[...] D-pinitolu. Po okresie wysycenia zarówno dla metody krótkoterminowej jak i długoterminowej stosujemy dawkę podtrzymującą, ewentualnie ograniczamy się do diety obfitującej w czerwone mięso. Po kilku miesiącach możemy ponownie wprowadzić większe stałe dawki lub fazę nasycenia. Referencje: 1) Kreider RB. Effects of creatine supplementation on [...]
[...] ale jednak żołądź nie byl juz ki jak wczesniej byl suchy i pomarszczony zacząłem stosować clotrimazolum i w sumie swędzenia nie bylo ale przeważnie rano pojawiały sie na nim czerwone plamki niezbyt widoczne.przestalem stosować maść i kiedy plamki byly bardziej widoczne poszedłem do lekarza a on powiedzial ze nic tam nie widzi i proszę zepisal mi [...]
[...] BEZSKUTECZNIE SIĘ LECZYĆ=CZY TO NIE ZNAK BY PRZESTAĆ JEŚĆ MIĘSO? 03.02.2006 r. Gazeta Wyborcza Wegetarianie górą Jak kotlety niszczą DNA naszych komórek Częste jedzenie czerwonego mięsa niszczy DNA komórek wyściełających nasz układ pokarmowy. Tym samym zwiększa ryzyko nowotworu żołądka, dwunastnicy i jelita - twierdzą brytyjscy uczeni z [...]
[...] wyrazem przystosowania organizmu do wykorzystywania spożywanych tłuszczów jako głównego źródła energii. Sprawa nie jest jednak prosta. Ze względu na swoją fizjologię mózg i czerwone krwinki potrzebują na dobę ok. 180g glukozy. Obie struktury wypełniają strategiczne dla organizmu funkcje, dlatego dla nich organizm musiał opanować umiejętność [...]
[...] warzywa świeże lub konserwowe. Mogę dodać np. musztardę (używam Dijon, bo jest bez cukru). OBIAD: 100g chudego mięsa (zazwyczaj pierś z kurczaka lub indyka, niekiedy mięso czerwone, wątróbka)/100g ryby + 150g ziemniaków/35g ryżu pełnoziarnistego/ makaronu z pełnego ziarna + warzywa świeże z dodatkiem 2 łyżek oleju lnianego/warzywa konserwowe. Z [...]
[...] Po 6 strzale w bark po 2 dniach ręka zrobiła mi się czerwona i dosyć mocno spuchnięta lecz po 5 dniach wszystko ładnie zeszło. Po 7 strzale w drugi bark podobna sytuacja czerwone zaczęło robić się na tricepsie i schodziło w dół. Dziś już opuchlizna w miarę zeszła czerwone również z dzień, dwa i już nie będzie lecz to wszystko schodziło mocno [...]
[...] zaledwie 0,1 % ogółu zasobów krąży we krwi. Ma to swoje odbicie w identyfikowaniu niedoborów cynku. Cynk w znaczących ilościach znajduje się w takich produktach, jak: chude, czerwone mięso, wątróbka, ryby, owoce morza (w szczególności śledzie i ostrygi), groch, orzechy, nasiona dyni, kakao, bób i fasola. Bogate w cynk są także nie łuskane ziarna [...]
[...] aminokwasów we krwi. Dzienne zapotrzebowanie na białko u trenującego wynosi około 2g na każdy kg masy. Gdzie znajdziemy odpowiednie źródła białek? Przede wszystkim drób, czerwone mięso, wołowina( nie polecam wieprzowiny, która ma dużo zwierzęcego tłuszczu, spowalniającego procesu trawienia białek), ryby, jaja oraz twaróg. Węglowodany To [...]
KONIECZNIE WYELIMINOWAĆ: Tluszcze nasycone: maslo, tluste czerwone mięso, pelnotluste produkty mleczne oraz trans-tluszcze (tluszcze produkowane przez czlowieka, potrafią calkowicie rozregulować przemianę materii). Lista produktów zawierających tluszcze typu trans: - fast food, chińszczyzna (nawet ryba i kurczak - tam wszystko smaży się na gorącym [...]
[...] i wygodnej maszynie do wypychania, i cieszyć się łatwymi powtórzeniami. Aah, wypychania na maszynie - żadnej upierdliwej sztangi wrzynającej się w kaptury i zostawiajacej czerwone odciski na placach. To samo z butterfly'em. Po co męczyć się z nieporęcznymi hantlami, kiedy można wygodnie usiaść na maszynie i oglądać w lustrze pracującą klatkę. [...]
[...] - nigdy jednak fragment skory nie wroci juz do pierwotnego stanu. prosto: rozstepy to blizny po bezkrwawym rozerwaniu skory na poziomie glebszych warstw. jesli sa jeszcze czerwone - mozna siegnac po masci oraz leki i zniwelowac je. gdy juz sa biale - pozostaja sposoby operacyjne i zabiegowe. dlaczego rozstepy powstaja? mozliwosci sa conajmniej [...]
[...] im dłużej pozwala jej się dojrzewać w odpowiednich. Różni ją to od pozostałych herbat, które powinny być możliwie świeże. Najkosztowniejsze, ale zarazem najlepsze czerwone herbaty Pu-Erh dojrzewają w tajemniczych grotach przez około 60 lat! Istnieje 10 kategorii jakościowych tej herbaty. Najlepsza jest Pu-Erh liściasta, która ma [...]
[...] konkurencji. Dokonując wielu uproszczeń, można powiedzieć, że w mięśniach szkieletowych mamy włókna białe, które są duże, silne, szybkie, ale mało wytrzymałe, oraz włókna czerwone, które są małe, wolne, słabe, ale odporne na zmęczenie. Stosowanie bodźców krótkotrwałych i silnych będzie rozwijać włókna białe. Bodźce słabsze, stosowane w [...]
Siemacie, jak każdy wie część sukcesu w treningach to umiejętność wsłuchania się w własny organizm Umiejętność dobrania ilości seri i powt. Znalazłem ciekawy artykuł, może kogoś zainteresuje Punkt pierwszy i najistotniejszy. Jest to chyba najważniejsza rzecz, o jakiej trzeba pamiętać, jeśli chce się wyglądać jak rasowy kulturysta. Czym jest [...]
[...] sportowcy powinni przyjmować nawet ponad 200 g białka dziennie. W praktyce byłoby to raczej trudne do realizacji - z uwagi na konieczność spożycia olbrzymiej ilości pokarmu (czerwone mięso, drób, ryby, nabiał, rośliny strączkowe, produkty pełnoziarniste). Tak więc wspomaganie diety preparatami białkowymi jest metodą najbardziej skuteczną i [...]
1) Naucz się wyczuwać pracę mięśni: Punkt pierwszy i najistotniejszy. Jest to chyba najważniejsza rzecz, o jakiej trzeba pamiętać, jeśli chce się wyglądać jak rasowy kulturysta. Czym jest trening? Czy to są tylko określone ruchy ciała wykonywane z obciążeniem? A może są to działania, które mają pobudzić do rozwoju włókna mięśniowe? Jeśli uważasz, [...]
[...] jak: uczucie swędzenia całego ciała po ciepłym prysznicu, kołatania serca(uczucie jakby co jakiś czas się ono „potykało”) przewlekłe zmęczenie i lekkie duszności. WIECZNIE czerwone oczy. Po około miesiącu jedzenia 1 grejpfruta na noc, wyniki obniżyły się do: hgb 18 i hct 49 /SFD/2021/5/14/8f6759fc3719488099b98a025012e912.jpg Jednak to NADAL [...]