SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ciasto

  • [...] g kakao 30 g ksylitolu szczypta soli 90 g oleju kokosowego rafinowanego 1 jajko Masa: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 40 g pudru z ksylitolu Jak wykonać: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - średnica około 25 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5528 Data: 2018-07-24 17:21:53
  • [...] aby składniki się połączyły. Dolewamy przecieru pomidorowego. Ponownie dusimy około 15 min i skrapiamy delikatnie cytryną. Z jajek i mąki oraz wody (można użyć mleka) robimy ciasto do naleśników i smażymy na pozostałej oliwie. Farsz zawijamy w naleśniki i zjadamy w formie tortilli. Posiłek 2 3 kromki żytniego chleba 1 jajko 80 g ciecierzycy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6579 Data: 2018-02-16 10:29:12
  • [...] Jak wykonać: Ciasto robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie blat wysypujemy mąką owsianą i zagniatamy ją do ciasta, do momentu aż ciasto przestanie się lepić do rąk. Szpinak dusimy na niewielkiej ilości wody i doprawiamy do smaku. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy do placka grubości 3-4 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3883 Data: 2018-02-23 18:59:18
  • Gofry proteinowe bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] owoce w żelu Jak wykonać: Mąkę, białko, całe jajko, około 50 ml wody miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody - konsystencja ciasta powinna przypominać gęste ciasto naleśnikowe. Zimną gofrownice spryskujemy olejem kokosowym - by ciasto nam nie przywarło. Na nagrzaną gofrownicę wylewamy ciasto - otrzymujemy 3 duże gofry. Smażymy do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9569 Data: 2019-07-07 13:01:09
  • Pizza proteinowa ALLNUTRITION

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g proszku, z którego zrobisz ciasto 140 ml wody łyżkę sosu pomidorowego w proszku odrobinę wody dodatki według uznania - ser żółty, mozzarella, pomidory, oliwki - co tylko lubimy... Jak wykonać: Ciasto i sos zrobić według przepisu na opakowaniu. Na wierzchu rozłożyć dodatki. Jeśli chcemy użyć rukoli lub roszponki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11761 Data: 2018-02-10 08:12:33
  • Dietetyczna szarlotka bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] blaszkę o średnicy około 24 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części. Dwoma wyklejamy spód i boki blaszki na wysokość około 2 cm. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleić - podsypujcie mąką. Spód podpiekamy około 8 minut w 180 stopniach. Na podpieczony spód wykładamy jabłka. Resztę ciasta wałkujemy i wycinamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10049 Data: 2019-10-06 19:29:14
  • [...] W opakowaniu jest 250 g pierożków. Mogą to być zatem dwie skromne porcje lub jedna solidna. W daniu tym jest sporo węglowodanów, ale biorąc pod uwagę, że 60% stanowi ciasto makaronowe, to nie jest to zaskakujące. Jak na posiłek, to jest tutaj jednak trochę mało białka. Skład pierożków jest bardzo przyzwoity, same naturalne składniki, bez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1355 Data: 2022-10-19 17:12:17
  • Czy zdrowe odżywianie może być smaczne?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wiele osób chcących przejść na dietę, myśli, że oznacza to rezygnację ze smacznego i łatwego do przygotowania jedzenia. Zrodziło się mylne przekonanie, że jeśli coś jest smaczne, to na pewno nie jest ani zdrowe, ani fit, a to, co zdrowe, to z pewnością w gardle staje i ciężko przełknąć. Nieważne, z jakiego powodu myślisz o diecie — czy to ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 548 Data: 2023-01-18 20:30:07
  • Wysoko proteinowe kopce kreta

