[...] Dbam o cerę, uważam na kosmetyki, których używam. Teraz już tak nie 'świruję' na punkcie jedzenia, staram się rozsądniej do tego podchodzić - od pewnego czasu wprowadziłam nabiał, ale co z tego, skoro jak zjem coś z nabiału np. dzisiaj zjadłam jogurt grecki to strasznie puchnę, brzuch mam jak balon, czuję jakby mnie miało od środka rozsadzić... [...]
[...] jak: - limfocyty, - eozynofile, - komórki tuczne. Najpopularniejszą alergią żywieniową jest uczulenie na białka mleka. W takiej sytuacji ze swojej diety wyeliminować należy nabiał od krowy. Najczęściej odpada również uzupełnienie białka odżywkami serwatkowymi, czy kazeiną. Pozostają nam takie frakcje jak: - hydrolizat białka wołowego: [...]
[...] nie trzymały 100% idealnej miski. U innych znowu nawet małe odstępstwa psują efekty. U mnie jest tak, że jak nie wyeliminuje pewnych produktów z diety, to redukcja mi nie idzie, nawet jak kcal niskie. Poza tym zbyt dużo tłuszczów zwierzęcych, nabiał i słodycze wpływają niekorzystnie na wygląd, niby nie tyje ale jakościowo wygląda to dużo gorzej.
Paatik ja tam do zawodów też się przygotowywałam i jakoś kury z ryżem nie jadłam... ba nawet nabiał i mleko zdarzyło mi się w ostatnim tyg jeść. A na tydzień przed zawodami to zwyaczjeni po mojemu piwo, czipsy i lody. A wyszło jak wyszło ;) ale Wy to wiecie! śledzicie mnie nie mam porwównia czy na czystej misce byłoby lepiej próbować nie będę, [...]
[...] u facetów. z kolei Twoje (i nie tylko) słowa pokazują że to bardziej skomplikowana sytuacja. zresztą zawsze mnie bardziej pasjonował sam trening niż dieta - bo mi z kolei nabiał czy śmieci w ilości tolerowanej (np. mac czy pizza raz na parę tyg.) nie wyrządziły nigdy szkody. ale to co człowiek myśli, nie zawsze się okazuje zasadą spełniającą [...]
[...] świadczące o tym, iż węglowodany lepiej spożywać właśnie w porach po południowych ze względu na lepszą tolerancję i mniejszy poziom kortyzolu. Co do samego pytania: Zarówna nabiał jak i ryby mogą gościć w Twojej kolacji. Twaróg jest bogatszy chociażby w wapń zaś ryby w kwasy omega 3, których często mamy niedobór. Oprócz tego oba produkty [...]
Mieszanka twarogu z owocami, np.: bananem jest znana chyba każdemu, to banalnie prosty przepis, na ciekawe i pożywne danie. Jednak starajmy się, aby nie tylko nabiał jako źródło białka gościł w naszej diecie. http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 oraz wymieniajmy owoce, których nie tylko w [...]
Odzucajac calkowicie nabial spodziewaj sie ubytku wagi ok 2 kg w ciagu tyg. Tak bylo u mnie. Wiesz, ze w ten sposob zachecasz osoby niedoedukowane do odrzucenia nabialu? Zdaje sie, ze nie o to chodzi w racjonalnym odzywianiu.
[...] ciała, a dostarczyć je warto z następujących źródeł: - mięsa (drób, wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna), - ryby (świeże lub mrożone, z wyjątkiem hodowlanych), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, mleczne napoje fermentowane), - jajka (kurze, kacze, gęsie, strusie, przepiórcze). Co jednak w sytuacji, gdy nie jesteśmy w stanie dostarczyć [...]
Witaj Warto sobie zdać sprawę z tego, że nasza dieta ma bardzo duży wpływ na stan skóry. Jeśli faktycznie podczas używania odżywki białkowej zauważasz, że wyskakują Ci pryszcze to możliwe, że uczula Cię jakiś składnik. Wtedy warto odstawić ten produkt, ewentualnie spróbować innego. Natomiast w samej diecie może być wiele produktów nasilających [...]
[...] to choroba nieuleczalna. Można jednak zminimalizować jej skutki w znacznym stopniu poprzez zmniejszenie w diecie produktów powodujących stany zapalne. Są to między innymi: - nabiał, - gluten, - źródła omega 6 (olej słonecznikowy, olej z pestek winogron, orzechy ziemne) - nieumiejętne smażenie, - izomery trans. W szczególnych przypadkach, gdy [...]
[...] wartościowe produkty: wątróbka, marchew, drożdże itp. Witaminy z grupy B i wit.C są ważne, bo ich nie magazynujemy i musimy dostarczać co dzień. B - fermentowany nabiał (jogurty, różniste sery, w tym żółte), wątróbka, drożdże, nasiona strączkowe itd. A - wątróbka, marchew (surowy sok) ; żółte i pomarańczowe owoce, warzywa; żółtka jaj; [...]
[...] uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży [...]
tez lubie twarog z dzemem na chlebku albo miodem Jezli uwazasz ze czujesz sie lepiej na diecie ze wskazaniem na wegetarianizm to postaraj sie wprowadzić wiecej strączkowych do swojej diety, mozesz 2x w tygodniu tofu. Jednak skłonności do anemii nie sprzyjają takiej diecie Nie wiem jak i czy dasz rade bo przydało by ci sie 2x w tygodniu 150g [...]
gryf92 jest dokladnie tak jak piszesz, bialko buduje miesnie a weglowodany sa zrodlem energi (podobnie jak tluszcze), nadmiar weglowodanow prowadzi do odkladania sie w postaci tluszczu, jednak weglowodany sa niezbedne by moc budowac mase bialko - 2g/kg masy ciala /// najlepsze zwierzece (mieso, jaja, nabial) weglowodany - 6g/kg /// glownie zlozone [...]
[...] do pewnych dysfunkcji w równowadze kwasowo-zasadowej. Jego główną przyczyną jest nieprawidłowa dieta złożona z żywności wysoko przetworzonej, nadmiernej ilości mięsa, zbóż i nabiału, a niedoborowa w warzywa i owoce. Stosowanie diety alkalicznej może chronić organizm przed zakwaszeniem i różnymi chorobami Zakwaszenie organizmu wynika przede [...]
[...] Jak najbardziej możemy zjeść 200 g piersi kurczaka, a nawet więcej. Ważne jest to, aby nie jeść tak codziennie a zamieniać na wołowinę, podroby, wieprzowinę, ryby, jaja, czy nabiał. Również można pomyśleć o zastosowaniu odżywki białkowej: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html [...]