Domer 250g schabu wieprzowego jak byś ugotował? Proszę pomóż zupełnemu laikowi jak mi w tej kwestii, bo wiem, że jesteś specjalistą w dziedzinie mięsa i odżywiania
Czy może być tak:
1.myję schab ok.250g
2.schab wkładam do garnka
3.gotuję 1,8 litra wody do wrzątku w czajniku
4.do garnka ze schabem daję łyżkę małą Vegety (ze względu głównie na sól w niej znajdującą się)
5.wrzątek wody wlewam do garnka
6.gotuję (tu nie wiem 1h czy 1,5h czy 2h lub więcej) na małym (czy dużym albo średnim) ogniu)
7.po ugotowaniu wylewam wodę czy tam wywar z tego schabu
8. nie czekam ani chwili tylko wcinam schab (ewentualnie czekam 15-20min. na ugotowanie kaszy gryczanej)
To ma być posiłek przedtreningowy, po treningu
filet z kurczaka gotowany z kaszą gryczaną
Zapomniałem dodać gotuję w garnku BEZ przykrywki
Zmieniony przez - user87 w dniu 2009-06-05 12:05:54
Zmieniony przez - user87 w dniu 2009-06-05 12:07:48
Zmieniony przez - user87 w dniu 2009-06-05 13:55:10