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] cm. Ciasto pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Proteinową galaretkę rozrabiamy z ciepłą wodą i gdy tylko przestygnie wylewamy ją na spód - ciasto powinno "wciągnąć" sporą część galaretki. Dzięki temu spód będzie bardziej wilgotny. Na stężałej galaretce układamy pokrojone banany. Serek wiejski blendujemy na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3159 Data: 2018-03-25 14:41:33
  • [...] bezkalorycznym słodzidłem do smaku. Na końcu dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Jeśli spód ciasta zdążał stężeć, wlewamy owocową masę i ponownie wkładamy ciasto do lodówki. Podczas przygotowywania dwóch warstw ciasta, nasiona chia zdążyły napęcznieć w jogurcie. Podobnie jak w przypadku masy owocowej - jeśli lubicie to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5934 Data: 2018-08-30 18:48:00
  • [...] kozi Sposób przygotowania: Bułki drożdżowe Drożdże, mleko, wodę, cukier, sól i jajko wymieszać w misce. Dodać wszystkie mąki, rozpuszczony olej kokosowy i wyrobić dokładnie ciasto. Do natłuszczonej miski przełożyć wyrobione ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6145 Data: 2017-06-12 12:31:14
  • Jakie placki do tortilli wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Tortilla może okazać się ciekawym pomysłem na danie, w zależności od tego, co do niej włożymy. Natomiast wielkie znaczenie ma też jakość i skład placka, w którego zawijamy produkty. Czym kierować się podczas wyboru? Czy placki do tortilli mogą być w naszym codziennym menu? Poniższe zestawienie pomoże nam dokonać wyboru. Tortilla teraz Obecnie do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30254 Data: 2017-09-13 11:29:23
  • Cheat tarta serowo - szpinakowa

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 2 białka które zostały z ciasta 270 g sera typu feta 120 g sera ricotta opcjonalnie - ryba, drób - ja dodałam 100 g ugotowanego indyka Jak wykonać: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i wyklejamy foremkę do tarty. Ja używam klasycznej o średnicy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7498 Data: 2018-04-20 07:30:22
  • Mini tarty owsiane ze śliwkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i zagniatamy wszystko na gładkie ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i wałkujemy na placek o grubości około 5 mm. Możemy zrobić jedną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2167 Data: 2018-09-04 09:15:51
  • [...] łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i zagniatamy wszystko na gładkie ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i wałkujemy na placek o grubości około 5 mm. Możemy zrobić jedną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3271 Data: 2019-08-30 20:11:32
  • Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2773 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • Zapiekane szparagi proteinowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] na pizzę robimy zgodnie z instrukcja na opakowaniu - proszek rozrabiamy z wodą i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie dosypujemy mąkę orkiszową i ponownie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i zostawiamy na 10 minut. Szparagi gotujemy. Jak dobrze przygotować szparagi? Odłamujemy zdrewniałą końcówkę. Jak złapiecie szparaga na końcu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2491 Data: 2018-05-14 09:46:19
  • Orkiszowa tarta ze szparagami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] g szparagów pół cebuli 50 g suszonych pomidorów lub pomidorki koktajlowe 150 g śmietany 18 % 2 jajka 15 g mąki orkiszowej sól i pieprz Jak wykonać: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i na 1h wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, i wylepiamy nim formę do tarty. Ja używam [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2207 Data: 2018-05-17 14:51:16
  • Wapń w diecie bezmlecznej

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] oraz masłem. Gotujemy masę na małym ogniu, cały czas mieszając. Na 15-20 min przed zakończeniem pieczenia ciasta polewamy je przygotowaną polewą, na końcu posypujemy gotowe ciasto płatkami migdałów. Smacznego! Pudding z nasion chia 200 g mleczka kokosowego 60 g nasiona chia 15 g kakao odtłuszczonego 15 g ksylitolu 30 g posiekanych migdałów 50 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3208 Data: 2017-08-01 09:22:56
  • [...] nie są przetworzone. Zamiast słodzonego jogurtu - kokosowy zamiennik ze świeżymi owocami (lub jogurt naturalny), zamiast ciast, ciastek i batoników - np. domowej roboty ciasto z bananów, wysokobiałkowe (z dodatkiem białka serwatkowego), zamiast mięsa w panierce - gotowane na parze. Należałoby wykluczyć z diety parówki (szczególnie oparte o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2728 Data: 2020-04-08 18:21:12