Posiłek I ok.7 rano -mleko 2% 250ml -płatki owsiane 50g -białko 20g -orzechy włoskie 10g Posiłek II/III ok 10 i 13 (połowa o 10 i połowa o 13) -chleb żytni razowy 90g -polędwica sopocka 90g -ser edamski tłusty 90g -pomidor 50g Posiłek IV ok 16 -Kurczak bez skóry 100g -ryż brązowy 50g -ogórek 100g -pomidor 100g -oliwa z oliwek 10g Posiłek V ok 19 [...]
cze takie oto produkty powinny znalesc sie w twojej diecie weglowodany:kasza jeczmienna/gryczana,ryz paraboliczny/brązowy/basmati/dziki,makaron durum/razowy/orkiszowy,płatki owsiane,kus-kus,pieczywo razowe,orkiszowe,makaron zwykly,ryz zwykly,ziemniaki to ogranicz potreningowo białko:mieso(piers z kurczaka,indyka,udka,udziec wołowy,poledwica wołowa [...]
polędwica to chyba wędlina ,,wołowine kup chudą ,podsmaż (teflon lub na smalcu) a potem ugotuj i masz dobre mięsko Polska...Wrocław...Śródmieście Moje FotoStory http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=108727
Rozumiem że jest ektomorfikiem czyli osobą która ma trudności z nabieraniem kilogramów? Bo nadwyżkę kaloryczną masz dużą. Zamiast płatków kukurydzianych owsiane. Po co takie tłuste mleko :) Jaj możesz dać 2 lub 3 spokojnie wiecej też ale wiadomo cholesterol czyli same białka byś musiał jeść :) Drugie śniadanie chleb ciemny pełnoziarnisty lub [...]
Podstawa to mięso potrzebujesz wołowiny, polędwica lub rostbef, antrykot do kupienia np w lidlu z marki beef master, do tego przyprawy, podstawowe to sól i pieprz.
[...] żelazo. Wolowina jest czerwonym mięsem pelneym żelaza w jego najbardzeij dostępnej formie. 8. Zawiera alanine, amiokwas który służy jako kluczowy aminokwas glukoneogeniczny. 9. Wolowina zawiera witaminę B12 niezbędną m.in. do produkcji czerwonych krwinek, syntezy kwasow nukleinowych. 10. Jest miesem niskotłuszczowym (polędwica,ligawa).
Wiem, jem rybę zawsze jako drugi posiłek, rano białka jaj i potem ciągle kurczak... (nudzi mi się powoli). Indyka nie lubię, a polędwica wołowa troche droga.
Wątrobianka w 100g: b-9,6g t-18,8g w-0,5g 207kcal Polędwica sopocka w 100g: b-19,9g t-=9,1g w-0,9g 165kcal słabe wartości odżywcze obydwu(sopockiej troche lespze) dużo tłuszczu(kw.nasycone) i niewiadomo z czego zrobione,lepeij wedliny chude drobiowe np.z piersi kurczaka,indyka,chude poledwice ale staraj sie wybierac raczej mieso:piersi [...]
poledwica sopocka to schab wedzony, wczesniej marynowany w soli peklowej i dodatkach wydłużających trwałosc do spozycia. wiem bo nie raz to robiłem ale wiadomo ze swieże miecho lepsze, ale jak już wedline to sopocka jest ok
Rozumiem ze to dieta na mase? Jeśli tak to 450-500g węgli spokojnie wystarczy, zdecydowanie podbij białko nawet do 200g. Szynka konserwowa, poledwica sopocka itp - zastap to miechem. Chleb pszenny zastap razowym zytnim, troche smieszna ta dieta przynajmniej jak dla mnie. Przetreningowy, potreningowy do wymiany, POCZYTAJ coś, wszystko jest w [...]