[...] ułożone końcem do siebie, jak sznurek pereł, podczas gdy inne wyglądają jak obszarpana roślina. Enzymy rozbijają wszystkie złożone struktury węglowodanów — chleby, makarony, zboża i warzywa — do prostej glukozy. Wiele czynników będzie zwalniać absorpcję, albo opóźniać opróżnianie żołądka do małego jelita czy zwalniać [...]
Ściągawka KU PAMIĘCI gotowa. Dla zdrowia źródło: Patrick Holford „Smak zdrowia. Zasady prawidłowego odżywiania” W roślinach występują związki fitochemiczne, które choć nie są substancjami odżywczymi, to mają znaczący i korzystny wpływ na nasz organizm oraz na nasze zdrowie. Powszechnie w pokarmach występują: antocyjany, bioflawonidy, [...]
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000. A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720. to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny
/SFD/Images/2016/8/10/ffcc0f2ec15f4481bf42f19dcf819c01.png Dziś masakryczny dzień, w pracy mnie trzęsło zimno, jak wróciłem do domu to od razu wszedłem pod gorący prysznic i jakoś przeszło. Na treningu już było spoko, cały czas progresuję w głównych ćwiczeniach. Wczoraj przyszła do mnie mąka kokosowa i VitaFieber. Mąka będzie dobrą alternatywą [...]
jaki posmak ???? %-) Z ciekawości wrzuciłem w google i można wyczytać takie rzeczy: "Mąka gryczana – wyrabiana z ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalany smak. Najczęściej używana do naleśników, pierogów, chleba (jako dodatek). Proponujemy, aby ze względu na dość intensywny smak, mąkę gryczaną mieszać z inną mąką (np. ryżową)." [...]
Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory Zmieniony przez - darpomorza w dniu [...]
Co do mąki to brana jest bezpośrednio z młynów i każda dostawa posiada badanie i nie ma tam dodatków. kolego w jakim ty świecie żyjesz? To jest tak samo jak z tym ze kulturyści startujący na zawodach zarzekają się że sa czyści :) kto ci teraz bezpośrednio coś sprzedaje? zapewniam cię ze mąka pochodzi od przedstawicieli i też sa już gotowe [...]
Kurna felek no w żadnym z Polskich sklepów nie było mąki żytniej,razowej lub choćby orkiszowej ! Skandal jakiś! }:-(( Za to znalazłam bułki organiczne, sprawdziłam skład no i wszystko ładnie pięknie bo jest i mąka żytnia(38%) i mąka razowa(12%) ale niestety też i mąka pszenna też organiczna (19%), do tego nasiona słonecznika (5%),woda i [...]
Próbuje nie jeść nabiału, dlatego też rano zamiast owsianki na mleku kombinuje z plackami owsianymi. Nie miałam czym zagęścić, nie moglam mąką ze względu na gluten więc zagęściłam odżywką białkową. Dziś już próbowałam z mąką gryczaną. Trening muszę przesunąć na jutro. Wczoraj aeroby - rolki :-) Wczorajsza miska. [...]
Fajnie że nie potraktowałeś tego jako atak bo nie miałem zamiaru Cie atakować tylko doradzić, pomóc Masz 5 posiłków, tłuszcze wokoło treningowych odpadają więc zostaje Ci posiłek nr 1, 2 i 5. Tak czy siak musisz w te3 posiłki walić tłuszcze. Tak jak napisałeś będzie ok. Ewentualnie pomiędzy posiłkami możesz kilka orzechów przegryź Co do 2 [...]
Rekordy mężczyzn Rekordy Polski mężczyzn w wyciskaniu leżąc klasycznym PZKFiTS stan na dzień 2017.04.23 J U N I O R Z Y do lat 16 Kat. Wynik Nazwisko i Imię Rocz. Klub Miejsce Zawody Data Waga ciała 53 100,5 Jędrzejewski Jakub /01 Wicher Kobyłka Knurów MPJ16;18;20;23;W 2016-10-22 53,00 kg 59 105,0 Białek [...]
Witam. Obecnie kupuję "chleb razowy", który składa się: w 30% z mąki żytniej razowej, mąki pszennej (bez %), wody, itp. Czy to jest dobry wybór chleba razowego, czy mam szukać innego chleba? (razowy=100% mąki żytniej?) edit: Chleb razowy polskie zboża - z biedronki 3zł/500g skład: mąka żytnia razowa 30,6%, mąka pszenna, woda, nasiona: słonecznika, [...]
O pierwsze słyszę, że mąka razowa to mąka pszenna - nie wiedziałam tego :-) To dlaczego polecany jest np. makaron z mąki żytniej razowej, skoro mąka razowa to mąka pszenna?
Jeszcze pytanko odnośnie chleba, który jest także pieczony przez mamę, skład: 150g zakwas(woda+100g mąka żytnia typ 2000 razowa), 200g mąka pszenna pełnoziarnista Lubella, 200g mąka żytnia typ 2000 razowa, 25g sezam, 25g pestki dyni, 25g siemię lniane, 25g słonecznik. I mam także sporą ilość gołąbków, skład: mięso wieprzowe, kasza gruboziarnista, [...]
Siemka.Na wstępie napiszę,że ten pierwszy tydzień traktuję trochę luzno,ulgowo bo przerwę miałem dość długą,także nie chcę się zniechęcać i wejść spokojnie w rytm. Wczoraj na treningu miałem wybieganie 60min.-dość dziwnie mi się biegło,to przez tą przerwę od regularnych treningów,wybrałem sobie teren bez podbiegów,starałem się żeby było raczej [...]
Witam, ponawiam bo nikt nie odpowiedzial, Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory