wołowina z kasza w pierwotnej wersji marchew i jabłko miało tworzyć jedność w postaci surówki ale uznałem że zostawię owoc na deser :D /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/8c7230de6d9248c79e4501792cfa4cc3.JPG
Wołowine najpierw marynuj przez noc w marynacie z octem jablkowym, balsamicznym czy innym. Kwas powoduje, ze staje sie ona mieksza. Jezeli wychodzi Ci gumowa to masz zly czas gotowania. Jak na krwisto to wiadomo kruciutko musi byc obrabiana termicznie tak do uzyskania w srodku okolo 70 stopni, a jak miekka taka rozszypujaca sie to musisz dusic [...]
Dzisiaj w Kauflandzie zauważyłam, że mają mrożoną dziczyznę (mięso gulasz z jelenia..dzika...i pewnie jakieś inne też by się znalazło). Jadł ktoś kiedyś? Warto kupić? Nigdy nie jadłam dziczyzny i kusi mnie, żeby spróbować. Przygotowuje się jak wołowinę, czy inaczej? Tak mi się jakoś skojarzyło z wołowiną, bo mięso też ciemne.
Wybierać w sklepie mało żylaste, chude kawalki: rostbef, rozbratel, udziec, poledwica no i wołowina się musi długo gotować jesli na surowo zjesz;-) w gulaszu gotuję min. godzinę. Można też octu jablkowego albo winnego dodac do marynaty i odstawic na kilka godzin/noc.
Ja w sprawie wołowiny - robię z niej bitki albo zrazy, takie rozbite kawałki mięska smaruje ostra musztardą , co przyspiesza gotowanie i duszona wołowina jest miękka.
[...] mięsa jest bardzo soczyste. A że tak spytam czemu ciągle jesz pierś? może nie codzień, ale prawie zawsze na jeden posiłek ją mam... reszta to jaja, jakiś nabiał, ryba albo wołowina. Nie wiem czemu kurczak wychodzi taki fajny a ten indyk jest taki okropny, że staje mi w gardle. Jadłam jakiś czas temu pieczeń z piersi z indyka i była przepyszna, [...]
Agnese a czy Ty masz nadwagę czy jesteś otyła i się odchudzasz, ze musisz wyliczać co go grama ilość fruktozy? Daj sobie spokój z tym, jedz a nie przejmujesz się w tym momencie nie istotnymi drobnostkami. Heh..ja cały czas myślałam, że to ograniczenie fruktozy nie tylko dla redukujących się jest, tylko dla wszystkich na całe życie pomijając dni [...]
Vredotaa add: szynkowar D O S K O N A L E wychodzi szynka z podudzia indyczego i udek kurczaka... piersi wychodzą nieco suche, ale też dobre z wołowiną to ja sobie myślę, że trzeba będzie dodać ciut soli zmiękczającej mięso i przyprawy oprzeć na kuminie, kminie, kolendrze i ostrej papryce Zmieniony przez - UpToYou w dniu 2013-10-03 07:29:11
[...] lekami i chemią. Pamiętam, że na forum czytałam, że chyba krowa wszystkiego nie zje i tak się jej nie szpikuje, ale nie jestem pewna, czy chodziło o wołowinę. Czy wołowina i wieprzowina są lepszą opcją niż kurczak (mniejsze zło)? Co natomiast w kwestii bardzo popularnej tu kaczki (myślę, że tak samo syfna jak kurczak)? Zastanawiam się, [...]
i dzisiejsze ciasteczka: http://imgup.pl/di/WXBX/ciastka.png Nie ma to jak szklanka po musztardzie Develey'a %-) - mam taką samą };-) Mrmp... : Na pierwszy rzut oka ten budyń ryżowy wygląda jak kasza gryczana z wołowiną i papryką - bez kitu. Tak pomyślałem 8-)
To nie tak, że na tej diecie zupełnie eliminuje się węglowodany. Dieta jest podzielona na cztery fazy: I faza - jedzenie tylko produktów z grup - mięso chude (wołowina, cielęcina), drób chudy (bez kaczki i gęsi), nabiał do 4% tłuszczu, owoce morza, ryby, podroby (wątróbka), jajka, dużo wody (powyżej 1,5 litra dziennie). Wszystkie te produkty w [...]
[...] efekty: Otóż są! :D Z tym że jem te minimum 5 (rzadko 4) posiłków dziennie. Najczęściej to mamusina szama + moje wynalazki oparte na płatkach owsianych, ryżu i twarogu. Ale wołowina, czy kurczak to u mnie na stole występuje do 3x w tygodniu, więc z białkiem nie zawsze jest wystarczająco dobrze. I właśnie 737 stanowi w tej mojej diecie ten szósty [...]