[...] powinieneś ograniczyć kalorie i oprócz tego, skrócić tzw. okno żywieniowe do poziomu 8-10h. Jednak tego typu rozwiązanie nie będzie gwarantowało maksymalnego wzrostu muskulatury. Jeśli zastanawiasz się jakie białko będzie dla Ciebie odpowiednie, zerknij do rankingów przygotowanych przez użytkowników serwisu. https://www.sfd.pl/art/Rankingi-c13/
[...] a w przypadku dłuższej przerwy od treningów wysoki udział białka w diecie, może zmniejszyć straty masy mięśniowej. Jak wiesz, najbardziej pomoce, zdrowe i bezpieczne jest białko serwatkowe. Więcej przeczytasz o nim w artykule pt. "Ile się powinno zjadać protein? Realne zapotrzebowanie na białko" [...]
Jest do od wielu lat dobra fira, cenionej jakości. Mają swoją produkcję, do tego duży wybór produktów, nie napisałeś o jakie białko z ich oferty chodzi. Bo jak większość firm mają tych produktów kilka, od tańszych roślinnych, przez popularne białko serwatkowe, po najlepszy i najdroższy izolat. Zapewne interesuje Cie jakiś koncentrat białka [...]
[...] w odpowiedniej kondycji. Aby utrzymać odpowiedni poziom tkanki tłuszczowej należy pamiętać o odpowiednio zbilansowanych posiłkach, na które składać się będą węglowodany, białko oraz tłuszcze. Warto zaznaczy, że posiłki powinny być gęste odżywczo, aby nie brakowało naszemu organizmowi potrzebnych witamin oraz minerałów. [...]
Siemanko, rozgrzebuję temat! Białko fajne i tanie - sam stosowałem i bardzo mi smakowało, jednakże: Z oficjalnego sklepu sfd a także ze strony producenta zginał aminogram tegoż białka... Kiedy jeszcze był porównałem sobie izolat AN i izolat Olimpa i wypadały dość podobnie a teraz patrzę i nie ma nic - podejrzane. Strasznie mnie wkurza to [...]
A napisz mi prosze jakich norm wasze bialko nie spelnia ze nie mozecie go wysylac do Irlandii? co mają normy białka do wysyłki do danego kraju? %-) pytanie kierować musisz do BOK sklepu sfd, z tego co sie orientuje wysyłka do Irlandii była zawsze możliwa, chyba GLS moze chodzi o wielkosc paczki, za dużą wagę ,czy coś innego , a nie konkretnie brak [...]
Akurat to białko używam od kilku lat, różne smaki - nigdy żadnych problemów, żadnych pian, grudek czy czegokolwiek. I żeby nie było - żaden ze mnie mod/administrator czy inna osoba związana z SFD.
Akurat to białko używam od kilku lat, różne smaki - nigdy żadnych problemów, żadnych pian, grudek czy czegokolwiek. I żeby nie było - żaden ze mnie mod/administrator czy inna osoba związana z SFD. Mod- nie, Admin- nie, osoba związana z firmą- nie. Ale przyznaj się, że konto w banku się powiększyło %-)
[...] nerek), erytrocyty (np. schorzenia dróg moczowych, marskość wątroby), leukocyty (np. parametr może wskazywać zakażenia układu moczowego, śródmiąższowe zapalenie nerek), białko w moczu, bilirubinę, urobilinogen (może świadczyć o marskości wątroby lub zablokowaniu odpływu żółci z wątroby) -wskaźniki ALAT/ALT (Aminotransferaza alaninowa) – [...]
[...] jaja, najdokładniejszą strategią jest ważenie osobno białka jaja i żółtka ponieważ w każdym jajku stosunek białka do żółtka jak i waga różni się. Co więcej, ważąc osobno białko jak i żółtko, możemy pozwolić sobie na przygotowanie posiłku przykładowo z 300 g białka jaj oraz 100 g żółtka co daje nam około 30 g białka i 20 g tłuszczu. Idąc na [...]
Kupiłeś odzywkę aby Ci się tłuszcz nie odkładał ? Każda nadwyżka może to spowodować. Z odżywek białko, carbo, czy gainer trudno doradzić bo nie wiadomo nic o brakach, dla polepszenie wytrzymalosci i regeneracji np http://www.sfd.pl/sklep/SFD_PURE_BETA_ALANINE-opis27443.html http://www.sfd.pl/sklep/ActivLab_Creatine_Powder_Super-opis29609.html
[...] też jest źródłem białka... Warto pamiętać, że kluczem do zdrowej diety jest różnorodność. Białko czerpiemy z różnych źródeł: mięs, ryb, nabiału, jaj, nasion strączkowych no i właśnie wygodnej formy odżywek białkowych. Jeśli zastanawiasz się jakie białko wybrać, to zerknij do rankingu naszych użytkowników: https://www.sfd.pl/art/Rankingi-c13/
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Przeciwskazania medyczne : brak, dwa lata temu przy mc mi przepuklinę wyj**ało pępkowa, także przerwa była w siłowni. Zażywane suplementy : kreatyna 5g dziennie, czasem białko, omega 3, Wit b12 Wit d Ostatnio przerabiany plan: fbw Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny, wyciskanie) Przysiad maxa nie robiłem. Klatka 1x 95kg [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Oczywiście nie ma żadnych przeciwskazań aby uzupełniać swoją dietę odżywką białkową. Jeśli jesteś osobą aktywną, a podejrzewam, że funkcjonujesz na domowych jedzeniu, to w Twojej diecie może brakować nieco białka... Dlatego odżywka białkowa będzie świetnym rozwiązaniem w celu uzupełnienia białka w diecie. Z pewnością gdzieś spotkałaś się z [...]
[...] Na samym końcu dodam, że o swojej ewentualnej suplementacji jako nastolatek powinieneś też poinformować rodziców. Odpowiednią dawką dla Ciebie będzie porcja dzienna na poziomie 3-5 g. Jednak nie mniejszą troskę powinieneś przyłożyć do pełnowartościowej diety wzbogaconej o białko. Źródło: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16948480/
[...] które jest mniej przetworzone. Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak wiele pozytywnych następstw może nieść za sobą konsumpcja tego składnika. Mleko zawiera dobrej jakości białko serwatkowe i kazeine oraz elektrolity. Jedynym problemem może być cukier mleczny, czyli laktoza, na którą wiele osób ma nietolerancje. Jeśli jednak nie należymy do tej [...]