SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czerwone

  • [...] ilość nie jest za duża. 3.Makroskładniki Białko Podaż 1,6-2 g białka na kg masy ciała dla większości osób będzie wystarczająca. Co jemy? np: Gotowane mięso, również chude czerwone, ser biały chudy i półtłusty, mleko, jogurty/kefiry naturalne, gotowane/parowane ryby, jajka. /SFD/2016/10/31/d24026503fca4d83b45eb7fe7f0c5490.jpgTłuszcze Niektórzy [...]

    Odpowiedzi: 508 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-02 12:02:39 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] O dłuższego czasu Was podczytuję, zdobywam się na odwagę by dołączyć do Zacnego GronaWprawdzie pewnie nie wiecie, jaką frajdę ma człowiek czytając forum, popijając czerwone winko i zakąszając śmierdzącym serkiem, czuję się wtedy taka wysportowana i zadbana, identyfikując się z Wami, że ho, ho! Oto ja: Wiek : 39 Waga :72 Wzrost :174 [...]

    Odpowiedzi: 462 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-28 20:56:47 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [ART] FBW, czyli gdy żaden trening już nie pomaga

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] serię z ciężarem jakim damy radę zrobić 6 powt (blisko załamania), następnie zdjejmujemy połowę obciązenia i robimy 20powt. To pomoże pobudzić do hipertrofii zarówno włókna czerwone jak i białe. DROP SETY stosjemy w pierwszych 2 ćwiczeniach każdej partii. W trzecim (dodatkowym) wykonujemy 12 powt. podział treningów poszczególnych partii [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 17916 Data: 2010-04-26 13:27:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zasady Stymulacji Mięśni

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] 2. URUCHAMIANIE WSZYSTKICH TYPÓW WLÓKIEN MIĘŚNIOWYCH. Podczas ćwiczenia muszą być uruchomione wszystkie typy włókien mięśniowych, tzn. włókna szybko kurczące się białe i czerwone oraz włókna wolno kurczące się. Badania naukowe wykazują że o rodzaju stymulowanych włókien decyduje wielkość obciążenia. Nie ma natomiast znaczenia szybkość [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1910 Data: 2007-01-14 22:21:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szpinak- najzdrowsze warzywo pod słońcem

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] 48,8 mg na 100g). Co znajdziemy w szpinaku? - witamina A Powoduje wzrost kości, dba o zęby, wzmacnia układ odpornościowy, konieczna dla skóry i włosów, - witamina B Budują czerwone krwinki, odpowiada za metabolizm organizmu i system nerwowy, zapobiega chorobom serca, - witamina C Chroni przed przeziębieniami, wzmacnia skórę i zęby, wspomaga [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-07 08:04:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] słyszała o tym suplemencie. Jest to obecnie najpopularniejszy środek i nie kryję że najskuteczniejszy. Kreatyna występuje naturalnie w naszym organizmie, jej źródłem jest czerwone mięso, jednak jest jej w nim za mało, abyśmy mogli dostarczyć jej zadowalających kulturystę ilościach. Dlatego na rynku można ją kupić w każdym sklepie sportowym. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 4057 Data: 2010-03-01 20:33:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zasady stymulacji mięśni

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] 2. URUCHAMIANIE WSZYSTKICH TYPÓW WŁÓKIEN MIĘŚNIOWYCH. Podczas ćwiczenia muszą być uruchomione wszystkie typy włókien mięśniowych, tzn. włókna szybko kurczące się białe i czerwone oraz włókna wolno kurczące się. Badania naukowe wykazują że o rodzaju stymulowanych włókien decyduje wielkość obciążenia. Nie ma natomiast znaczenia szybkość [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1766 Data: 2005-08-25 23:09:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Syntetyczny, mineralny biały barwnik, dwutlenek tytanu, biały dodatek do gum do żucia, drażetek, past do zębów. Uważany za nieszkodliwy. E 172 Syntetyczne, mineralne żółte, czerwone lub czarne barwniki, rzadko stosowany - dodawany do sztucznych osłonek kiełbas. Uważane za nieszkodliwe. E 173 Syntetyczny, srebrno-szary, mineralny barwnik [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3016 Data: 2006-07-26 19:56:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wtedy trochę sadła, niestety nie wytrzymywałem w tym reżimie zbyt długo - na początku tego roku waga pokazała 107kg przy wzroście 183cm, a więc wskazówka BMI weszła już na czerwone - pod koniec zeszłego roku zaczęło mi dosyć mocno dzwonić w uszach, diagnoza - nadciśnienie...duże...takie 190/140 w porywach 220/160 albo i lepiej. Powiedziałem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12272 Data: 2022-06-27 11:09:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zasady Stymulacji Mięsni

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] 2. URUCHAMIANIE WSZYSTKICH TYPÓW WŁÓKIEN MIĘŚNIOWYCH. Podczas ćwiczenia muszą być uruchomione wszystkie typy włókien mięśniowych, tzn. włókna szybko kurczące się białe i czerwone oraz włókna wolno kurczące się. Badania naukowe wykazują że o rodzaju stymulowanych włókien decyduje wielkość obciążenia. Nie ma natomiast znaczenia szybkość [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 4444 Data: 2005-07-27 00:27:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystko dla bramkarzy

    Temat
    Piłka Nożna

    [...] kremowe sosy. używaj raczej sosów pomidorowych lub rozpuszczonych odtłuszczonych serów *Lekkie beztułszczowe dodatki , są lepsze niz majonez! *Chude czerwone mięso, kurczak bez skóry oraz ryby to dobre przykłady na pokarm beztłuszczowy oraz są bogate w białka. *Ogranicz jedzenie smażonych potraw i słodzyczy. Jesteś [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 9377 Data: 2009-01-02 11:59:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciekawostki

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Tajemnice fermentacji To jaka herbata trafi na nasz stół zależy właśnie od fermentacji. Zielone herbaty są niefermentowane, czarne fermentowane, a sposób powstawania czerwonej do dziś dnia pozostaje tajemnicą. Jedyne co wiadomo, to to, że czerwona herbata Pu-Erh powstaje metodą tradycyjną, jedyną w swoim rodzaju. Jednak od czasów dynastii [...]

    Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-26 11:16:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ciekawostki żywieniowe

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i kwasy fenolowe zwiększają aktywnośc adiponektyny i zapobiegają odkładaniu się tłuszczu. Flawonoidy i kwasy fenolowe to antyoksydanty, występujące w takich pokarmach jak: czerwone wino, zielona herbata, owoce, warzywa i orzechy. Po dodaniu flawonoidów i kwasów fenolowych do kultur komórek tłuszczowych myszy, zwiększyła się sekrecja [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 5596 Data: 2008-03-20 16:37:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Miesnie przedramion i dloni

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] i dlonie w codziennych zajeciach mieli bysmy dlonie jak bochny chlebia a przedramiona uniemozliwialy by normalne funkcjonowanie  - przez to ze dominuja wlokna czerwone partie te anatomicznie szybciej sie regeneruja i mozliwosc ich przetrenowania jest stosunkowo mala Jak wiec obejsc Matke Nature czy zamysly Pana Boga (w zaleznosci [...]

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-12-09 16:25:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Pijemy głównie wodę mineralną niegazowaną 3-4 litry dziennie 8. Unikamy słodyczy, chipsów, coli, napojów gazowanych Polecane źródła białka: Gotowane mięso, również chude czerwone, pierś z kurczaka (bez skórki), ser biały chudy i półtłusty, mleko, jogurty/kefiry naturalne, jajka, fermentowane produkty sojowe, ryby (makrela, filety mintaja, [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2711 Data: 2011-12-01 20:32:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wczorajszą i dzisiejszą miskę, moja dieta nigdy nie była idealna, teraz będę się starała. Moją słabością są słodycze, na szczęście albo i nie prawie wyłącznie domowe oraz czerwone wino. Mogę pić na redukcji do 2 kieliszków w tygodniu czy lepiej w ogóle odstawić? I jeszcze chciałam zapytać dlaczego należy ograniczyć nabiał do 150 g dziennie? [...]

    Odpowiedzi: 123 Ilość wyświetleń: 15095 Data: 2013-04-05 11:52:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obiad na receptę

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] są włoskie), herbata, ziarna soi. Ale również przetworzone produkty, które „same z siebie" mają właściwości zdrowotne i nie trzeba ich ulepszać, np.: olej rzepakowy, czerwone wino, gorzka czekolada, przetwory sojowe. Zamiast leku? Czy można stosować żywność funkcjonalną zamiast leków? Nie w najbliższej przyszłości. Aby stało się to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2203 Data: 2007-01-29 20:58:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TRI ANABOL

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] kreatyny, taurynę i AKG tauryny, beta-alaninę, jabłczan cytruliny, HMB, norwalinę, TMG i MCT. Muscle-G-bomber (including red & white muscle fibers) Każde białe i czerwone włókno Twoich mięśni poczuje przypływ energii i mega-pompy mięśniowej po zastosowaniu kompleksowego matriksa kreatynowego składającego się z: AKG kreatyny, chelatów [...]

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 13457 Data: 2010-04-14 22:54:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dlaczego się nie lubimy?

    Temat
    Piłka Nożna

    W związku z szybko zbliżającym się drugim października, chciałbym tutaj podyskutować na temat tego meczu( i generalnie całego konfliktu)! Wiadomo że zarówno My jak i rywale zza Błoń (Dwa najstarsze kluby Polskie) szczerze się nienawidzimy-ale dlaczego?! Ja chciałbym pokazać dlaczego nie znosze i cierpie zarówno (G)TS Wisły jak i Legii. Które są w [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 9621 Data: 2004-07-04 16:14:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Na poprawę humoru :)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mam nadzieję, że tematu nie powtarzam Proszę Państwa, rozmawiacie tutaj niczym cyborgi o tym, co jeść żeby być wielkim i silnym - bardzo słusznie, wkońcu o to nam wszystkim chodzi i do tego właśnie dążymy. Jedna sprawa w powyższym zdaniu mija się z prawdą - słowo "cyborg" zdecydowanie nie pasuje do żadnego z nas choćby nie wiem jak wielki był i [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2184 Data: 2009-07-02 21:42:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)