SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko sfd

  • Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3980 Data: 2019-01-24 06:36:00
  • Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2954 Data: 2019-05-08 12:26:39
  • Błyskawiczna fit Napoleonka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym 400 ml gorącej wody jedno jajko zmielony erytrytol do posypania ciasta Jak wykonać: Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9020 Data: 2019-09-07 10:56:19
  • Składniki: Brownie 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym 20g ciemnego kakao 20g czekolady 85% 100g banana 280g nieobranego batata 10g mąki kokosowej 20g migdałów mielonych Karmel 20g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 50g suszonych daktyli sól Sposób przygotowania: Usunąć pestkę z daktyli, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6134 Data: 2017-08-06 16:15:11
  • Tajska zupa z owocami morza

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 225g krewetek 225g mieszanki owoców morza 50g kapusty pekińskiej 15g pora 20g czerwonej cebuli 20g czerwonej papryki 50g mieszanki warzyw chińskich szczypiorek łyżka pasty Tom Yum 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5g oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Owoce morze przepłukać w letniej wodzie. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kapustę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6295 Data: 2017-08-19 12:58:55
  • Brownie z batatów

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 400 g surowego i obranego batata 40 g masła z nerkowców 40 g gorzkiej czekolady 20 g kakao 30 g białka o smaku czekoladowym Jak wykonać: Batata kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i blendujemy. Czekoladę rozpuszczamy i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do zblendowanego batata. Wszystko dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3081 Data: 2018-03-22 06:56:41
  • Mini tarty a'la twix

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Na spód: 100 g gorzkiej czekolady 25 g oleju kokosowego nierafinowanego Na "karmel": 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 25 g izolat białka serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli Na kruszonkę: 25 g mąki kokosowej 7 g syropu klonowego lub miodu 15 g rozpuszczonego oleju kokosowego 5 g jogurtu naturalnego Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2824 Data: 2018-04-13 08:59:15
  • Orkiszowa tarta ze szparagami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Ciasto: 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 60 g masła w temperaturze pokojowej 60 g oleju kokosowego rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 jajko szczypta soli Farsz: 300 g szparagów pół cebuli 50 g suszonych pomidorów lub pomidorki koktajlowe 150 g śmietany 18 % 2 jajka 15 g mąki orkiszowej sól i pieprz Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2195 Data: 2018-05-17 14:51:16
  • Risotto z groszkiem i łososiem

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g ryżu do risotto 50 g ugotowanego zielonego groszku 100 g wędzonego lub upieczonego łososia 20 g białej części pora ząbek czosnku 30 g cebuli 10 g dzikiej oliwy 250 ml wrzątku pieprz/ sól, tymianek dwie łyżki natki pietruszki Jak wykonać: Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej poszatkowanego drobna pora i cebulę. Gdy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2688 Data: 2018-07-07 07:30:49
  • Czego potrzebujemy: 800 g piersi z indyka 20 g oliwy 50 g cebuli 200 g czerwonej papryki 500 g passaty pomidorowej 30 g suszonych pomidorów 60 g zielonych oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano Jak wykonać: Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy na niezbyt grube paski i przyprawiamy solą i pierzem. Smażymy na 10 g oliwy. Cebulę siekamy na cienkie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3154 Data: 2018-08-03 08:08:47
  • Czego potrzebujemy: Naleśniki: 1 jajko 125 ml wody 125 ml mleka 0,5% tłuszczu 100 g mąki - najlepiej orkiszowej jasnej 5 ml Dzikiej oliwy szczypta soli Nadzienie: 200 g piersi z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do drobiu, 5 ml Dzikiej oliwy 500 g mrożonego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, 5 ml Dzikiej oliwy Dziki sos Salsa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5526 Data: 2018-12-17 11:35:48
  • Dorsz z warzywami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1945 Data: 2019-01-28 13:04:14
  • Składniki: główka czosnku 3 średnie cukinie 1 łyżka oliwy 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki śmietany 30 % słonecznik łuskany ser feta śmietana 18% do dekoracji bazylia Sposób przygotowania: Dwie cukinie kroimy w grube plastry, trzecią w drobną kostkę. Czosnek obieramy i każdy ząbek kroimy na pół. Cukinię i czosnek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2155 Data: 2017-04-06 11:42:37
  • Składniki: 200g łososia 200g ziemniaków 150g szpinaku 50g cebuli 5g oliwy sos sojowy przyprawy pocięty koperek Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut. Cebulę drobno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5669 Data: 2017-05-24 17:46:57
  • Jabłecznik jaglany

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 5 jajek 300g kaszy jaglanej 50g odżywki białkowej o smaku szarlotki 100g jogurtu naturalnego 50g mąki kokosowej słodzik (opcjonalnie) 300g jabłek cynamon 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną, ostudzić. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cynamon i wymieszać. Do zimnej kaszy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4940 Data: 2017-06-15 14:00:25
  • Naleśniki bananowe z chia

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 10g nasion chia 100g banana 100ml mleka kokosowego szczypta soli 20g mąki pełnoziarnistej 30g mąki ryżowej olej kokosowy Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami i mlekiem. Do ciasta dodać nasiona chia, sól oraz mąki i zmiksować na gładką masę. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podawać z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5867 Data: 2017-06-27 11:34:36
  • Tarta budyniowa Fit Light

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120g daktyli 80g mąki kokosowej 30g kakao 90g Sugar Free Pudding Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6547 Data: 2018-03-06 12:42:57
  • Czego potrzebujemy: 50 nasion chia 150 g płynnego mleka kokosowego 3/4 szklanki wody 12 g kakao 10 g maca 5 g kawy rozpuszczalnej szczypta soli 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik ) Jak wykonać: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2190 Data: 2018-08-20 08:21:42
  • Pulpety rybne - obiad w 20 minut

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2003 Data: 2018-11-26 07:51:03
  • Trufle o smaku słonego karmelu

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3638 Data: 2017-06-29 09:22:52