hej, a dajesz przyprawy do strączków - majeranki, kminki itp ? Daję, daję dużo majeranku, kminek lubię tylko w chlebie. Moczę fasole całą dobę, nic nie pomaga :-( ale ja tak miałam chyba zawsze... po straczkowych źle się czuję i tyle, muszę z tym się pogodzić i tego unikać. Kiedyś po przyjęciu wege gdzie było prawie wszystko ze strączkowych: [...]
hej, a dajesz przyprawy do strączków - majeranki, kminki itp ? Daję, daję dużo majeranku, kminek lubię tylko w chlebie. Moczę fasole całą dobę, nic nie pomaga :-( ale ja tak miałam chyba zawsze... po straczkowych źle się czuję i tyle, muszę z tym się pogodzić i tego unikać. Kiedyś po przyjęciu wege gdzie było prawie wszystko ze strączkowych: [...]
Noo heeej :-) Na wstępie, nie przeraźcie się długością posta. Więc... Żyje i mam się dobrze. Ciężko było mi się zebrać do wybrania produktów i stworzenia jako takiej diety, ale jest ! i powiem tak: JEST TEGO ZA DUŻO!! idzie zwariować, tyle tego jest. Z jednej strony produkt bezglutenowy np. ryż brązowy a z drugiej choroba Hashimoto w której tego [...]
[...] w stokrotce. 1,5l za 1,69 i 2l za 2,39 %-) ceny przystępne ale ciekawi mnie smak + będę miał na jutrzejszą podróz. Jade na zawody w pływaniu :-D 3. Takie właśnie przyprawy daje do kury. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/cf19979379364e0d89d6c7821dbf8ef8.JPG /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/12f317f2a0074e3484cfee6d69337eb3.JPG [...]
[...] - nie przesadzaj, już Ci i tak nieco zeszło ;) Chciałbyś być cały rok na rzeźbie? Przecież by Ci się to znudziło. Ja tam się cieszę, że co jakiś czas wyglądam inaczej. Co do przyprawy chili to nakupiłam jej kilka sztuk, dodałam raz do indyka mielonego i że tak powiem reszta opakowań leży w szafce i czeka na drugie podejście. Może z kurczakiem [...]
[...] tu akurat przewage :-D Ale jak Adam napisałeś "to że najmłodszy nie znaczy że nie najlepszy" pamiętam o tym! wstydu nie narobie %-) daj znać co tam u Ciebie mentor :-) Seba, no musimy! Bo ja mam dla Ciebie przyprawy a Ty masła :-D A wagę podam jutro, po wypuszczeniu kilku torped pewnie %-) Zmieniony przez - Buczeri w dniu 2014-12-09 21:29:20
W tym rzecz, że ja nie przepadam za konsystencją mięsa, więc suche albo mielone bardziej mi pasuje. A w suszonej wołowinie jeszcze się przyprawy mocniej czuć.:-)
tak wszyscy pisza ze te przyprawy mocno czuc ze sie wystraszylam i lzej sypnelam i mam mieso o smaku miesa %-), poza tym tutaj wolowina tak nie cieknie (sprzedaja juz taka dojrzala)
[...] samodzielne marynaty jest banalne i zabiera najwyżej 10 min. – to mniej jak potrzebuje przeciętny facet żeby zorientować się w hipermarkecie, gdzie są te wszystkie cholerne przyprawy :)) Składniki marynaty mogą być przeróżne. Może być mniej składników, może być więcej. Każdy z czasem znajdzie swoje ulubione smaki. Wszystko jest opcjonalne. Warto [...]
[...] gr wolowiny na tatara - ja kupilem w "Biedronce" Ziola dalmatynskie Odrobina pieprzu 2 zabki czosnku 2 cale jajka Otreby owsiane (lub inne) Wolowinke rozdrabniamy i dodajemy przyprawy oraz wycisniety czosnek. W przypadku kupnej wolowiny na tatara nie solimy jej poniewaz mieso juz jest posolone. Nalezy posmakowac przed przyrzadzeniem. Jak dla mnie [...]
[...] GOTOWANE NA PARZE niby nie ma nic prostszego jak ugotowanie warzyw na parze, wrzucamy do specjalnego gara/pojemnika potem na gaz/do mikrofalówki dodajemy jakieś zioła/przyprawy, ~15minut i gotowe ale żeby potem te warzywa nie były ciapowate tylko chrupkie, należy je zaraz po ugotowaniu wrzucić do zimnej wody, wtedy marchewka, kalafior, [...]
[...] dalej smażymy pod przykryciem. Po tym jak mięso złapie kolor, rozgniatamy je na patelni "przyrządem" do ugniatania ziemniaków, dodajemy łyżkę soli, posiekany czosnek i inne przyprawy (takie jak lubimy), po czym jeszcze chwilę smażymy pod przykryciem. Na koniec dodajemy pomidory - może być gotowy przecier, lub np. pomidory z puszek lub świeże [...]
Heh sprawdź ostatnie zdjęcie w moim poście to właśnie panga z warzywkami gotuje ją na parze troszke przyprawy do ryb, chilly, sól i biały pieprz. Spróbuj a bedziesz chciał jeszcze hehe
Faktycznie są BTW na tym boczku - od spodu opakowania ;-) Jeszcze pytanie - czy przy odchudzaniu można jeść groszek zielony i fasolę czerwoną ? Fajny dodatek do jajecznicy i dania z kurczaka - pierś z kurczaka, fasola, groszek, cebula, suszone pomidory, przyprawy - wszystko w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek.
A od czego macie przyprawki??? Ja gotuje cycka, a nastepnie rozrywam go na mniejsze i wieksze wlokna, dorzucam przyprawy do smaku mieszam razem z ryzem i wcianm A jak mam pomidory albo takie z puchy to miesaam z tym i jest swietne
Reapermax, wrzucic do wody, w ktorej gotujesz jakies przyprawy badz kostke/bulion albo zamien ryz na kasze XiS, w miare szybko przyjac amin. przede wszystkim + ww ewentualnie
xeran sie zmobilizowalem i cos znalazlem http://www.przyprawy.net/product_info.php?products_id=828 wystarczy powiekszyc zdjecie zeby przeczytac a wiec: 330kcal B 12 W 64 T 3
Czy mogę włączyć do diety 2-3 razy w tygodniu surowego śledzia, a do niego gotowaną zalewę (woda, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula) ? Czy dużo lepszy będzie śledź w wodzie i cebulą ? Z góry thx za odp
Pierś z kurczaka w 100 g: 22 g białka, 1 g tłuszczu, 0 g WW, 99 kcal Tune jedz w sosie własnym, te w oleju odpuść Polecam sałatkę: tuna + ryż + ogóreczek konserwowy + przyprawy + oliwa i trochę keczupu do smaku Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-05-13 21:54:43