Czyli wystarczy posolić, popieprzyć i posypać pierś przyprawą do kurczaka i smażyć na 10-15g oleju kokosowego? Czy w misce jakoś wlać oleju i wszystkie przyprawy tam wymieszać i wetrzeć w pierś?
Tak naprawdę można dodać wszystko : musztardę, miód, olej sojowy, maggi, ketchup, przyprawy tj. Slosa papryka, pieprz, zioła prpwanalakie, oregano, bazylia, rozmaryn, pasty z papryk, koncentrat, różne tłuszcze np olej, smalec, masło orzechowe. Musisz próbować z czym Ci smakuje cycek, spróbuj różne kombinacje, tak naprawdę to jest dziecinnie [...]
Mozesz dać, oliwe, miód, sok z cytryny, trochę octu winnego, przyprawy jakieś sypkie, np oregano, i już nie musisz tłuszczu dawać bo z marynaty masz, oleju kokosowego nie używaj. Co do pieczenia moze być tak samo, sporo zależy jak gruba jest pierś czy masz termoobieg, czy tylko góra dół grzałki.
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak [...]
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak [...]
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak [...]
[...] Badania naukowe wykazały, że chrom organiczny jest przyswajany przez organizm około 25 razy lepiej niż chrom nieorganiczny Zrodlem chromu moga byc zboza pelnoziarniste, ziemniaki, brokuly, szpinak, kukurydza, owoce morza, suszone sliwki, rodzynki, a przede wszystkim przyprawy takie jak: czarny pieprz, kminek, majeranek,oraz drozdze piwne.
NIe to te błyskawiczne maja 80 , tego jestem pewnien na 100% bo inaczej szybko po zjedzeniu myślałbym o koljenym posiłku a tutaj 3 godziny bez jedzenia przy 100 gramach (zmielonych) Znalazłem jeszcze coś takiego : IG Niski (poniżej 40) Przyprawy suszone - 5 Cebula - 15 Cukinia - 15 Cykoria - 15 Czarna porzeczka - 15 Fasolka szparagowa - 15 Grzyby [...]
[...] , wydaje mi się że jeśli chodzi o smakowitość to z tym nie ma problemu na pewno coś będę kombinował żeby " ulepszać " po prostu szybko czuje się najedzony zjem powiedzmy połowę i czuje się najedzony co wcześniej nie miało miejsca.. A może ostre przyprawy typu pieprz cayenne mają wpływ ? Nie ukrywam że lubię ostre potrawy i może wręcz przesadzam ?
Pikantne przyprawy raczej działają odwrotnie. Przyczyniają się do zwiększenia naszego apetytu i wydzielania hormonów wpływających na ośrodek głodu i soków żołądkowych. Tak, jak pisałem w wypowiedzi powyżej, najprawdopodobniej po prostu żołądek się trochę skurczył. Jest to normalne jedząc przez jakiś czas mniejsze pod względem objętości posiłki. [...]