[...] również wykorzystać do przygotowania naleśników, omletów, ciast, czy innych posiłków. Oprócz wersji z mąką owsianą dostępna jest również wersja z mąką ryżową w różnych smakach i gramaturach Quamtrax Instant Rice Flour: https://www.sfd.pl/sklep/Quamtrax_Instant_Rice_Flour-opis38648.html Poza tym można również przygotować taki produkt samemu [...]
Witam, przedstawie wam posiłek z ryb , ja korzystam z niego po treningu ;] , moze komus sie przyda i urozmaici sobie troche dietke ;] filet z morszczuka ( ja korzystam z szczupaka , lub lina czy jakiejkolwiek ryby rzecznej ) - 300g cebula - 2szt. marchew - 1szt. jajko - 1szt. natka pietruszki - 1 pęczek tarta bułka - 30g mąka pszenna - 50g [...]
[...] 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube placki. Mozna je robić na cała patelnie(najepiej teflonowa)lub placki mniejsze jak kto woli....Pychotka!!! [...]
[...] g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube placki. Mozna je robić na cała patelnie(najepiej teflonowa)lub placki mniejsze jak kto woli....Pychotka!!! [...]
PS:Kalorie sami musicie policzyć. Coś jeszcze znalazłem : DE VOLAILLE Pół piersi kurczaka na osobę, 15 dag masła,łyżeczka świeżych posiekanych ziół(nie koniecznie),ćwierć łyżeczki mieszanki ziół suszonych(majeranek,oregano,tymianek) ,żąbek czosnku,łyżeczka soku z cytryny,sól,biały pieprz mielony,mąka do panierowania,jajo,tarta bułka, olej. Umytą i [...]
W małych ilościach mąka pszenna od czasu do czasu nie zaszkodzi. Jeżeli zmieszasz razową z pszenną raz w tygodniu to nie utyjesz :P. Na samej razowej dobrych bułek nie upieczesz. Zauważ że chleby z prawdziwego zdarzenia (mąka żytnia pełnoziarnista) są zbite i lekko gliniaste.
Wartości odżywcze na 1 naleśnik na 100 g Energia 575 kJ 850 kJ 140 kcal 205 kcal Tłuszcze 4,4 g 6,4 g W Tym Nasycone 1,1 g 1,5 g Węglowodany 19,2 g 28,4 g Z Których Cukrów 4,3 g 6,4 g Błonnik Pokarmowy 0,6 g 1,0 g Białko 5,0 g 7,5 g Sól 0,46 g 0,68 g Składniki Mleko odtłuszczone mąka pszenna jajko z wolnego wybiegu mąka gryczana olej rzepakowy [...]
Cześć! Sam typ mąki mówi nam tylko o grubości zmielenia. Aby wiedzieć czy maka jest dobra wypadałoby wiedzieć gdzie rosło żyto, jak było składowane i w jakich warunkach było składowane aby móc określić, czy ta mąka jest dobra. Kolejnym aspektem, który warto byłoby rozważyć jest fakt jak produkowany jest chleb. Czy chleb jest z drożdżami, czy na [...]
Odświeżę kotleta. Czy mąka orkiszowa typ 630 to dobry zamiennik zwykłej mąki pszennej do ciasta na pierogi, kluski, pizzę? Wiem, że im wyższy typ tym lepiej, ale chciałbym używać mąki jak najbardziej podobnej we wszystkim do tradycyjnej białej mąki pszennej, ale żeby była jednak zdrowsza. Czy jest w ogóle sens zainwestować w taką mąkę, czy będzie [...]
Za niższym "numerkiem" orkiszowej nie przepadam, jest mocniej oczyszczona, jeśli wprowadzisz ją raz na jakiś czas- nic się nie stanie. Im wyższy numerek, tym "lepiej". Orkiszowa 630 dobrze łączy, ciasto jest naprawdę fajne, nawet pizzę robiłam na spodzie z orkiszu. Jaglana jest już mniej podatna, trzeba ją połączyć z bardziej "twardą mąką" np. z [...]
Mąka jest dla części osób nieodłącznym elementem diety. Dzięki niej można w ciekawy sposób urozmaicać swoją dietę i potrawy w niej spożywane, tworząc różnego rodzaju: - omlety, - naleśniki, - pierogi, - pizzę, - burgery, - pieczywo, - i wiele innych produktów. Istotne jest jednak to, jakiej mąki używamy w tym celu. Im bardziej przetworzona, [...]
ja nie pamietam smaku maka z pl( z tego co kojarze to byl sredni ) u mnie tez jest sredniawy i inny niz w pl ale w esp do maka chodzilem codziennie, wszystko smakuje inaczej/lepiej :-)