[...] 20g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Zmielone płatki owsiane mieszamy z odżywką białkową i wiórkami kokosowymi. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej i ugniatamy ciasto. Na wysmarowanym tłuszczem papierze do pieczenia układamy uformowane ciasteczka, spłaszczając łyżką. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez [...]
[...] drobno pokroić. Do startych warzyw wbić jaja, dodać skrobię, babkę jajowatą, przyprawy i mozzarellę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej kokosowy. Nakładając na patelnię ciasto, formować placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wartości odżywcze: Białko: 27g Tłuszcz: 26g Węglowodany: 15g 417kcal
[...] łyżeczki soli jajko 60 g mleka 5 g oliwy z oliwek 35 g tartej mozzarelli Jak wykonać: Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie wylewamy ciasto na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy kilka minut - do lekkiego zrumienienia. Najlepsze oczywiście na ciepło. Dodatki według uznania - u mnie rucola, szynka, [...]
[...] waniliowego bez cukru 5ml oliwy Dodatkowo: 2 jabłka 40g kremu NUTLOVE COOKIE CRUNCH 150g jogurtu skyr 1 łyżeczka cynamonu 10g ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj razem i odstaw na 15 min. Smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i podsmaż na suchej patelni ze szczyptą cynamonu przez [...]
[...] plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Łyżką układać placuszki na patelni - ok. dwie łyżki na jeden placuszek. Jak wierzch się delikatnie zetnie, ułożyć na plackach plastry truskawek, delikatnie wciskając w ciasto. Smażyć na niewielkim ogniu do zarumienienia z obu stron. Wartości odżywcze: Białko: 33g Tłuszcz: 15g Węglowodany:98g 659kcal
[...] Dodajemy powoli pozostałą część mąki sprawdzając konsystencję aby nie była za sucha. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i krem NUTLOVE , delikatnie mieszamy i wstawiamy ciasto do lodówki na minimum godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C, ciasteczka formujemy za pomocą łyżki do lodów i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia, [...]
Czego potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 200 g Brzoskwiń w żelu jedno żółtko Jak wykonać: Ciasto rozwijamy i kroimy na 6 kawałków. Tak jak widać na zdjęciu nacinamy brzegi. Na środek każdego kawałka wykładamy owoce. Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do [...]
[...] mleko kokosowe lub migdałowe Sposób przygotowania: Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać mleka aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany - za rzadkie wypłynie z gofrownicy. Płytki gofrownicy przesmarować olejem kokosowym i rozgrzać. Do rozgrzanej gofrownicy wlać [...]
[...] upiec babeczki lub wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 470 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g. Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie [...]
[...] malina-granat Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180*C mąkę, masło, 1 żółtko i ksylitol i wodę zmiksuj razem w robocie kuchennym lub posiekaj nożem na stolnicy zagnieć ciasto w dłoniach a następnie rozwałkuj na cienki placek szklanką wytnij z ciasta 20 krążków, na połowie z nich połóż po łyżeczce frużeliny, przykryj drugim plackiem z góry i [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 100 g kolorowej papryki 1 mała czerwona cebula 15 g ulubionej dzikiej oliwy 70 g sera brie 1 jajko ulubione przyprawy Jak wykonać: Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na wodzie z przyprawami. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie do miękkości razem z [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]
Czego potrzebujemy: 50 g proszku Protein Pizza 100 g piersi z kurczaka sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, kilka kropli tabasco 5 g dzikiej oliwy jajko kilka liści sałaty plaster pomidora ulubione Dzikie sosy Jak wykonać: Ciasto Protein Pizza przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czekamy kila minut aż nieco napęcznieje. Dzielimy [...]
Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]
[...] 500 ml gorącej wody, wsypujemy 90 g budyniu i miksujemy do momentu rozpuszczenia proszku. Wylewamy do tortownicy. Jak masa ostygnie wkładamy foremkę do lodówki. Po godzinie ciasto jest gotowe. Ja udekorowałam malinami - równie dobre jest z borówkami Wartość odżywcza ciasta bez dekoracji: Całość to tylko 1080 kcal. Białko 33g Tłuszcze 33g [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 70 g Sugar Free Pudding Wanilia 1 jajko 300 ml ciepłej wody Dodatki: Sos carmelowy 0% Orzechy włoskie Żurawina Jagody Goji Świeże owoce Jak wykonać: Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy [...]
[...] słodzik, żółtka - dalej ubijać. Mąki, odżywkę i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy jajecznej, cały czas miksując. Blachę wysmarować olejem kokosowym, przelać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Galaretkę rozrobić w ciepłej wodzie, zmiksować owoce i wymieszać wszystko. Schłodzić w lodówce. Biszkopt [...]
[...] pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 8 minut. Następnie "składamy" nasze tarty. Na czekoladowy spód wykładamy masę karmelową, następnie na masę kruszymy upieczone ciasto. Całość wstawiamy do lodówki na około godzinę. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 3 tarty. Każda z nich to 520 kcal. Białko 14 g, Tłuszcze 33,5 g, Węglowodany 40 g. [...]