KONIECZNIE WYELIMINOWAĆ: Tluszcze nasycone: maslo, tluste czerwone mięso, pelnotluste produkty mleczne oraz trans-tluszcze (tluszcze produkowane przez czlowieka, potrafią calkowicie rozregulować przemianę materii). Lista produktów zawierających tluszcze typu trans: - fast food, chińszczyzna (nawet ryba i kurczak - tam wszystko smaży się na gorącym [...]
[...] aminokwasów we krwi. Dzienne zapotrzebowanie na białko u trenującego wynosi około 2g na każdy kg masy. Gdzie znajdziemy odpowiednie źródła białek? Przede wszystkim drób, czerwone mięso, wołowina( nie polecam wieprzowiny, która ma dużo zwierzęcego tłuszczu, spowalniającego procesu trawienia białek), ryby, jaja oraz twaróg. Węglowodany To [...]
[...] zaledwie 0,1 % ogółu zasobów krąży we krwi. Ma to swoje odbicie w identyfikowaniu niedoborów cynku. Cynk w znaczących ilościach znajduje się w takich produktach, jak: chude, czerwone mięso, wątróbka, ryby, owoce morza (w szczególności śledzie i ostrygi), groch, orzechy, nasiona dyni, kakao, bób i fasola. Bogate w cynk są także nie łuskane ziarna [...]
[...] Po 6 strzale w bark po 2 dniach ręka zrobiła mi się czerwona i dosyć mocno spuchnięta lecz po 5 dniach wszystko ładnie zeszło. Po 7 strzale w drugi bark podobna sytuacja czerwone zaczęło robić się na tricepsie i schodziło w dół. Dziś już opuchlizna w miarę zeszła czerwone również z dzień, dwa i już nie będzie lecz to wszystko schodziło mocno [...]
[...] warzywa świeże lub konserwowe. Mogę dodać np. musztardę (używam Dijon, bo jest bez cukru). OBIAD: 100g chudego mięsa (zazwyczaj pierś z kurczaka lub indyka, niekiedy mięso czerwone, wątróbka)/100g ryby + 150g ziemniaków/35g ryżu pełnoziarnistego/ makaronu z pełnego ziarna + warzywa świeże z dodatkiem 2 łyżek oleju lnianego/warzywa konserwowe. Z [...]
[...] wyrazem przystosowania organizmu do wykorzystywania spożywanych tłuszczów jako głównego źródła energii. Sprawa nie jest jednak prosta. Ze względu na swoją fizjologię mózg i czerwone krwinki potrzebują na dobę ok. 180g glukozy. Obie struktury wypełniają strategiczne dla organizmu funkcje, dlatego dla nich organizm musiał opanować umiejętność [...]
[...] BEZSKUTECZNIE SIĘ LECZYĆ=CZY TO NIE ZNAK BY PRZESTAĆ JEŚĆ MIĘSO? 03.02.2006 r. Gazeta Wyborcza Wegetarianie górą Jak kotlety niszczą DNA naszych komórek Częste jedzenie czerwonego mięsa niszczy DNA komórek wyściełających nasz układ pokarmowy. Tym samym zwiększa ryzyko nowotworu żołądka, dwunastnicy i jelita - twierdzą brytyjscy uczeni z [...]
[...] ale jednak żołądź nie byl juz ki jak wczesniej byl suchy i pomarszczony zacząłem stosować clotrimazolum i w sumie swędzenia nie bylo ale przeważnie rano pojawiały sie na nim czerwone plamki niezbyt widoczne.przestalem stosować maść i kiedy plamki byly bardziej widoczne poszedłem do lekarza a on powiedzial ze nic tam nie widzi i proszę zepisal mi [...]
[...] D-pinitolu. Po okresie wysycenia zarówno dla metody krótkoterminowej jak i długoterminowej stosujemy dawkę podtrzymującą, ewentualnie ograniczamy się do diety obfitującej w czerwone mięso. Po kilku miesiącach możemy ponownie wprowadzić większe stałe dawki lub fazę nasycenia. Referencje: 1) Kreider RB. Effects of creatine supplementation on [...]
