[...] 40 g płatków i patrzysz.... hmmm prawie same węgle. Tłuszcz dam z orzechów. Wrzucasz jakąś ilość i patrzysz, czy nie zabrało ci to całych tłuszczy. Nie ma białka. To może schab upiekę i będę sobie kroić na plasterki i jeść na zimno jak wędlinę... Na obiad sałatka z łososiem... Białko jest, tłuszcz jest... węgli by trzeba. Itd. Za jakiś czas [...]
[...] , mało tłuszczu możesz spokojnie podbić do 100 gram. Białko możesz obniżyć do 180-200 gram ,możesz zamiast piersi dać inne mięsa jak udka , podroby , szynka wieprzowa , schab , wołowina a także dodaj tłuste ryby jak śledź , makrela , łosoś. Ostatni posiłek to bym wyrzucił te porcje białka bo jest nie potrzebna a dałbym ją potreningu z [...]
Celem cyklu mialabybyc sucha masa poprawa definicji Dziennie zap*****lam po 50minut na rowerku Dieta to głównie wołowina filety z kurczaka schab ogólnie 800-1000g mięsa dziennie 6jajek na śniadanie a ostatni posiłek kostka sera Węglowodany to głównie ziemniaki ryz platki owsiane Wyć na klatę 185 kg w ost serii
Schab, karkówka. Mozesz je gotowac, kakrkówke przyrządzona na grillu jest również bardzo smaczna. Nie wiem, czy tego śiwniaka będziecie przerabiac na np: kaszanke, pasztet, szynke ... i inne mielonki. Jesli tak, to szynke tez mozna jeść. Zmieniony przez - akneraj w dniu 2010-01-17 07:28:16
Chcesz taniej diety, a kupujesz pierś z kurczaka? Niekoniecznie, schab, karkówka, udka z kurczaka, podroby mają o stokroć lepsze ceny, dużo tańsze i wartościowe ;-) Płatki owsiane w takiej ilości to przesada, niebawem nabawisz się nietolerancji, a żołądek i jelita się odezwą, wymieniaj je na jaglane (jak masz Auchana w pobliżu warto kupić tam są [...]
Nie znaczy to, żeby skupić się na samych nasyconych. Mogą być w lekkiej przewadze, ale ważne jest urozmaicanie. Nie tylko żołądki. Również wątróbka, udka, schab, szynka, nabiał. To samo z węglowodanami. Zamień ten ryż biały na inne źródła. Wywal mąkę.
Taki okrojony schab (albo inne wieprzowe mięso bez widocznego tłuszczu) wpisałabym jako "wieprzowina - szynka bez tłuszczu". Jest taka pozycja w dzienniku i ma 5g tłuszczu na 100g.
Ale po co okrawasz ten schab? Ze względów smakowych, czy w celu unikania tłuszczy? Jeśli to pierwsze, to o gustach się nie dyskutuje, natomiast nie ma potrzeby unikania takiego tłuszczu, w takich ilościach w zdrowej diecie. To nie jest tak, że od tłuszczu ze schabu się tyje ;-) Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-06-30 20:36:37 unikam, bo po [...]
Pytanie ciekawe. To ja się dołączę i zapytam jakie mięsa polecacie oprócz schabu i kurczaka? Tylko takie, żeby nie miały żyłek i tłustych chrząstek ? Próbował ktoś kaczkę? Dzika? Cielęcina? Nie chodzi mi o ryby. Albo coś co może urozmaicić dietę - teraz jem kurczak/ schab/ udziec wołowy. Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-07-01 16:16:18