mądrą i trafną wypowiedź. Nie zgodzę się jednak z dwiema opiniami z niej. Reklama jest ważna, nawet bardzo, ale nie decyduje o wszystkim, o czym świadczy przykład np. Sci Fita, który reklamę miał i ma całkiem niezłą a kompletnie się nie sprzedaje. Jaką reklamę ma Inko w "KiF", jaką miał kiedyś Fitmax? I nic to nie dało. [...]
a wiec zdaje relacje omlet nie wyszedl najgorszy ale czulem jak bym jadl jajecznice z dzemem zrobilem tak,.. ubilem bialka na sztywna piane.. zoltka sypnalem osobno i zmieszalem z maka.. pozniej zmieszalem wszystko ze soba i na patelnie.. i tutaj moje pytanie.. mam smazyc dlugo az bedzie taki przypieczony ?
Jak sie nie chce gotowac innych warzyw to sie wciska kapuste :D lepiej jesc banany czy jabłka? i co oznacza mąka zytnia typ 750 ?jest duzo gorsza od 2000? Zmieniony przez - nowa100 w dniu 2011-10-05 18:28:48
korleone: Możesz mi wytłumaczyć jakim cudem w latach 70 i 80 do polski na szkolenia przyjeżdżali irakijczycy? a tym bardziej jak amerykanie mogli ich szkolić skoro oni operowali sprzętem wyprodukowanym w związku radzieckim. Gdzie niby pisałem, że do Polski??? Ale prawdą jest, że w konflikcie Izrael vs okoliczne państwa, bodajże tuż przed wojną 6 [...]
[...] na jaka liczylem. dziekuje. zastanawia mnie tylko kwestia, jak przy takim skladzie ciastek Gullon, jak podalem wyzej, producent osiaga tak niesamowitosc chrupkosc i twardosc ciastek... cukru nie ma w ogole, inuliny rowniez, po prostu maka, tluszcz, slodziki, spulchniacze, sol i aromat... Zmieniony przez - sfdpowersfd w dniu 2018-12-15 09:21:35