Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
wekami do dolu chcialam napisac.... ciasto lepiej przed zamrozeniem podpiec.
...
Napisał(a)
w niektórych pizzeriach zamrażają ciasto jeśli jest nadmiar, sam to robiłem, potem ciasto jest takiej samej jakości jak i świeże. tylko te ciasto bez składników było zamrażane ;)
Masz jedno życie.. Nie zmarnuj tego!!
...
Napisał(a)
Jak gotujecie sypki ryz? Mam na mysli sam ryz, nie z warzywami czy innymi dodatkai, bo wtedy nie ma problemu. Jednak jak gotowalem sam sypki ryz to przy bardzo niskim poziomie wody zaczyna strasznie przywierac do garnka..
...
Napisał(a)
kiedy juz wody zaczyna brakować, musisz często go mieszać.
trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !
...
Napisał(a)
Każdy pewnie w torebkach robi.
Ale wypłucz pod bierzącą wodą, gdzieć 2.5 szklanki wody na szklankę ryżu, do wrzatka dodaj sól i łyzeczkę oliwy od ponownego wrzenia około 10 minut, potem zdejmujesz okrywasz szczelnie i czekasz aż się uparuje, pamiętam jak za małego mam zakrywała tak ryż. Albo bez parownia z 15-20 minut.
Ale wypłucz pod bierzącą wodą, gdzieć 2.5 szklanki wody na szklankę ryżu, do wrzatka dodaj sól i łyzeczkę oliwy od ponownego wrzenia około 10 minut, potem zdejmujesz okrywasz szczelnie i czekasz aż się uparuje, pamiętam jak za małego mam zakrywała tak ryż. Albo bez parownia z 15-20 minut.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Dokladnie, wiecej wody i po sprawie
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
mam pytanie odnośnie sosu własnego z różnych mięs. Zwykle jadam wspólnie z rodziną i często trafi się jakieś mięso z sosem. Zawsze starałem się brać proporcjonalnie tego sosu i mięsa, żeby łatwiej wliczać kcal, ale moje pytanie-czy w tym sosie jest coś więcej niż woda+ewentualny zagęstnik? Szacujecie jakoś białko i tłuszcze?
...
Napisał(a)
Więcej wody za bardzo nie zda roli, bo ryż opada na dno i się tam przykleja a woda jest na wierchu, można zastosować jakiś podwójny garnek, moze się nie przypali, czy jakaś nakładkę z sitkiem coś ala na parze.
Tłuszcze na pewno są w sosie bo mięsko się wytapia i z tego co się wytopi się robi sosik, policz normalnie samo mięso przed obróbką. A nawet jakby w sosie białko było to skąd się tam by wzięło a no właśnie z mięsa. 100g mięsa wkładasz 100g wyjmujesz z sosem, w sumie teoretycznie 100 bo pewnie zmniejszy swoją objętość mięsko ale licz tyle ile przed włożeniem.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-01-13 19:58:45
Tłuszcze na pewno są w sosie bo mięsko się wytapia i z tego co się wytopi się robi sosik, policz normalnie samo mięso przed obróbką. A nawet jakby w sosie białko było to skąd się tam by wzięło a no właśnie z mięsa. 100g mięsa wkładasz 100g wyjmujesz z sosem, w sumie teoretycznie 100 bo pewnie zmniejszy swoją objętość mięsko ale licz tyle ile przed włożeniem.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-01-13 19:58:45
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
arnoldzdobywcamam pytanie odnośnie sosu własnego z różnych mięs. Zwykle jadam wspólnie z rodziną i często trafi się jakieś mięso z sosem. Zawsze starałem się brać proporcjonalnie tego sosu i mięsa, żeby łatwiej wliczać kcal, ale moje pytanie-czy w tym sosie jest coś więcej niż woda+ewentualny zagęstnik? Szacujecie jakoś białko i tłuszcze?
ciezko bedzie wyliczyć tutaj b/t/w/ chyba ze przed obróbką poważysz wszystko,potem po zrobieniu ile ma wagi cały produkt,i po nałozeniu swojej porcji zważysz i podzielisz ale i tak bedą to przyblizone wartosci b/t/w/.Lecz przyjmuj wartosci tak na oko jak w jednym posiłku pomylisz się o te 100 kcal to świat sie nie zawali
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły