Szacuny
1
Napisanych postów
356
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6385
Zauwazylem ze odzywka bialkowa, czy carbo (mowa o suplementach) nie sa takie drogie, rozumiem ze to w jakis sposob jest chemia prawda, mam pytanie czym generalnie rozni sie porzadny posilek typu makaron + kurczak + tluszcz od odzywki bialkowej + carbo badz gainera, jakie sa minusy spozywania suplementow zamiast jedzenia.
Pozdr
Szacuny
1
Napisanych postów
107
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
932
Wiem że wartości odżywcze liczy się na produktach przed obróbką. Ale jak to się ma do smażenia np. kurczaka. Zrobiłem 2 filety które przed obróbką miały prawie 500g, a po smażeniu na tefalu zostało z nich 350g. To mi się wydaje że w tym przypadku powinienem liczyć 350g a nie 500g .
Szacuny
1
Napisanych postów
107
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
932
ale to jak to jest, bo wszyscy mówią ze przez smażenia, gotowanie produkty tracą wartościom odżywcze, i ciężko mi najeść 300g kurczaka a liczyć to za 500g. Bo tak by to wychodziło i zmienia to postać rzeczy bo to jest ekstra 200 Kcal które niby połknąłem a głodny chodzę. I może mi ktoś powiedzieć co się w tym kuraku spala na teflonie , ja myślałem ze to woda i trochę tłuszczyku
Szacuny
1
Napisanych postów
107
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
932
no to jak woda z chodzi z kury, to zostaje liczmy z 500g zostało 350g. Może się mylę ale na 100g kury w tym 21,5g białka (21 x 4=86Kcal)1,3g tłuszczu to 10Kacl czyli jak woda wyparowała i zostało 350g to właśnie tej czystej kury. Tak mi się wydaje i z tego powinienem liczyć bo woda nie ma kalorii ani wartości odżywczych.