bez przesady, jak będzie "czysta" to szamaj. ;-) Mąka Pszenna Tortowa typ 450 Ser gouda Kurczak Oliwa z Oliwek Ananas z puszki Kukurydza Oliwki Pieczarki Ketchup Będzie spoko? }:-(
Dotychczas stosowałem dietę 2g białka na kg masy ciała, 1g tłuszczu na kg, reszta węgli. Standardowo. Mógłbym przejść do czegoś takiego?: białko 20% węgle 45% tłuszcz 35% Pytam dlatego, że to troszkę niekonwencjonalne rozwiązanie. Zmieniony przez - Orszul w dniu 2015-03-02 20:56:46 Wszystko zalezy od celu, progresu ja jednak pozostał bym przy [...]
niekoniecznie musi być napisane że z durum bo też może inny gatunek i innego przemiału A z semoliny ? Niby to najszlachetniejsza forma mąki pszennej. Semolina to mąka wytwarzana z pszenicy durum.
o kurde co wy z tą semoliną.Ja myslalem zawsze ze mąka durum jest z pszenicy durum a semolina to kaszka makaronowa ze zwyklej pszenicy.Na towaroznawstwie nam tak jakos tlumaczyli albo zle sluchalem.jest jakies wiarygodne zrodlo gdzie dowiem sie prawdy w tej sprawie?
o kurde co wy z tą semoliną.Ja myslalem zawsze ze mąka durum jest z pszenicy durum a semolina to kaszka makaronowa ze zwyklej pszenicy.Na towaroznawstwie nam tak jakos tlumaczyli albo zle sluchalem.jest jakies wiarygodne zrodlo gdzie dowiem sie prawdy w tej sprawie? google %-)
[...] zostały mi otręby, które oczywiście wsypałem ponownie do składników na ciasto. Jednak rodzi się pytanie czy mogę sobie ręcznie dosypywać otrąb do mąki niższego typu, czy będę mieć jakieś straty w minerałach? pewnie ze mozesz ja zawsze daje 50/50 otreby + maka jakas tam bardzo dobre rozwiazanie np. mielic platki owsiane i traktowac jako make
No to chyba możesz - tylko pamiętaj że jak się z żytniej naleśniki robi to lepiej odstawić ciasto nawet na całą noc bo żytnia mąka ciągnie dużo wody - parę godzin niech odczeka i dopiero potem zobacz - jak za gęste dolej wody i dopiero smaż.
Musia, wybaczam Ci bo nie wiesz co mowisz, ciecierzyca jest idealnym straczkiem, ugotujesz, nie rozpada sie, maka z niej jest, humus mozna zrobic, nie czuc piaskiem jak groch czy groch tez tak niszczysz ze jesz go suchego do obiadu?? %-)
UNKNOVVN, zawsze da się zdrowo :D jak mozesz gluten, to wystarczy Ci dobrej jakości mąka :D Ja musze kombinowac z ryżem abo innymi zastępstwami mąki :D
sea, zdrowo się da ale ci co jedzą z cukrem czują różnicę, a ja nie lubię jeśc nawet tych zdrowych %-) a ktoś zjeść musi... więc robię z cukrem i mąką pszenną i patrzę jak im smakuje ale ja początkująca.. mogę swoje ciasta na palcach ręki policzyć Zmieniony przez - UNKNOVVN w dniu 2012-08-19 11:09:23