Jak niby ma Ciebie zalewać skoro spożywasz zaledwie 2000 kalorii? Nie rozumiem w czym problem. Dlaczego nie uzupełniasz braków składników odżywczych z innych źródeł? W czym problem podbić białko odżywką białkową, czy smakową mąką ryżową lub owsianą? Masz tak ogromny wybór źródeł makroskładników, że nie musisz blendować mięsa z ziemniakami. Chociaż [...]
trza wziąc jeszcze poprawke na to że białka są podzielone * nawet w tym artykule) na bardzo różne grupy, w dietach zawsze była jakaś drzazga która sprzyjała nieporzumienią, jedni zalecają ograniczanie, jedni wręcz przeciwnie, każdy to udowadnia naukowo i konsument niewie co jeść, nawet dieta kwaśniewskiego która opiera się na jedzeniu samych [...]
Rozważasz kwestie najmniej istotne Najistotniejszy jest bilans dzienny, a nie to, czy mąka wchłonie się 10min szybciej, niż ryż. Nie masz ochoty na ryż - jesz porcje wafli z tej mąki oddającą makro ryżu ..po treningu organizm na biały cukier nawet się nie obrazi
może się przyda "1. Unikanie żywności, która zawiera składniki sprzyjające namnażaniu się chorobotwórczych grzybów i bakterii. Pożywki dla grzybów i bakterii: * cukier, wyroby cukiernicze, słodzone napoje; * produkty z oczyszczonej mąki pszennej i białego ryżu; * wyroby zawierające drożdże; * mleko krowie, sery żółte i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Chleb powinien mieć jak najmniej składników właśnie i być na zakwasie, mąka powinna być pełnoziarnista najlepiej. Ten jest w miare, tylko pewnie z dosyć małego przemiału Oliwa do krótkiego podsmażania jak najbardziej Lepiej jest sparzyć jajko wrzątkiem chociaż, lepsza strawność i ogólnie bezpieczniej
ja tez często takie w opakowaniach jak mąka kupuję i to są górskie, ale zauważyłem, że wyglądaja jak błyskawiczne i są drobne, a jest wyraźnie napisane, że górskie i się boję ich jeść więc kupiłem nowe, grubsze też górskie ;)
2 razy dziennie kasza lub ryż 100gr i 2 jajka , czyli 4, twaróg 250 gr na dwa posilki z bananami , płatki owsiane 110gr na śniadanie i 350 ml mleka,kurczak z makaronem pelnoziarnistym ok 300gr (obiad), omlet - 3 jajek , 50gr platkow, serek wiejski, miod , maka orkiszowa na oleju kokosowym), 2 razy na dzien ten gainer po 3 miarki na poczatku wiec [...]
tez widziałem te kreate na allego, ciekawi mnie skąd on ja miał bo jakos nigdzie nie widziałem tej kreatyny w sklepach. Pewnie robi ją w piwnicy (mąka + glukoza) drukuje nalepki i ma kreatynke. HEHEHE
Zajrzyj do podstawowego postu Teda "Zanim zadasz pytanie" a odpowiedz znajdziesz w pkt 3 a juz na pewno w 4 ------------------------------ grecko-polski kombinator number seven Donio faka maka
Mąka do wycięcia, rozumiem, że pszenna tak? I co jest nie tak z mlekiem?? Zawsze myślałem, że jest ok... Z mięsem mieszam tak, że jem np 2 dni jedno 2 dni inne itd, żeby nie rozdrabniać się, to samo z źródłami węgli, raz ryż na drugi dzień kasza itd. Warzyw nie wpisuję do bilansu Zmieniony przez - norbi961 w dniu 2015-12-19 16:12:57
Witam. Mam 3 pytanka odnośnie diety 1. Czy mogę jeść na redukcji na masie kiełbase 80%-tową z kurczaka? Tutaj makro Wartość energetyczna w 100 g: 163,00 kcal Białko w 100 g: 14,70 g Węglowodany w 100 g: 1,50 g Tłuszcz w 100 g: 10,80 g Czy lepiej sobie darować? Wiem, że to wciąż kiełbasa zmieszana pewnie z wieprzowiną i temu tyle fatu w 100g 2. [...]
Jeżeli zależy nam na ograniczeniu wchłaniania tłuszczu podczas smażenia to po prostu można położyć na patelni zwykły papier do pieczenia. Tyle, że nie sprawdzi się to raczej przy panierce - wyjdzie po prostu sucha i "blada". No chyba, że właśnie stosujemy panierkę bogatą w tłuszcz jak nieodtłuszczona mąka kokosowa.
Rudolf by lipy nie wp....olil za maly zysk,zeby sie na muke wystawiac,przypal i obciach..kojarze wypowiedzi typa z forum.. nie wiem jakim trzeba byc ogrem,zeby gonic wiadro z maka jako ostrowie warta pare dyszek,patrzac z drugiej strony moze mu nie podchodzi to po co ma sie zmarnowac chociaz ktos skorzysta kto liczy sie z kazdym groszem..
mysle ze temat wyczerpany... A ja mam podobne pytanie... Co myslicie o mieleniu ryzu czy cos z nim "robienie" zeby go nie gotowac tylko wpiepszac na sucho.Wsumie to by sie z niego maka zrobila...ale moze macie jakies iinne pomysly... .:Żryj i daj żryć! :.