Dziś akurat byłem na Barskiej (Warszawa), bodajże pierwsza "prawdziwa" pizzeria w stolicy i trzyma się do dziś, robią prosto i domowo, zawsze każdemu polecę to miejsce :-) Ale dla mnie numerem jeden jeśli chodzi o pizze to jest to Mąka i Woda przy Chmielnej, bez rezerwacji nie ma czego szukać, ceny nie sa wygórowane, ale ciastem idealnie [...]
Zarcie fajnie wyglada.... Jak ładnie wygląda to i lepiej smakuje, choć smakowo nikt się ze mną nie może mierzyć };-) Dzień 28/56 Pull: 0) Mobilizacja łopatek a) Podciąganie nachwytem 12p, 12p, 10p x cc b) Ściąganie drążka do klatki nachwytem 4x10 c) Przyciąganie V do brzucha 4x12 d) Narciarz 2x15 e) Focze wiosło 3x12x22,5kg f) Odwrotne krzyżowanie [...]
Jagody i borowki to moge kilogramami jesc i malinki <3 Sezon jest to co weekend na bazarku z rana po znajomości bierzemy na kilogramy wręcz po taniości :-) 10.07.2017 Oprócz personalnego leżałem cały dzień przed tv/laptotem, jedynie udałem się na spacer do apteki }:-( Miska: 1) Omlet (białka, wpc, len mielony, otręby, mąką jaglana, płatki [...]
A Proszę bardzo!:-) Składniki: -Mąka jaglana -Marchew -Mleko migdałowe (napój vitanella biedronka) -Jajko -Proszek do pieczenia -Skórka z cytryny -Słodzik -Woda gazowana Przepis: Wymieszać, na patelnię i gotowe ;-) Zmieniony przez - Dampaz w dniu 2020-04-26 21:57:25
Racja, wodę i mleko na oko też sumie aby konsystencja nie była za rzadka :-) - 100g Mąka jaglana - 150g Marchew - 50ml Mleko migdałowe (napój vitanella biedronka) - 1 Jajko - łyżeczka Proszek do pieczenia - na oko Skórka z cytryny - do smaku Słodzik - 20-30ml Woda gazowana Zmieniony przez - Dampaz w dniu 2020-04-27 08:42:52
Mały update. Ćwiczę w trybie ciągłym, robię jeszcze treningi A/B (te, co dostałam na początku), w tej chwili w martwym ciągu mam 32 kg, z którymi zrobię 8-10 powtórzeń (2 serie), staram się na każdym treningu dodawać. Miałam mały regres z przysiadem, bo bardzo mi zależy na sile z tyłka, a jakoś tak mi wychodziło, że miałam wrażenie ruchu plecami [...]
Wiadomo. Chodzi o to czy maka ryzu brazowego duzo rozni sie od normalnego brazowego ryzu. Bo maka to 5min i jest zrobione (wychodzi o to ze ma sporo wyzsze ig) a ryz normalnie brazowy 20min sie gotuje. Zmieniony przez - zapomnijx4 w dniu 2014-09-15 08:05:47
żyrafko tak staram się jeść nornmalnie jak radziła obliques .Najgorzej idzie mi z bialkiem ,ale zapijam odżywką jakby było malo.Wybieram "zdrowsze" produkty do nalesników razową mąka ,cukier np. w serniku na urodziny zastapiłam fruktozą ,a smak sie nie zminił.Budyn slodze slodzikiem lub fruktozą.Pieczywo ,makrony,ryz tylko ciemne ,często [...]
Dzień 86 Micha : Trening: Modyfikacja pod siebie GVT. http://www.sfd.pl/Oryginalny_Niemiecki_Trening_Objeto%C5%9Bciowy__t%C5%82umaczenie_artyku%C5%82u_Charlesa_Poliquina-t736573.html Nogi Superseria A-1 Przysiady pełne ze sztangą na karku 10 serii po 10 powtórzeń, tempo 4020, odpoczynek 90 sekund A-2 Uginanie nóg leżąc , palce stóp na [...]
białko z sfd nie jest złe składowo tylko trzeba z 15 min czekać na opadnięcie pijany i smak z wodą jest jak woda z mąką ale z zimnym mlekiem to jak szejk z maka ;-D
skórka ładnie spieczona a w środku kleisty jak smoła więc wylądował w koszu U mnie było podobnie, był tak mokry, że się na nożu rozmazywał. Następnym razem potrzymam dłużej w wyższej temperaturze, mam wrażene, że mąka razowa długo się wypieka. Robiłam placki z jabłkami na razowej i myślałam, że umrę z głodu zanim się doczekam %-)
Z tm chlebem to laski tak niestety jest jak jest mokry i zostaje na nozy znaczy ze niewyrosniety Wydawało mi się, że zakwas był ok ale jak widać nie był %-) Nie ma się co załamywać, praktyka czyni mistrza. Ja mój chleb zeżarłam taki mokry jak był i nic mi nie jest. Kaszmirko - te kryształki, o których rozmawiacie to coś takiego? [...]
kaszmirko, widziałam u azzi bodajże, że używasz mąki z alnatury, mi żytni chleb ładnie wychodził na szrocie z kauflandu, dość grubo mielonym, a najlepiej wymieszanym z drobno zmieloną mąką http://cms.vkmuehlen.artundweise.de/outputFileData/1605990/Roggen-Vollkornschrot_gross.jpg
[...] a widzisz tu jest pies pogrzebany ...robie z pszennej 2000 nie zytniej ...choc kiedys nie mialam pszennej tylko zytania i tez poszlo , znaczy takie placki zrobilam...woda, maka, oliwa z oliwek , rozwalkowalam, miseczka wkrajalam placuszki i do piekanika.....wchodza extra bo sie taka kieszonka robi i tam moza fajnie wrzucac rozne rzeczy, miesko [...]
Dzięki za tabelę, ale chodzi mi o coś innego. Np: Biała mąka odpada z diety, wiadomo pieczywka i bułeczki, ale czy mąka surowa bez obróbki jeżeli chodzi o szybkość wchłaniania, czy podniesienie isuliny nie wypadnie korzystniej? Zastrzegam, że to na razie przykład.
Ja kupuje chleb na którym pisze, że jest razowy.Oto jego skład: mąka pszenna, mąka żytnia,drożdże, słonecznik, woda, sól. Chleb razowy orginalny ma podpobny skład.
A więc zakupiłam chlebek, ponieważ musiałam. Idę jutro na uczelnie na 10 godz. wartość na 100g (w opakowaniu jest 500g, i 7 kromek) * kcal 176 * węglowodany przyswajalne 36,3g w tym cukry 1,8g * tłuszcz całkowity 1,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g * błonnik pokarmowy (29% zaleconego dziennego spożycia) 9,5g * sód 0,5g Składniki: [...]