albo kopytka (pierogi leniwe) sobie zrob: jajo+twarog+ziemniaki+maka i do gotujacej sie wody, a potem jakas polewa do tego na slodko ;-) rowniez jest spoko opcja na knedle z twarogu. opcji wiele :-))
Bo to jest jak jajo przez tarke. Zero dodatkowych skladnikow, zero amino, witamin - wchlanialnosc najgorsza z mozliwych. Przerzucilem sie na serwatkowe i teraz juz wiem, ze nie warto.
Powiem szczerze że wolę twaróg niż mięso. Wrzucam sobie 250g twarogu do blendera, zalewam 200-300ml mleka, wrzucam jeszcze jedno całe jajo i po 3 minutach posiłek gotowy.
właśnie gdzieś widziałem "niby cykle arniego" i tam 100mg metki + 800mg primki spoko wiedziałem że to przypadek "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci se kamieniem w jajo" Zmieniony przez - MICOOOLAI w dniu 2009-03-22 15:58:45
Zależy jakie jajo biorąc pod uwagę kiepską jakość 'zwykłych', sklepowych jaj /trójeczki/ to byłbym bardziej ostrożny ze stwierdzeniem 'kilka tygodni'. Ja jadam głównie jedynki. Są nieco droższe, ale o niebo lepsze. Ile mogą w lodówce leżeć nie wiem, bo jem ich na tyle dużo, że nie ma możliwości sprawdzenia /pozdr
Jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos wstawiaj wode do rozpiski %-) kurczak nie jest jedynym miesem i wcale nie takim super, dodawaj tluste miesa przede wszystkim. Popracuj tez nad tluszczami bo tylko oliwa i jajo. Zmieniony przez - stojeden w dniu 2016-12-28 11:32:16
[...] nie jest to miarodajne miezenie jakosci pod wzgledem spuchnietego ryja. a ci co nie dostrzegaja DD biorac sama orginaalna deke to w wiekszosci albo malolaty albo nieudacznicy nie umiejacy znalesc sobie dziewczyny i ich ten problem nie dotyczy bo tego nie sa w stanie dostrzec. najwyzej pukna w jajo e14d a nie ed. powtarzam ze w wiekszosci.....
Probowalem ukladac z pomoca innych for i wyszlo takie cos Pierwszy posiłek: pół litra mleka 1,5% płatki owsiane 120g jedno gotowane jajo chleb razowy 3 kromki łyżka oliwy z oliwek Drugi posiłek: Ryż/makaron 180g pierś z kurczaka 110g olej lniany 3 łyżki + surówka Trzeci posiłek: 100g chudego mięsa bądź ryby 150g ryżu bądź makaronu oliwa z oliwek [...]