Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] a później przechodź do izolowanych. Tą bagietke lepiej byłoby zamienić na pieczywo razowe/graham. Ryby z puszki raz na tydzień ok, ale nie częściej. Za dużo tych pestek dyni a przez to za dużo omega-6. Zamień cześć z nich na orzechy np. włoskie. Po treningu za dużo cukrów prostych. Brakuje białka okołotreningowo! Serek wiejski raz na [...]
W diecie masz kiepskie proporcje kwasów tłuszczowych, ten olej z pestek winogrona jest zbędny, pestki dyni mogą zostać bowiem należy wzbogacić swoją dietę o źródło omega-3: siemię lniane, nasiona chia, algi, tłuste ryby ( x2-3 razy w tyg. ) Naprawdę smakuje Ci gotowana pierś z kurczaka, z ryżem brązowym i brokułami? niezbyt smaczne połączenie. [...]
[...] razowy, 10g oliwy z oliwek Warzywa\owoce V. 18.30 ww-20g b-20g t-10g 100g piersi z kurczaka, wołowina, rybka 30g ryż brązowy, kasza gryczana, makaron razowy, 10g oleju z pestek winogron Warzywa\owoce VI. 21.30 b-20g t-10g 120g sera białego 2 kapsułki tranu Warzywa\owoce Proszę o kilka zdań :) Zmieniony przez - boc2u w dniu 2011-02-03 [...]
dla mnie ranking olejów jest staly: The best lniany canola (rzepakowy) sojowy oliwa z oliwek z pestek dyni The worst (te sprawdzaja sie dobrze w smażeniu i duszeniu) slonecznikowy kukurydziany orzeszkow ziemnych The ugly palmowy kokosowy
[...] zadbac o to, by był zachowane jakiekolwiek proporcje. Brak Ci w diecie omega 3, natomiast dostarczasz spore ilości omega6, w postaci chociażby słonecznika, czy oleju z pestek winogron. Poza tym, w diecie przeważają kwasy wielonienasycone i nasycone, a brakuje jednonienasyconych, co wymaga korekty. Jeśli spożywasz małe ilości węgli postaraj [...]
A co za problem przelknac? Dodajesz kefiru, maslanki, albo jogurtu naturalnego, przyprawy, szczypior, ogorek swiezy, rzodkiewka i smakuje dobrze. Olej z pestek winogron daruj sobie. Bazuj na oliwie z oliwke, oleju lnianym, orzechach, pestkach z dyni, tlustych rybach, jajach i tranie. Zmieniony przez - domer w dniu 2006-01-24 16:01:53
[...] nas zwiazki takie jak nadtlenki i monomery cykliczne, dlatego do dlugiego smazenia lepiej uzywac tluszczy nasyconych takich jak smalec, ktore sa bardziej odporne na temperature (maja wyzsza temp. dymienia). Do smazenia NIE WOLNO uzywac olejow bogatych w wielonienasycone kwasy tluszczowe takich jak wlasnie olej z pestek winogron i slonecznikowy
"...Do smazenia NIE WOLNO uzywac olejow bogatych w wielonienasycone kwasy tluszczowe takich jak wlasnie olej z pestek winogron i slonecznikowy..." HALO, HALO!!! skoro one takie bogate, to czemu maja lezec na polce i mamy ich nieuzywac, np do salatek??
[...] bo caly czas mowicie ze nadmiar omega-6 moze byc szkodliwy, ale wykluczajac prawie wszystkie produkty ktore omega-6 zawieraja, narazacie sie na nadmiar kwasow omega-3 zapomnialem o odpowiedzi na pytanie: olej z pestek winogron jest ok, tylko nalezy spozywac rowniez odpowiednie ilosci omega-3. Zmieniony przez - Sachem w dniu 2005-05-02 16:37:03
[...] chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron Nasza dieta powinna się składać głównie z tych produktów ! Bierzemy się za rozpisanie diety: Ustalamy pory jedzenia posiłków - to będzie stanowić naszą bazę: [...]
[...] i kasza jak najbardziej!!! mozesz tez jesc ryby, czy tez tunczyka z puszki w sosie wlasnym!!!! zeby zwiekszyc kalorycznosc nie smaz posilkow tylko dodawaj oliwe z oliwek, pestek winogron badz lniany!!!!! odzywke wysokobialkowa mozesz jeszcze pic na noc!!! kreatyne mozesz brac na dwa sposoby w stalych dawakach np po 5g w DT przed i po treningu, [...]