SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Najprostsza marynata do kurczaka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3284

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 899
Cześć planuje po raz pierwszy upiec i usmażyć pierś z kurczaka. W obu przypadkach pasuje go jakoś zamarynować. Macie jakieś najprostsze i smaczne przepisy na marynatę (dla początkującego) oraz jak długo piec/smażyć? I na czym? Na oliwie z oliwek czy oleju kokosowym? Czy masło?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Tłuszcz i przyprawy które lubisz.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25218 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020286
najlatwiejsze przepisy sa najlepsze, tak jak Malinowa napisala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 899
Czyli wystarczy posolić, popieprzyć i posypać pierś przyprawą do kurczaka i smażyć na 10-15g oleju kokosowego? Czy w misce jakoś wlać oleju i wszystkie przyprawy tam wymieszać i wetrzeć w pierś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25218 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020286
Marynata to raczej cos w plynie, takze mieszasz olej i przyprawy, wrzucasz w to mieso do marynowania. Pozniej dopiero smazysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 9 Wiek 42 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 2041
Możesz tez dodać trochę octu (wg mnie najlepiej ryżowego) albo sosu sojowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Tak naprawdę można dodać wszystko : musztardę, miód, olej sojowy, maggi, ketchup, przyprawy tj. Slosa papryka, pieprz, zioła prpwanalakie, oregano, bazylia, rozmaryn, pasty z papryk, koncentrat, różne tłuszcze np olej, smalec, masło orzechowe.

Musisz próbować z czym Ci smakuje cycek, spróbuj różne kombinacje, tak naprawdę to jest dziecinnie proste, wystarczy trochę wyobraźni i do dzieła.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 33078 Napisanych postów 23167 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278055
Sprawdz opcje słodko ostry w miodzie i sosie tao tao z papryką :D poszukaj w google dokładnego przepisu ale jak kiedyś zjadlem to oszalałem ( z grila )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Mozesz dać, oliwe, miód, sok z cytryny, trochę octu winnego, przyprawy jakieś sypkie, np oregano, i już nie musisz tłuszczu dawać bo z marynaty masz, oleju kokosowego nie używaj.

Co do pieczenia moze być tak samo, sporo zależy jak gruba jest pierś czy masz termoobieg, czy tylko góra dół grzałki.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 899
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
degel123
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?


ja pie. 40min. 20-25min max w rękawie i żadnego otwierania rękawa, kto to wymyślił. Pewnie wyszła sucha jak pieprz. Jak naprawdę gruba pierś to 30min.
Im dłużej obrabiasz termicznie tym więcej wody/sokó ucieka, to jak ze steka. A potem chodzą mity po forach i jutubach opowiadają pierdoły o nastrzykiwaniu filetów ogromnymi ilościami wody. Że "mięśnie w trakcie obróki termicznej traco wode, no oszukujo", Sorry ale musiałem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Coś słodkiego bez piekarnika i możliwie szybko?

Następny temat

Pasta z tunczykiem do kanapek

WHEY premium