SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Najprostsza marynata do kurczaka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1865

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 672
Cześć planuje po raz pierwszy upiec i usmażyć pierś z kurczaka. W obu przypadkach pasuje go jakoś zamarynować. Macie jakieś najprostsze i smaczne przepisy na marynatę (dla początkującego) oraz jak długo piec/smażyć? I na czym? Na oliwie z oliwek czy oleju kokosowym? Czy masło?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4907 Napisanych postów 21612 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 93451
Tłuszcz i przyprawy które lubisz.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16470 Napisanych postów 18981 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 983182
najlatwiejsze przepisy sa najlepsze, tak jak Malinowa napisala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 672
Czyli wystarczy posolić, popieprzyć i posypać pierś przyprawą do kurczaka i smażyć na 10-15g oleju kokosowego? Czy w misce jakoś wlać oleju i wszystkie przyprawy tam wymieszać i wetrzeć w pierś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16470 Napisanych postów 18981 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 983182
Marynata to raczej cos w plynie, takze mieszasz olej i przyprawy, wrzucasz w to mieso do marynowania. Pozniej dopiero smazysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 9 Wiek 38 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1027
Możesz tez dodać trochę octu (wg mnie najlepiej ryżowego) albo sosu sojowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4907 Napisanych postów 21612 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 93451
Tak naprawdę można dodać wszystko : musztardę, miód, olej sojowy, maggi, ketchup, przyprawy tj. Slosa papryka, pieprz, zioła prpwanalakie, oregano, bazylia, rozmaryn, pasty z papryk, koncentrat, różne tłuszcze np olej, smalec, masło orzechowe.

Musisz próbować z czym Ci smakuje cycek, spróbuj różne kombinacje, tak naprawdę to jest dziecinnie proste, wystarczy trochę wyobraźni i do dzieła.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 14385 Napisanych postów 11974 Wiek 39 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 245453
Sprawdz opcje słodko ostry w miodzie i sosie tao tao z papryką :D poszukaj w google dokładnego przepisu ale jak kiedyś zjadlem to oszalałem ( z grila )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 14170 Napisanych postów 124263 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1417933
Mozesz dać, oliwe, miód, sok z cytryny, trochę octu winnego, przyprawy jakieś sypkie, np oregano, i już nie musisz tłuszczu dawać bo z marynaty masz, oleju kokosowego nie używaj.

Co do pieczenia moze być tak samo, sporo zależy jak gruba jest pierś czy masz termoobieg, czy tylko góra dół grzałki.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 672
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1068 Napisanych postów 1015 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 26687
degel123
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?


ja pie. 40min. 20-25min max w rękawie i żadnego otwierania rękawa, kto to wymyślił. Pewnie wyszła sucha jak pieprz. Jak naprawdę gruba pierś to 30min.
Im dłużej obrabiasz termicznie tym więcej wody/sokó ucieka, to jak ze steka. A potem chodzą mity po forach i jutubach opowiadają pierdoły o nastrzykiwaniu filetów ogromnymi ilościami wody. Że "mięśnie w trakcie obróki termicznej traco wode, no oszukujo", Sorry ale musiałem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Coś słodkiego bez piekarnika i możliwie szybko?

DCH