ja dałem dwa banany rozgniecione,płatki owsiane szklankę,rodzynki,migdały,żurawinę,dwie miarki białka,3 jajka trochę proszku do pieczenia,wiórki kokosowe i na 20 min na 180 stopni do piekarnika
[...] usuwałam, bo podobno ze skórką jest posmak goryczki ... Orzechy wrzucam surowe w skórkach, zawierają zbyt dużo cennych minerałów aby tak zwyczajnie je wyrzucić, podobnie jak migdały ^_^ gwarantuję, że żadnej goryczki nie poczujesz dzięki słodkości daktyli :) jeżeli jednak, to zdecyduj się na sam koniec stopniowo dodawać wodę w której daktyle się [...]
[...] do końca ;__; światło nie pozwoliło należycie sfotografować posiłku startowego ot wcześniej wspomnianego power-kick-batona, ale był smaczny i udany :D Po treningu mamy migdały z mlekiem kokosowym, miodem, standardowo doprawione lnem, chia, i goji. Smacznie i tłusto :D Na obiadek rozpływający się w ustach ciastek fistaszkowo-laskowy z kakao, [...]
[...] i pyszny przepis. Domowa GRANOLA. Ilość należy sobie samemu ustalić i 'wyczuć' ile czego będzie nam odpowiadało. Płatki owsiane/żytnie orzechy (włoskie, laskowe, nerkowce, migdały i do tego jeszcze pestki dyni i słonecznika) żurawina suszona śliwki suszone morele,rodzynki, figi suszone odrobina wody odrobina oleju miód Płatki owsiane wrzucamy [...]
[...] z gorzką czekoladą - bez mąki. 150g dobrej gorzkiej czekolady ( roztapiasz ze 120g masła ) + 150g zmielonych orzechów ( jakich chcesz. Ja dałem włoskie, laskowe i migdały ) + 3x jajka ( białka ubijasz na pianę a żółtka na kogel mogel z dodatkiem 35g brązowego cukru ). Wszystko mieszasz w misce i do tortownicy. Do pieca 200C na ~25min. [...]
Rybka pyszna na noc - omega3, jak znalazł na dobry sen i regenerację :-). Serek wiejski lekki, ser biały, prażone migdały, orzechy włoskie, pestki dyni, warzywa, chleb graham + zielona herbata :-)) PYSZNIE Z RANA i ciśniemy plery! GO HARD! ;-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0ecafa61472d4b3c9ae5cdf4e9e43031.JPG Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu [...]
robię mleko migdałowe, nie mogę tylko ogarnąć ile to ma kcal?? mam liczyć tyle co migdały użyte do produkcji? czy te trociny co zostaną też mają część kalorii?? bo juz zgłupłam całkiem :-) a i czy te wytłoczyny można zjeść z czymś, żeby miało to nogi i rence ;-) pomóżcie kobitki!
robię mleko migdałowe, nie mogę tylko ogarnąć ile to ma kcal?? mam liczyć tyle co migdały użyte do produkcji? czy te trociny co zostaną też mają część kalorii?? bo juz zgłupłam całkiem :-) a i czy te wytłoczyny można zjeść z czymś, żeby miało to nogi i rence ;-) pomóżcie kobitki! Ja się też bardzo chętnie dowiem. W necie nie znalazłam informacji [...]
Tak. Któraś z Was o tym pisała, a potem wyszukałam w sieci i zrobiłam wg tego: http://gotujsie.pl/domowe-maslo-migdalowe/ Kompletnie nic się nie dodaje - same migdały. Prażyłam krócej - 15 min i teraz się zastanawiam czy prażenie jest w ogóle konieczne albo czy można jeszcze krócej. W każdym razie pycha. Mi wyszło półpłynne prawie że, ale to [...]
ZenT: Zrob sobie "granole" - jest KOZACKA! Z greckim jogurtem po prostu BAJKA! :-)) Wymieszaj w misce -> owsiane + otreby + orzechy laskowe i nerkowce + migdaly + wiorki kokosowe + suszone morele i zurawine + rodzynki + cynamon + szczypte soli + miod + kilka lyzek oliwy z oliwek. Wysyp na plaska blaszke i zapiekaj w 200C przez 15min, mieszajac [...]
[...] trochę cukru/miodu niż taką "chemię" :-? Czyli słusznie, że z zup tylko warzywa liczę, tym bardziej, że ja bezmięsne gotuję. Dla mnie największym problemem do liczenia był pasztet fasolowy, tym bardziej, ze nie mam wagi }:-( A i jeszcze chciałam dodać, może nie wiecie, od jutra w biedronce -20% zniżki na bakalie :) Orzechy, migdały i inne cuda :)
Jeż ma rację - tyko 100% składy nadają się do kupienia, a syrop glukozowy jest jak cukier, więc fe. A maso migdałowe samemu to naprawdę nie ma flozofii. Prażysz chwię migdały na pateli na sucho, potem blendujesz z odrobiną oleju naturanego i gotowe. Pamiętajcie o zważeniu i zapisaniu wszystkiego przed, żeby potem było do michy można wliczać bez [...]
[...] kcal... generalnie mam sama układać posiłki wg schematu: 1. źródło białka (chudy nabiał, jajka, izolat, chude mięso, ryby, owoce morza) 2. źródło energii (nasiona, orzechy, migdały, siemie lniane, kasza , ryż) 3. źródło witamin, minerałów i błonnika (owoce, warzywa) + została mi określona konkretna gramatura dla każdego "elementu" z posiłków, [...]