Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
45257
wątpie by ktoś ci podał dokładną ilosć procentową bo to nie jest możliwe, zależy to od wielu czynników ile się wchłonie a ile nie i jaka będzie różnica, na oko pewnie gdzies z dwukrotnie większa.
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2009-03-15 23:11:28
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
20
Napisanych postów
1807
Wiek
33 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12829
wchlanialnosc gotowanego jajka moze wynosic nawet 93%, najlepiej sie wchlania jajko gotowane na miekko, ale jakie roznice w % to nie wiem.
akurat dzis czytalem w gazecie na silce
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Wiek
37 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
171
Mam takie pytanko, obliczam właśnie zapotrzebowanie Kcal oraz proporcje BTW, i korzystając ze wskazówek i wzoru:
1. mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR)
2. BMR x współczynnik aktywności = dzienne zapotrzebowanie kaloryczne
Podając wagę obecną wyliczam aktualne zapotrzebowanie Kcal i rozumiem ze jak moja waga spadnie i tez na nowo mam obliczać zapotrzebowanie? Z drugiej strony nasuneło mi się kolejne pytanie czy właściwe jest podawanie aktualnej wagi skoro jest ponad 10 kg za wysoka?