SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295560

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8458
zrób to masło orzechowe wsadź do lodówki i sam zobaczysz po ilu dniach coś niepożądanego będzie się z nim działo, wydaje mi się że takie masełko orzechowe ponad tydzien morze postać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 102 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1263
A po co to w ogóle chować do lodówki?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8458
Bo jeśli trzyma się w lodówce to produkt jest dłużej przydatny do spożycia. 1-2 tygodnie postoi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Aha ja mysłalem ze z miesiąc będzie dobre :P ale z tego co widze będe musiał je robić częściej ale w mniejszych ilościach, bo w diecie mam ok.40-50g dziennie tego masła więc na troche czasu starcza, dzięki za pomoc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 102 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1263
Joker1992
Bo jeśli trzyma się w lodówce to produkt jest dłużej przydatny do spożycia. 1-2 tygodnie postoi.


No dobrze zgoda, ale jak to się ma do masła z orzechów, gdzie są same zmielone orzechy? Przecież orzechów samych z siebie nie trzyma się w lodówce, więc po co je tam trzymać po zmieleniu? Nie mówię, że jest tak, jak ja mówię, ale próbuję po prostu znaleźć jakiś sens dla trzymania ich w lodówce, bo według mnie, w tym akurat przypadku (orzechów) nie ma to sensu.

Tak samo jak masła orzechowe ze sklepów. One też nie stoją w lodówach i po otwarciu nie ma takiego wymogu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Tyle że ze sklepów masła z tego co wiem zawieraja konserwanty ;> a co do orzechów to może w sumie i nie trzeba, ale co do siemienia to nie wiem ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1551 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15054
Kolega wyżej chyba nie wie po co wymyślono lodówki Nie ma też "wymogu" trzymania np warzyw czy owoców w lodówce, ale wiadomo, że w lodówce dłużej mogą leżeć niż na kredensie w kuchni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1883 Wiek 49 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21543
Macie pomysly na jakas dobra salatke warzywna ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1070 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 58323
Czesc to salatka mojego autorstwa mam nadzieje ze ci bedzie smakowac.
https://www.sfd.pl/Salatka_warzywna_z_duza_zawartoscia_bialka.-t674626.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Mam pytania jakie warzywa warto dodawać do gotowanego kurczaka? bo nie wiem jakie kupić, żeby były łatwe i szybkie w przygotowaniu (mogą byc mrozone)


EDIT:
2 pytanie- jak przechowywać wyłuskane orzechy włoskie żeby nie spleśniały?

Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2012-10-16 21:27:14
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium