[...] 150 g; taki drobny, typu "kolanka" się mega nadaje, ale sądzę że z innym też wyjdzie bez problemu), 3. Mieszam ugotowany makaron ze szpinakiem, dodaje jaja (dałem 3 L) i przyprawy (sól, pieprz, kurkuma, tymianek, oregano, bazylia - ale tak naprawdę wszystkie zioła się nadadzą i myślę, że ładnie się skomponują), 4. Do naczynia żaroodpornego [...]
[...] %-) U mnie to wyglądało tak: 1. Kawałek dyni (ok 150 gram) starłem na tarce o małych oczkach, 2. Do tego wrzuciłem 3 jajka, 100 gram twarogu i pokrojone drobno oliwki + przyprawy (u mnie sól, pieprz, trochę kurkumy, papryki słodkiej i tymianku), 3. Wymieszać dokładnie wszystko, tak by powstała w miarę jednolita masa, 4. Przelać do foremek od [...]
Śniadaniowo, kromki były 4 ale do zdjęcia uchowała się cała jedna. W środku: pieczone plasterki ziemniaka, opiekana na maśle cebulka, tuńczyk, jajko, przyprawy. /SFD/2016/12/21/323048849bdc437980ba51953d756e63.jpg
[...] z tamtego działu skopiować: W smaku petarda, kwestia sporej ilości różnych przypraw, do samego miesa dorzucam tylko 1-2 jajka (w zaleznosci od ilosci miesa) i reszta to przyprawy. Potem do lodówki na kilka godzin , wychodzą jednak sporo smaczniejsze jak troche sie przegryzą przyprawami, wiec wole tak - niz formowac kotleciki od razu po [...]
pajaczeq, sos to 2 puszki pomidorów i przyprawy , zagęścił się przy okazji obtaczania pulpetów w mące przed smażeniem ;-) Thx na sobotę sobie zrobię na bank porcję na dwa dni :D
[...] tych składników robimy masę, wrzucamy na papier do pieczenia i na 25min w 180'do piekarnika. Do spodu dodałem od razu sobie przyprawe do pizzy ;) Sos: Przecier pomidorowy, przyprawy np bazylia, czosnek, papryką wędzona itd. Dodatki: Przykładowo ser, cebula, kurczak i pieczarki. Spód po upieczeniu najlepiej odwrócić na drugą stronę, wysmarować [...]
[...] i jaglane (20g + 20g) + całe jajko + białko jaja (bo tak mi w makro pasowało ale na spokojnie mogą być dwa całe) + odrobina wody (konsystencja jak na naleśniki) + ulubione przyprawy. Żeby lekko się zapiekł wrzuciłam go już ze wszystkim w środku do nagrzanego tostera (lekko otwartego) Zmieniony przez - MiLeNaPiSaReK w dniu 2017-04-08 08:37:16
[...] nadzieje ze jeszcze w tym wieku 35 rok juz leci cos zdzialam. Co do szaszłyków to najlepiej drób przyprawic i zostawic na noc w lodówce zeby ładnie przeszedł. Ja uzywam raz przyprawy kurczak zlocisty, raz do gyrosa itp byle do kurzcaka nawet tych eko próbowałem mieszanek ale to nie dla mnie :-) Potem papryke, pieczarki i cukinie nadziawam na [...]
- 200g ugotowanej/usmażonej piersi z drobiowej - łyżka musztardy - pół cebuli - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, bazylia lub kto co lubi - woda do odpowiedniej konsystencji (50-100ml) I teraz w wersji szpinakowej dodajemy świeży szpinak lub w wersji pomidorowej łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość blendujemy i jemy ze smakiem :-)
- 200g ugotowanej/usmażonej piersi z drobiowej - łyżka musztardy - pół cebuli - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, bazylia lub kto co lubi - woda do odpowiedniej konsystencji (50-100ml) I teraz w wersji szpinakowej dodajemy świeży szpinak lub w wersji pomidorowej łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość blendujemy i jemy ze smakiem :-) Polecam zamiast [...]