SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czerwone

  • [...] stężenie cholesterolu Czy mięso jest aż tak szkodliwe dla zdrowia? Tego nie wiemy. Z pewnością jego duża konsumpcja (szczególnie w formie wysokoprzetworzonej oraz mięsa czerwonego) nie sprzyja zdrowiu. Z pewnością białka serwatkowe sprzyjają zdrowiu i odtłuszczonej sylwetce (co nie zawsze można powiedzieć o jedzeniu mięsa). Referencje: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8329 Data: 2019-04-12 13:01:00
  • Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23885 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • Dieta ketogeniczna to jedna z najpopularniejszych strategi żywieniowych w świecie fitness. Ludzie na całym świecie zabierają się za nią, żeby schudnąć i kontrolować poziom tkanki tłuszczowej. Czym jest dieta ketogeniczna? Jakie są jej rodzaje? Czy jest odpowiednia dla ciebie? To i jeszcze więcej w przewodniku poniżej. Suplementacja Wielu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16062 Data: 2019-03-20 20:19:04
  • [...] w filmie. Oto materiał: https://www.youtube.com/watch?v=KHqoWDlhOvc Cytat nr 1 2 min. 22 sek. „WHO ogłosiła, iż przetwarzane mięso, jak bekon, kiełbasa i ogólnie mięso czerwone może być karcynogenne”. Komentarz: czerwone mięso – to wołowina, cielęcina, wieprzowina, jagnięcina, baranina, mięso konia i kozy. Obróbka mięsa to peklowanie, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14153 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • Cukrzyca jest plagą XXI wieku i nic nie wskazuje, by sytuacja miała się poprawić, bo większość ludzi nie dba o zdrowie, nie trenuje i nie odżywia się właściwie. Te osoby sięgają po szkodliwe dla glikemii produkty, które w konsekwencji powodują nadmierną eksploatację trzustki (np. słodzone napoje, ciastka i wyroby cukiernicze). Według różnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3060 Data: 2021-05-24 16:24:39
  • Dieta DASH - zasady, efekty. Najzdrowsza dieta w rankingu USA

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czym jest dieta? Jest to system odżywiania, który ma nam zapewnić energię i wszystkie potrzebne składniki odżywcze potrzebne do funkcjonowania, podejmowania codziennych wyzwań i zapewniających nam zdrowie. Z reguły dieta kojarzy nam się z odchudzaniem, ale pamiętajmy, że nie tylko o to tu chodzi.  Podsumowanie Dieta DASH może być łatwym i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3864 Data: 2021-03-01 20:48:37
  • Resweratrol to naturalny polifenol występujący w znacznych ilościach w orzeszkach ziemnych, skórkach winogron i czerwonym winie. Wspomniane związki polifenolowe, w tym flawonoidy, mogą zmniejszać agregację płytek krwi. Resweratrol od dawna stał się składnikiem rozmaitych suplementów, które mają za zadanie utrzymać organizm w stanie równowagi. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 926 Data: 2022-11-26 13:07:21
  • Wpływ treningu na poziom krwinek czerwonych u sportowców to temat, który wzbudza zainteresowanie zarówno wśród naukowców, jak i praktyków sportu. Badanie opublikowane w marcu 2024 roku przez naukowców z Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu dostarczyło cennych informacji na temat zmian parametrów krwinek czerwonych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 591 Data: 2024-04-05 08:40:58
  • Czerwone mięso - zdrowe czy niezdrowe? Jeść czy nie jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Media obiegła piorunująca wiadomość: „Czerwone mięso szkodzi? Niekoniecznie...”. Od tylu lat naukowcy ostrzegają, iż czerwone mięso jest rakotwórcze (tak orzekła najpoważniejsza organizacja zajmująca się nowotworami, IARC). Ma też związek z wieloma innymi chorobami. Niektórzy spekulują, iż mięso ma związek z rozwojem cukrzycy (moim zdaniem wymaga [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2341 Data: 2019-10-05 17:56:18
  • [...] do paniki? Na zakończenie dodam, iż Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) opublikowała 26 października 2015 r. dane oparte o wyniki 800 badań, gdzie powiązano czerwone mięso z nowotworami. Zaklasyfikowano czerwone mięsa jako prawdopodobnie karcynogenne (GRUPA 2B). Z kolei niezależnie od jego koloru wysokoprzetwarzane mięso jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10958 Data: 2018-03-03 11:07:13