[...] cebulę i pora, a marchewkę ścieram na tarce. Duszę te warzywa na patelni z odrobiną masła. Następnie ugotowany ryż dodaję na patelnie, mieszam, dodając kilka szczypt przyprawy uniwersalnej i jest w miarę ok. Ryż złapię ładny kolor warzyw i przejdzie ich aromatem. Robię też tak bez warzyw, czyli dodaję masła do ugotowanego ryżu, dosypuję [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Jeszcze jedno jak chcesz coś brać to naturalnie bez chemii tutaj masz linka http://motywatordietetyczny.pl/2016/04/podwojne-spalanie-tluszczu-z-jedna-lyzeczka-cudownej-przyprawy-dziennie/ Stwierdzono skuteczność na badaniach klinicznych czyli jest wiarygodne. Na pewno ci łyżeczka tej przyprawy nie zaszkodzi a może pomoże 8-) Czytałem wiele [...]
[...] powiedzieć, że to tylko wypełnienie mięsa wodą lub roztworem solnym więc co to ma za znaczenie... otóż ma... ogromne. Mięso, które jest nienastrzykiwane lepiej przyjmuje przyprawy... znacznie lepiej. Gdy dodajemy np. cebule która zamyka mięso całość zostaje w środku (przyprawy przed cebula) gdy jest szpryca to całość wypływa albo się w ogóle [...]
daje jeszcze raz diete bo coś sie pomieszało : 1. OMLET Składniki: 3 jajka Rodzynki 30 g 50 g płatków owsianych górskich 5 g (łyżeczka) oliwy z oliwek [...]
[...] bez obawy np. o wzdęcia czy zaparcia. Spróbujmy zjeść np. kapustę, grochówkę, fasolę, soję bez przypraw. Potrawy dobrze przyprawione nie dają sensacji pokarmowych, zatem przyprawy dla układu trawiennego są nie tylko korzystne ale wręcz niezbędne. " źródło:http://www.drkomanska.eu/index.php?go=artykuly&art=2 ogólnie to wiadomo że [...]
[...] na sód wzrasta to nerki zmniejszają jego wydalanie. Odwrotnie dzieje się gdy zapotrzebowanie na sód maleje. Nie bójmy się więc ograniczenia ilości soli w naszej diecie, to tylko posłuży naszemu zdrowiu. Zamiast soli zastosujmy naturalne przyprawy ziołowe jak: bazylia, estragon, majeranek, imbir czy tymianek, które w pełni mogą ją zastąpić.
Żadne cuda ; ) Smazymy mięso ,dodajemy cebule ,salate pekińską,kiszoną + przyprawy Ja używam papryki śłodkiej,ostrej,ziela angielskiego ,liścia laurowego i przyprawy do bigosu ;) Sól i pieprz jeszcze :) Całość dusze z dobre 40 min na wolnym ogniu Dzięki, na pewno w wolnym czasie sprawdzę czy nie kłamiesz %-)
Witaj, Przyprawy nie dość że mogą usprawniać pracę żołądka to mogą być własnie pomocne w spalaniu tkanki tłuszczowej : http://potreningu.pl/articles/4136/przyprawy-ktorych-nie-powinno-zabraknac-w-zdrowej-kuchni http://potreningu.pl/articles/1911/te-przyprawy-pomoga-ci-spalic-tluszcz Pozdrawiam
[...] użyłam oleju kokosowego rafinowanego aby nie było posmaku kokosowego żółtko z 1 jaja (u mnie wyszły 2szt), 2x tyle oleju kokosowego, musztarda, ocet/sok z cytryny, przyprawy (u mnie sól himalajska, imbir, kurkuma) 25 g żółtka, 50 g oleju kokosowego, 1 łyżeczka musztardy.... żółtko wymieszać z musztardą i dodać ocet (ja użyłam winnego) i [...]
[...] na smaczek, czyli połączenie śniadania z kawą :-) Batony kawowo-bananowe Placek Skład: -płatki owsiane: 150g -jajka: 2 sztuki -wpc: ok 30g -mleko: 80g (można zastąpić wodą) -przyprawy: sól, kurkuma Przygotowanie: Płatki mielimy na mąkę, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka, wsypujemy WPC i dolewamy mleko. Mieszamy całość i pozostawiamy na [...]
[...] - HIIT, środa i niedziela - przerwa. A teraz relacja z kuchni. Parowar to urządzenie bardzo ułatwiające życie. W 20 minut można przyrządzić dobry obiad. Jedna rada: przyprawy sypane na sitko to zerowy efekt i potrawa bez smaku. Dzisiaj przyprawy posypałem bezpośrednio na mięso i wyszło całkiem nieźle. A to mój obiad: 200g kuraka, [...]
ZUPA Z CUKINII Z MIĘTĄ skład: 50 dag cukinii, sebula, 2 szkalnki wywaru warzywnego, pół cytryny, 5 gałązek mięty,100 ml śmietany (odtłuszczonej!!!!!!!), 2 łyżki oliwy,przyprawy cukinię oczyścić i pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, podsmażyc na oliwie do zeszklenia dodać cukinię razem smażyć caly czas mieszając. wlać bulion doprawic do smaku [...]
[...] przyjemności. Jednak nazbyt częste spożywanie ostrych potraw w długim okresie czasu może spowodować wrzody żołądka oraz uszkodzić wątrobę. Należy więc rozsądnie używać tej przyprawy! RYŻ - Zawiera dużo potasu, który wiąże nadmiar wody znajdujący się w komórkach tłuszczowych. Ponadto jest bogatym źródłem niacyny, tiaminy, żelaza i białka [...]
Żadne cuda ; ) Smazymy mięso ,dodajemy cebule ,salate pekińską,kiszoną + przyprawy Ja używam papryki śłodkiej,ostrej,ziela angielskiego ,liścia laurowego i przyprawy do bigosu ;) Sól i pieprz jeszcze :) Całość dusze z dobre 40 min na wolnym ogniu
[...] Po moczeniu odsączyć dokładnie i oszuszyć ziarna w ręczkiku kuchennym/ręcznikach papierowych. Wysypać na blaszkę, dodać 10ml oliwy, sól, pieprz oraz wszelkie wymarzone przyprawy typu cynamon, imbir, curry, cayenne, papryka ostra, chilli, kmin itp. Wymieszać najlepiej potrząsając dobrze blaszką bo przyprawy zostaną na rękach/łyżce po [...]
[...] czekam az lekko sie przyrumieni, nastepnie pestki z dyni, brokuly, groszek, cukinia, cebula i czosnek i kilka minut dusze. W miedzyczasie w miseczce lacze jaja+bialka i przyprawy, zalewam calosc i zostawiam na ogniu az zacznie sie bialko scinac. Wowczas posypuje szynka i feta i do piekarnika na 'grilla' na kilka minut lub az sie zarumienie [...]
[...] które polecam: przed posiłkami należy napić się gorącej wody(min. Poł godziny przed posiłkiem) lub zjeść kawałek imbiru(dobrze gryźć lub połknąć) bardzo dobre są wszystkie przyprawy oprócz soli(sproszkowany imbir,pieprz wszystkie rodzaje,curry,chilli itp.)-te wspaniałości można jeść przed posiłkiem lub z nim ale należy pamiętać że przyprawy [...]