[...] Ciasto studzimy. 70 g proszku budyniowego miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za godzinę :) Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 4 porcje. Każda to tylko 183 kcal. Białko 8 [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka 130 g pudru z ksylitolu 1 cukier waniliowy - można pominąć 50 g oleju kokosowego - rozpuszczonego i ostudzonego 100 g mąki pszennej 100 g mąki ryżowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 300 g obranego i pokrojonego na małe kawałki rabarbaru łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Jajka wbijamy do miski, dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 g serka wiejskiego 80 g jogurtu greckiego 15 g miodu 150 g płatków owsianych 20 g wiórków lub płatków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 30 g żurawiny 25 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Do miski wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować [...]
[...] Jagód w żelu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy jagody w żelu. Pozostałą część ciasta kruszymy na owoce. Pieczemy około 30 minut w [...]
[...] spód i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to jedynie 1320 kcal. Białko 74 g, Tłuszcze 56 g, Węglowodany 131 g. Smacznego!
[...] wysmarowania blachy Krem 450 g twaróg półtłusty (może być twaróg sernikowy) 2 łyżki żelatyny dowolny słodzik Owoce 1 banan maliny borówki Sposób przygotowania: Składniki na ciasto (oprócz oleju kokosowego) zblendować dokładnie na jednolitą masę. Blachę wysmarować olejem kokosowym. Przełożyć ciasto do formy i wstawić na ok. godzinę do piekarnika [...]
[...] upuszczamy tortownicę spodem na podłogę z wysokości 30 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę i jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Na końcu dekorujemy czekoladą roztopioną z olejem kokosowym. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 740 kcal !!!!! Białko 39 g, Tłuszcz 26 g, Węglowodany 102 g. Smacznego!
[...] Po około godzinie mieszamy masę i mrozimy kolejną godzinę. Gotowe. Jeśli zostawicie lody w zamrażalniku na dłużej, wyjmijcie przed podaniem około 15 minut wcześniej. Wartości odżywcze: Całe ciasto to 1620 kcal. Białko 30 g, Tłuszcze 86 g, Węglowodany 218 g. Cała porcja lodów to 450 kcal. Białko 65 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 15 g. Smacznego!
[...] na zmrożony spód i wstawiamy do lodówki do stężenia. Frużelina - galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody i gdy ostygnie dodajemy wiśnie w żelu. Dokładnie mieszamy i przekładamy na stężałą kaszę. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 1760 kcal. Białko 69 g, Tłuszcz 45 g, Węglowodany 262 g. Smacznego!
[...] glutenu, możecie śmiało zastąpić mąki bg zwykłą mąką pszenną - jeszcze lepiej wyrośnie. Mleko kokosowe możecie zastąpić śmietaną lub jogurtem greckim. Jeśli chcecie by ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe, możecie spokojnie dać 80 g czekolady. Wartości odżywcze Całe ciasto to 2020 kalorii. Białko 50 g, Tłuszcze 128 g, Węglowodany 233 g. [...]
Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]