Ja to widzę w nieco innym świetle. Owszem, gleba się wyjaławia, warzywa, owoce, mięsa są i będą pewnie coraz gorszej jakości... Ale w takim razie, po kiego grzyba, młodzi ludzie, zamiast bazować na konwencjonalnej żywności - sięgają z miejsca, zaczynając trenować, po suplementy, które w większości są gorszymi zastępnikami jedzenia :-? Widzisz w [...]
Sposobów na przyrządzenie omleta jest naprawdę niezliczona ilość. Najlepiej wypróbować kilka porpozycji, po to, by przekonać się, która odpowiada nam najbardziej. Bazę do przygotowania omleta stanowią jajka oraz płatki lub mąka. Jedną z najbardziej podstawowych opcji jest wymieszanie płatków owsianych z całymi jajkami. Do środka możemy dorzucić [...]
Odzywka prawie na pewno nie wazy tyle co maka bo ma mniejsza gestosc - np carbo jak tylko otworzysz sloik i sa jakies lekki zawirowania powietrza to ci po prostu wyfruwa powoli a jezeli chodzi o dawkowanie to na odzywce powinno byc napisane ile to lyzek jakich albo powinni dorucic jakas miarke ...
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
czyli zostaje albo trzymac w ciemno zdanie Maka albo Pana... nie wiedzac wogule o czym mowa... mi taka dyskusja nie odpowiada.. trudno :( nadal pozostaje bez zdania, puki sam sie nie dokopie do jakis informacji...
Maku, zapytaj tych firm, dla czego właściciel patentu zerwał z nimi umowy handlowe - może Ci odpowiedzą - nie wymijająco. Jeżeli mówisz o spadku cen surowców, to porównaj wcześniejsze ceny kreatyny z dzisiejszymi. Cena surowca spada, gdy wzrasta obrót nim i mija czas zwrotu inwestycji na badania i wdrożenia. Gdybym był amerykańskim pakerem, też [...]
[...] z lisci i poluja ( z dzidami) na bizony :DD Jak juz cos upoluja, to mowia ze maja bialko, kreatyne i pro-hormony :PP A zeby wyslac wiadomosc na sfd, to biora golebie, przymocowuja kartke i fru do europy :PPPP Pozdrawiam maka i cybera oraz ludzi z kanalu sfd (z irca) :)) Chcialem tez pozdrowic swoja mame, ale nie wiem czy tu wypada :PPPP hehe
[...] ryboze od 4 tygodni i wyciagnolem jeden wniosek: cieniutko i coraz mniej jestem przekonany czy ona transportuje kreatyne do miesni, tak jak sie mowi... I tutaj prosba do maka, czy macie tam moze gdzies na wyryte glazach (bo papieru to chyba jeszcze nie macie, co ;P?) ze ryboza transportuja kreatyne do miesni :PP(czyt. ryby transportuja [...]
Schab jest jednym z głównych i zalecanych źródeł białka. Przy okazji dość ekonomicznym i dobrym jakościowo mięsem. Dlatego też warto wprowadzić go na stałe do diety. Przygotowanie jego możliwe jest na wiele sposobów. Jednym z nich mogą być tradycyjne kotlety, jednak w trochę innej formie. Oto bardzo ciekawy przepis: Pieczone kotlety schabowe by [...]
Pieczywo jest stałym elementem w dietach Polaków. Większości osób ciężko jest wyobrazić sobie żywienie bez pieczywa. Wynika to prawdopodobnie z przyzwyczajeń z dzieciństwa. Powszechnie spotkać można się z twierdzeniem, że pieczywo jest drugim, zaraz po słodyczach produktem, który odpowiada za otyłość i zdecydowanie należy je wyeliminować. W [...]
Część osób próbujących kształtować sylwetkę szuka na różny sposób możliwości, co tu można zrobić, aby oszukać system i znaleźć prostą drogę do kształtowania sylwetki. Niestety droga ta zawsze wymaga wielu zakrętów, poświęcenia czasu, pracy i pieniędzy. To, co jest dobre w celu zmiany sylwetki, zostało już odkryte, więc nie ma sensu poszukiwać [...]
Bartass89Przeciez jak je zmiksujesz to zostanie z nich "mąka", ktora na pewno nie obciazu pracy ukladu pokarmowego. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-09-25 16:05:24
Ja dokładnie nie pamietam jak to jest(aż wstyd sie przyznać:D),ale...ryż jest pełnowartościowym źródłem węglowodanów natomiast makaraon(mąka + jajka) nie...Ja od kilku lat wcinam tylko ryż(czasem makaronu też spróbuje,ale bardzo rzadko).Pamiętam czasy jak wcinalem paczke makaronu dziennie na dwa razy:D.
Płatki owsiane są produktem pozyskiwanym w wyniku obróbki owsa zwyczajnego. W wyniku procesów technologicznych, tak jak: oczyszczanie, obłuszczanie i zgniatanie otrzymujemy płatki dostępne w większości sklepów. Wyróżnić możemy trzy rodzaje płatków owsianych: - zwykłe (ziarno zgniecione w całości), - górskie (ziarno zgniecione i łamane), - [...]
Lizyna lub L-lizyna jest niezbędnym aminokwasem, co oznacza, że jest niezbędna dla zdrowia człowieka, ale organizm nie wytwarza go samoczynnie Jego podaż trzeba uzupełniać w postaci jedzenia lub suplementowania. Aminokwasy, takie jak lizyna, są budulcami białka. Lizyna jest ważna dla prawidłowego wzrostu i odgrywa zasadniczą rolę w produkcji [...]
W okresie redukcji warto zadbać o jak najlepszą jakość pożywienia, ponieważ ograniczając jego ilość narażamy się na niedobory witamin i minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Chleb oraz innego rodzaju pieczywo nie należy do najlepszych źródeł węglowodanów. Głównym tego powodem jest sposób ich przygotowywania. To co jest [...]
Ja też dodam mój ostatni wymysł ;D który jest za***iście smaczny :D Składniki: - Pierś - Panierka do ryb lub kurczaka - mąka - przyparawa do ryb Mieszamy mątke z panierką w stosunku 1/1, dodajemy do tego przyprawę do ryb w dość dużej ilości. Następnie kroimy pierś na drobne kawałki i obtaczamy ją w tej manierce. Wrzucamy na patelnię i gotowe ;d
Ogórki konserwowe, czy domowe, czy sklepowe mają w zalewie cukier. Dużo cukru.. Traktowane jako dodatek smakowy np. do tatara, w pomijalnej ilości krzywdy nie zrobią. Ale nie traktujmy ich jako warzyw i stałego elementu diety. Buraki są ok, tylko kwestia jak są robione. Bo takie np. domowe buraczki zasmażane, to już light nie są - [...]