[...] po prostu jak mam sie meczyc przy kazdym gryzie po 5x dziennie tego samego to mija sie to troche dla mnie z celem, szczegolnie ze scena jest odlegla, a na masowce i tak jeden kij czy to mieso bedzie mialo troche fatu czy nie Też tak robię ale nie na slinie. Ja lubię 500g mięsa mielonego, puszka fasoli, puszka pomidorów, cebulka i przyprawy
było milion razy no ale coz Jestem na wycince , staram sie mieso przygotowywac w piekarniku ( kropie oliwa + przyprawy ) Ale czasami rownierz smaze , i tu pytanie oliwa z oliwek z 1 tloczenia nie nadaje sie do smazenia i tak samo olej sezamowy , a procz Pama w sprayu na czym moge smazyc , cyz oliwa napewno odpada jest jakas zdolna do smazenia ? [...]
A co sądzisz o gołąbkach? - sporo mielonego mięsa dobrej jakości, troszkę ryżu, wprawdzie białego, kapusta i przyprawy, potem duszenie (nie wiem, jak dokładnie). Można je jadać, czy tylko czitując?
[...] wodą tak aby napęłczniał 2 - 3 szklanki wody i przykryć. Teraz smażenie Kurczaka smażysz na tłuszczu z zupek chińskich i troszkę dodaj naturalnego oleju. Potem wszystkie przyprawy z zupek chinskich nakładasz na kurczaka. Makaron po osłodzeniu zmieszać z kurczakiem usmażonym , pokrojoną paprykę porę oraz kukurydzę takżę zmnieszać dobrze. Na [...]
[...] i już odpada. Ale jakoś danie trzeba urozmaicać. kalikstat: Co Wy macie z tym E? W domu brat mi też joczy, że E i to tamto :D Domyślam się, że to nic dobrego, ale akurat te przyprawy tego nie mają. Z ciekawości popatrzyłem na białka i w dwóch jest E. Łapcie skład: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/b36cfbde8acc4787a63475bbe79e205d.JPG [...]
Ja osoboście wrzucam pokrojoną pierś z kurczaka na patelnię głęboką. TO mi się chwile podsmarze (wrzucam w tym czasie przyprawy) potem jak już się trochę podsmaży (zrobi w większości biała) to dolewam wody trochę i to przykrywam pokrywką. Wszystko mi się ładnie dusi i potem wrzucam piersi na ryż i do tego polewam tym sose/wodą. :)
@ Thats_Nice po odzywce mnie brzuch mnie boli bo pilem ja ciagle ;d i teraz sobie robie przerwe od odzywek a co do przyprawy to jestem na redukcji i raczej taka przyprawa by nie wygladala za dobrze na noc, bo na sniadania z twarogiem by jakos przeszla (a na sniadanie mozna dawac twarog? bo zawsze jak ktos da to wszyscy mowia zeby skreslil)
1. w vitalmaxie waetosci dla banana sa obranego czy ze skora? 2. Co polecacie zeby moc zjesc to wszystko co mam w diecie? citropepsin dobry a moze jakies przyprawy co napedzaja mocno apetyt? waga 67 kilo wiek 14 wzrost 175 Moja dieta wyglada mniej wiecej tak dt 1. 100g owsianych, 2 jajka, duzy banan i szklanka mleka 2 w szkole. 120g miesa (chuda [...]
[...] stopni C III posiłek po treningu 18:00 100g piersi z kury 1 ogórek szklarniowy 1 pomidor 20 ml oliwy z oliwek IV posiłek zjem o 20:00 150g łososia 150g mozzarelli 1 pomidor przyprawy wszystko w postaci sałatki V posiłek będzie około 23:00-00:00 ponieważ mam znowu nocke 200g twarogu chudego 1 jogurt mały 100ml 100-150g malin wszystko [...]
[...] owsiania, w smaku podobna do owsniaki mi spasowala choc chyba troszke za krotko ja gotowalem, ale i tak dobra. Pochwale sie, ze wyszedl mi super kurczak dalem jakies tam przyprawy i posiekanego czosnku odstawilem na jakas godzine i usmazylem, mieso fajnie przeszlo tym czosnkiem no w smaku poezja, szkoda ze tylko 500g :D w ogole smazylem [...]
[...] już ugotowany całkiem. A co do reszty pytań.. 1/ Spalacze fatu? Niby naturalne to używam cynamon, imbir, herbata yerba mate /pokrzywa/ czystek , kawa, grejpfruty, ostre przyprawy i zioła, Myślisz że jakbym jakiś dokupił dało by to coś? czy to placebo? 2/ Co tydzień będe wydłużał 2min trening HIIT. Bo zaczynam się przyzwyczjać do czasu [...]
[...] ale nie pamiętam w jakich proporcjach, mąkę ryżową, z cieciorki i gryczaną. 3. Dałam 250g puree z dyni (akurat przygotowywałam również na zupę-krem, więc po prostu sobie odłożyłam trochę do ciasta). Smak jest genialny, może trochę szczypie od przyprawy do pierników. Syci niesamowicie. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e9b42983e3694158b8e9a9336072dfdf.JPG
a ja zrobiłam wersję wytrawną, bo nie miałam odżywki, no i nie dodałam przyprawy piernikowej, tylko pół łyżeczki soli - bardzo fajny chlebek wychodzi, kolejny spróbuję z bakaliami, dzięki za przepis Krewetko :-))
Zrobiłam eksperyment z wersją wytrawną i okazał się strzałem w dziesiątkę. Odżywkę zastąpiłam mąką, dałam więcej kawy rozpuszczalnej (3 łyżki), zamiast przyprawy piernikowej - czarnuszkę i sproszkowany imbir, a także ziarna słonecznika. Oczywiście na mieszance mąk b/g: z przewagą cieciorkowej, resztką (ok. 100g) migdałowej, do tego trochę [...]