SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ciasto

  • Błyskawiczne ciasto budyniowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Ciasto studzimy. 70 g proszku budyniowego miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za godzinę :) Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 4 porcje. Każda to tylko 183 kcal. Białko 8 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3255 Data: 2019-07-24 08:50:21
  • Czego potrzebujemy: 3 jajka 130 g pudru z ksylitolu 1 cukier waniliowy - można pominąć 50 g oleju kokosowego - rozpuszczonego i ostudzonego 100 g mąki pszennej 100 g mąki ryżowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 300 g obranego i pokrojonego na małe kawałki rabarbaru łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Jajka wbijamy do miski, dodajemy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2237 Data: 2018-07-02 13:56:31
  • Ciasto owsiano twarogowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 g serka wiejskiego 80 g jogurtu greckiego 15 g miodu 150 g płatków owsianych 20 g wiórków lub płatków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 30 g żurawiny 25 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Do miski wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4697 Data: 2018-08-04 13:42:53
  • Ciasto jagodowe bez cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Jagód w żelu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy jagody w żelu. Pozostałą część ciasta kruszymy na owoce. Pieczemy około 30 minut w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4156 Data: 2019-07-18 20:01:13
  • Ciasto jogurtowo migdałowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] spód i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to jedynie 1320 kcal. Białko 74 g, Tłuszcze 56 g, Węglowodany 131 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2279 Data: 2019-05-06 18:39:55
  • [...] wysmarowania blachy Krem 450 g twaróg półtłusty (może być twaróg sernikowy) 2 łyżki żelatyny dowolny słodzik Owoce 1 banan maliny borówki Sposób przygotowania: Składniki na ciasto (oprócz oleju kokosowego) zblendować dokładnie na jednolitą masę. Blachę wysmarować olejem kokosowym. Przełożyć ciasto do formy i wstawić na ok. godzinę do piekarnika [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3962 Data: 2017-10-17 15:58:11
  • Ciasto Delicja FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] upuszczamy tortownicę spodem na podłogę z wysokości 30 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę i jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Na końcu dekorujemy czekoladą roztopioną z olejem kokosowym. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 740 kcal !!!!! Białko 39 g, Tłuszcz 26 g, Węglowodany 102 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4515 Data: 2018-11-29 21:01:58
  • [...] Po około godzinie mieszamy masę i mrozimy kolejną godzinę. Gotowe. Jeśli zostawicie lody w zamrażalniku na dłużej, wyjmijcie przed podaniem około 15 minut wcześniej. Wartości odżywcze: Całe ciasto to 1620 kcal. Białko 30 g, Tłuszcze 86 g, Węglowodany 218 g. Cała porcja lodów to 450 kcal. Białko 65 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 15 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2483 Data: 2018-07-13 09:20:41
  • [...] na zmrożony spód i wstawiamy do lodówki do stężenia. Frużelina - galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody i gdy ostygnie dodajemy wiśnie w żelu. Dokładnie mieszamy i przekładamy na stężałą kaszę. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 1760 kcal. Białko 69 g, Tłuszcz 45 g, Węglowodany 262 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3992 Data: 2019-01-24 06:36:00
  • [...] glutenu, możecie śmiało zastąpić mąki bg zwykłą mąką pszenną - jeszcze lepiej wyrośnie. Mleko kokosowe możecie zastąpić śmietaną lub jogurtem greckim. Jeśli chcecie by ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe, możecie spokojnie dać 80 g czekolady. Wartości odżywcze Całe ciasto to 2020 kalorii. Białko 50 g, Tłuszcze 128 g, Węglowodany 233 g. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4547 Data: 2018-03-27 16:28:31
  • Ciasto low fat wiśniowe LOVE

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15718 Data: 2018-02-26 09:40:36