[...] jakosci- bez przetworzonych i fastfoodów. Nie liczylem kcal ale jadłem ok. 2000-2500 kcal. Od jakiś 4 miesięcy już nie chce spadac z wagi i jem więcej, wplatam czasem słodkie. Niestety nie stronie też od alkoholow. Mimo to waga nie idzie do góry a czasem nawet lekko spada. Jest jakaś możliwość że po prostu ustabilizowalem swój metabolizm i [...]
[...] przytyć, (to nie problem), jednak chciałabym to zrobić w mądry sposób , tak aby masa poszła w mięśnie a nie w tkankę tłuszczowa... Ciężko dobrać mi Białko , próbowałam już 3 i są dla mnie za słodkie... Potrzebuje mądrej osoby która wskaże mi właściwa drogę , a moja praca nie będzie dużo bardziej widoczna niż dotychczas. Pozdrawiam :) Ola
Doradź mi proszę, jeśli chodzi o kolacje :-) najchętniej jadłabym omleta na słodko albo jakieś słodkie placuszki, bo już mi się znudziło jedzenie kaszy/ryżu+indyka+warzyw na kolacje. Tylko, że jajka jem już wcześniej na śniadanie (uwielbiam jajecznicę :-D ) i tak się zastanawiam czy 4 jajka dziennie to chyba będzie zbyt dużo prawda? U mnie kolacja [...]
Cześć, skończyła mi się kreatyna oraz białko. Wcześniej posiadałem kreatynę z WK a białko z Olimpu. Co polecacie od siebie? Smak kreatyny był w miarę lecz białko całkowicie mi nie podchodziło. Szukam czegoś smakowego co nie będzie zbyt słodkie i nie będzie aż tak chemicznego smaku
Czy musze jeść codzienne jakieś warzywa czy mogę sobie rotować i w jeden dzień np jeść tylko słodkie posiłki jakieś owsianki, omleta itp a na następny np makaron z kurczakiem i warzywami czy jednak codziennie warzywa powinny być
Jaki jest według was najlepszy smak bialka? :) dotychczas wziąłem sam nugat i nie da sie tego wypic z mlekiem i z woda. Zajezdza mega chemie, zaczyna mega mdlic. Z mala ilością mleka jest za slodkie.
[...] osłabiających te wiązania. ================================================================================= 6 Smak Pośród mono- i oligocukrów, które z reguły są słodkie, zdarzają się wyjątki. b-D-mannoza ma smak słodko-gorzki, a gencjobioza jest wyraźnie gorzka. Intensywność smaku słodkiego, inaczej słodkość określa się jako [...]
Autor: - ruskiniedzwiedz Martin Berkhan: Prawda o Alkoholu, Utracie Tkanki Tłuszczowej i Wzroście Mięśni. Przerabiałem ostatnio tony pytań odnośnie relacji między alkoholem, a utratą tkanki tłuszczowej. Zdarza się to za każdym razem gdy nadchodzi lato. Imprezy na świeżym powietrzu, clubbing, urlopy i wszystko co z tym związane. Alkohol to [...]
[...] do Zarządzenia MZiOS zezwala jedynie na barwienie sztucznych osłonek kiełbas na brunatno. E173 Aluminium. Pył metaliczny stosowany do dekoracji słodyczy, takich jak słodkie kuleczki do ozdoby tortów lub mazurków. Niegdyś uważano, że nadmiar metalicznego glinu i jego soli jest przyczyną choroby Alzheimera. Dziś reklamuje się w prasie [...]
[...] jest pieczywo pszenne, czerstwe dobrze wypieczone, natomiast nie wolno podawać pieczywa razowego, świeżego. Nabiał. Mleko stosuje się pod każdą postacią, a więc świeże słodkie, zsiadłe, ogurt, kefir, ale w ograniczonych ilościach. To samo dotyczy twarogu i białego sera, którego ilość musi być ograniczona. Nie podaje się serów [...]
[...] Podawać jako dodatek do dania głównego, po przybraniu nacią pietruszki. 49. Raita z ogórkiem 2 małe ogórki, 500 ml jogurtu, 1 zielona papryczki chilli, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki garam masala, sól do smaku. Ogórki obrać i pokroić w drobna kostkę. Posolić i odstawić na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlać płyn, który puszcza [...]
[...] buraków. Nawet małe dawki anyżu mogą znakomicie urozmaicić smak potraw z dziczyzny i sosów mięsnych. Anyżem aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy słodkie z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki, budynie, niektóre sosy do ryb, owoce morza. Anyż ponadto dodawany jest do niektórych napojów np. ponczów, wódek, [...]
[...] (on przeszkadzają absorbcji żela za przez organizm). Inne dobre źródła żelaza: rodzynki, groszek, zboże, wątroba, groch, fasola. A co powiecie o kilku kostkach cukru albo słodkiego napoju przed treningiem dla szybkiego nabrania energii? O tym trzeba zapomnieć. Fizjojolog dr Larry Steward twierdzi: nabierzesz siły i zmagazynujesz energię tylko [...]
[...] (on przeszkadzają absorbcji żela za przez organizm). Inne dobre źródła żelaza: rodzynki, groszek, zboże, wątroba, groch, fasola. A co powiecie o kilku kostkach cukru albo słodkiego napoju przed treningiem dla szybkiego nabrania energii? O tym trzeba zapomnieć. Fizjojolog dr Larry Steward twierdzi: nabierzesz siły i zmagazynujesz energię tylko [...]
[...] 5 C: pH = 6 D: pH = 7 Po 52 dniach (!) przechowywania w temp. 4st.C nawet w płynie o ph=3,5 -> straty kreatyny wynoszą tylko 7,3% Dla ciekawości: woda ph=7 mleko ph=6.7 słodkie soki ph=4.5 Is running performance enhanced with creatine serum ingestion? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16287365 Creatine serum is not as effective as creatine [...]