moze nie tyle laktoza sie do tego przyczynila, ktora przez wiekszosc doroslych nie jest trawiona. Tylko ogolnie nabial tak dzila na niektore osoby, ze zatrzymuja wode pod skorna
ale redukcja tkanki tluszczowej, a zrobienie formy na zawody (wysuszenie organizmu z resztek wody podskornej) to jak dla mnie dwa rozne etapy przygotowania sylwetki. trzeba uscislic co mamy na mysli piszac zalac wode/czy tez tluszcz. bo jak trzymamy kalorie w ryzach to nie powinno nam zaszkodzic, ale na pewnym etapie zawodnicy nabial odstawiaja, [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] omega 3. Sugeruję wyeliminować ten olej z diety. Do wyboru masz inne źródła tłuszczów: oliwa z oliwek, olej kokosowy, masło, masło klarowane, orzechy, pestki, mięsa, jaja, nabiał, ryby. W każdym posiłku zaleca się spożywać minimum 200-300 g warzyw. U Ciebie jest ich zdecydowanie zbyt mało. Tuńczyk w puszce jest rybą, którą można zjeść, gdy nie [...]
[...] do zaburzeń gospodarki hormonalnej. Zalecana ilość tłuszczu w diecie to 1-1,5 g/kg masy ciała. Wśród ich źródeł warto wymienić: - jaja, - tłuste mięsa, - masło, - ryby, - nabiał, - olej kokosowy, lniany, oliwa z oliwek, - orzechy, pestki, nasiona. Sugeruję Ci zapoznać się z podstawami odżywiania i ułożyć dietę od początku, zaczynając od wyżej [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
Witam,stosując dietę glodowkowa pozbyłeś się mięśni a cały czas trzymasz wysoki poziom tkanki tłuszczowej .Musisz wiedzieć ,że aby mieć silny oraz ładnie wyrzeźbiony brzuch, potrzeba na to pracy, czasu, odpowiedniej diety i treningu. Warto wytrenować brzuch nie tylko ze względu na aspekt estetyczny, ale również dla dobra naszego zdrowia. Mocne [...]
[...] 3. Kolejną rzeczą jaką bym zmienił jest fakt, że liczysz białko z każdego źródła, osobiście liczyłbym białko ze źródeł "tzw". pełnowartościowych czyli - mięso, ryby, jajka, nabiał. Dodałbym również jakieś tłuszcze nasycone - zwłaszcza odzwierzęce, mają pozytywny wpływ na produkcję męskich hormonów. Urozmaiciłbym również źródła węglowodanów na [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
Znam podstawy. Nie chce oceniania posilkow bo juz nie raz je tu wstawiłem chodziło mi o ten glod. Owoce jem w postaci jablka i banana ktore wstawiam lecz akurat tu nie było. Wszystko zalezy czy mam ranno czy popoludniowa zmianę. Produkty sa raczej dobre. A to ze moga być jalowe to ki nie przeszkadza. Produkty ww to kasze ryze platki owsiane [...]
[...] węglowodanów podczas redukcji. Banan z jogurtem nie jest klasyfikowany stricte do posiłków, to bardziej przekąska która jest zbędna. Wyeliminuj z diety odtłuszczony nabiał, pozbawiony jest on bowiem wielu wartości które oferuje tłuszcz mleczny. Nie wpisuj w dziennik ,,smażona pierś'' tylko surowe produkty, przed obróbką termiczną. Ryby z [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] organizmu na czerpanie energii z ketonów, a nie tradycyjnie z glukozy. Jedyne węglowodany obecne w posiłkach pochodzić powinny z: - warzyw, - orzechów, pestek, nasion, - nabiału, - otrębów. Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] ciała powinny zrezygnować z tzw. modelowej diety sportowej, opartej na chudym mięsie i suchym ryżu, wzbogacając dietę o bardziej kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło [...]