SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 298324

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
wekami do dolu chcialam napisac.... ciasto lepiej przed zamrozeniem podpiec.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 57 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1550
w niektórych pizzeriach zamrażają ciasto jeśli jest nadmiar, sam to robiłem, potem ciasto jest takiej samej jakości jak i świeże. tylko te ciasto bez składników było zamrażane ;)

Masz jedno życie.. Nie zmarnuj tego!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 52 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3819
Jak gotujecie sypki ryz? Mam na mysli sam ryz, nie z warzywami czy innymi dodatkai, bo wtedy nie ma problemu. Jednak jak gotowalem sam sypki ryz to przy bardzo niskim poziomie wody zaczyna strasznie przywierac do garnka..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 825 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42323
kiedy juz wody zaczyna brakować, musisz często go mieszać.

trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Każdy pewnie w torebkach robi.

Ale wypłucz pod bierzącą wodą, gdzieć 2.5 szklanki wody na szklankę ryżu, do wrzatka dodaj sól i łyzeczkę oliwy od ponownego wrzenia około 10 minut, potem zdejmujesz okrywasz szczelnie i czekasz aż się uparuje, pamiętam jak za małego mam zakrywała tak ryż. Albo bez parownia z 15-20 minut.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94958 Napisanych postów 364944 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670535
to dawaj więcej wody

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Dokladnie, wiecej wody i po sprawie

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 2010 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 35251
mam pytanie odnośnie sosu własnego z różnych mięs. Zwykle jadam wspólnie z rodziną i często trafi się jakieś mięso z sosem. Zawsze starałem się brać proporcjonalnie tego sosu i mięsa, żeby łatwiej wliczać kcal, ale moje pytanie-czy w tym sosie jest coś więcej niż woda+ewentualny zagęstnik? Szacujecie jakoś białko i tłuszcze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Więcej wody za bardzo nie zda roli, bo ryż opada na dno i się tam przykleja a woda jest na wierchu, można zastosować jakiś podwójny garnek, moze się nie przypali, czy jakaś nakładkę z sitkiem coś ala na parze.

Tłuszcze na pewno są w sosie bo mięsko się wytapia i z tego co się wytopi się robi sosik, policz normalnie samo mięso przed obróbką. A nawet jakby w sosie białko było to skąd się tam by wzięło a no właśnie z mięsa. 100g mięsa wkładasz 100g wyjmujesz z sosem, w sumie teoretycznie 100 bo pewnie zmniejszy swoją objętość mięsko ale licz tyle ile przed włożeniem.

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-01-13 19:58:45

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94958 Napisanych postów 364944 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670535
arnoldzdobywca
mam pytanie odnośnie sosu własnego z różnych mięs. Zwykle jadam wspólnie z rodziną i często trafi się jakieś mięso z sosem. Zawsze starałem się brać proporcjonalnie tego sosu i mięsa, żeby łatwiej wliczać kcal, ale moje pytanie-czy w tym sosie jest coś więcej niż woda+ewentualny zagęstnik? Szacujecie jakoś białko i tłuszcze?



ciezko bedzie wyliczyć tutaj b/t/w/ chyba ze przed obróbką poważysz wszystko,potem po zrobieniu ile ma wagi cały produkt,i po nałozeniu swojej porcji zważysz i podzielisz ale i tak bedą to przyblizone wartosci b/t/w/.Lecz przyjmuj wartosci tak na oko jak w jednym posiłku pomylisz się o te 100 kcal to świat sie nie zawali

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

forma lato