[...] w znieczuleniu ogólnym lub miejscowym, w zależności od rozległości i głębokości planowanego zabiegu, wieku i stanu pacjenta. -Dosyć efektywny, zwłaszcza na rozstępy czerwone jest kwas retinowy- w praktyce działający od stymulacji produkcji czynników wzrostu po stymulację angiogenezy i aktywności fibroblastycznej. Inną, ostatnio badaną [...]
Witam, Wiem że źle dobrane kosmetyki mogą powodować trądzik. Ale czy mogą to być wielkie czerwone krosty? Bo tak się zastanawiam... od wczoraj zacząłem używać Cetaphil i widzę znaczną poprawę.Do tego nakładam pastę cynkową oraz z laroche do nawilżania.Moze wypróbuję tak zalecany Humektan. Wcześniej miałem pełno czerwonych "nacieków"- zwłaszcza na [...]
[...] zbędne (są one syntetyzowane przez nasz organizm z aminokwasów niezbędnych) również odgrywają ważną rolę w wielu procesach biologicznych. Najlepszymi źródłami białek są: czerwone mięso, kurczaki, ryba, jajka oraz produkty mleczne. Każdego dnia spożywaj przynajmniej jeden gram białek na kilogram beztłuszczowej masy ciała Kiedy raz twój [...]
[...] niż atlety. Kulturysta rozwija swój system energii celem dostarczenia odpowiedniej ilości tlenu do mięśni i usuwania produktów zmęczenia. Przy dłuższym wysiłku czerwone włókna mięśniowe zwiększają swoje zdolności enzymatyczne oraz liczbe kapilarów, które dotarczaja poprzez krew większą ilość tlenu do pracujących mięśni. Aczkolwiek [...]
[...] i wygodnej maszynie do wypychania, i cieszyć się łatwymi powtórzeniami. Aah, wypychania na maszynie - żadnej upierdliwej sztangi wrzynającej się w kaptury i zostawiającej czerwone odciski na plecach. To samo z butterfly'em. Po co męczyć się z nieporęcznymi hantlami, kiedy można wygodnie usiaść na maszynie i oglądać w lustrze pracującą klatkę. [...]
[...] ładnej i wygodnej maszynie do wypychania, i cieszyć się łatwymi powtórzeniami. Wypychania na maszynie - żadnej upierdliwej sztangi wrzynającej się w kaptury i zostawiającej czerwone odciski na plecach. To samo z butterfly'em. Po co męczyć się z nieporęcznymi hantlami, kiedy można wygodnie usiąść na maszynie i oglądać w lustrze pracującą klatkę. [...]
[...] kg, chodzę na siłownię od pół roku dobrzę się rozwijam. Lecz mam problem z rozstępami... na moim ciele wsytępują one: na klatce piersiowej (górna część) w ilościach dużych (czerwone długie kreski) pachwiny (czerwony ąz takie dołki się porobiły) plecy (poziome kreski czerwone) i na brzuchu 2 białe pionowe krechy. biodra w ilości małej (czerwone) [...]
[...] i wygodnej maszynie do wypychania, i cieszyć się łatwymi powtórzeniami. Aah, wypychania na maszynie - żadnej upierdliwej sztangi wrzynającej się w kaptury i zostawiającej czerwone odciski na placach. To samo z butterfly'em. Po co męczyć się z nieporęcznymi hantlami, kiedy można wygodnie usiaść na maszynie i oglądać w lustrze pracującą klatkę. [...]
[...] pasuje do jakiej grupy, ale gwoli przypomnienia wypiszę jak to wygląda. Grupa pokarmów budulcowych. Głównie pokarmy mięsne, dostarczające białko i tłuszczu. Przykłady: - czerwone mięso - jajka - kurczak - indyk - ryby - masło - oliwa z oliwek - orzechy Jak zauważaliście są to produkty nieprzetworzone i w całości . Dużo lepiej jest [...]