SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295128

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4016
Mam pytanie apropo utraty wartości odżywczych pokarmów podczas gotowania.

Jak dużo białka\węglowodanów traci się podczas ich gotowania? Jak szybko zaczyna zachodzić zjawisko osmozy i czy w ogóle zachodzi podczas gotowania? Jeśli nie to czym jest ten biały osad wydzielający się z kurczaka?
Bo ostatnio kolega uświadomił mnie, że moja dieta może nie być w pełni wartościowa ze względu na braki w składnikach zabrane przez wodę. Rozumiem że można pić wodę po kaszy, ale nie zamierzam :)


Pozdrawiam i liczę na odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 95 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 43129
Poszukuję przepisu na chlebek białkowy, ale taki oparty na serze białym. Wiem, że gdzieś tu był, a nie mogę znaleźć. Mam w zbiorach przepisowych chleb z białek jaj, ale nie o ten mi chodzi.
Może ktoś z Was ma linka do przepisu?

Z góry dziękuję.

Kto nie idzie do przodu ten się cofa !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2246
w przyszłym tygodniu w biedronce :D za 14,99zł ma być zestaw spryskiwaczy do octu i oliwy 2szt.(można na stronie biedronki sprawdzić). warto coś takiego kupić np, żeby spryskać sałatkę czy coś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 95 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 43129
Mam coś takiego. Warto kupić, ale rozprysk nie ma dużej średnicy. Do spryskania patelni itp. idealnie się nadaje.

Kto nie idzie do przodu ten się cofa !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Istnieje jakiś przepis na przyrządzenie wieprzowiny w czasie zbliżonym do pieczenia kurczaka? Ostatnio pieczenie + duszenie zajęło mi około godziny ;-/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1218 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6535
Jaka konsystencje powinna miec quinoa po ugotowaniu,mi zawsze wychodzi papka i sie przykleja pod koniec do garnka.Daje 1,5 szklanki wody na pol quinoi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6505
TomekUrug ostatnio robiłam steka z grilla. Stek z szynki lub schabu rozbijam lekko tłuczkiem, polewam sosem sojowym, obsypuję lekko solą i pieprzem, czosnkiem, ziłami prowansalskimi i cynamonem. Piekę na grillu elektrycznym na max mocy ok 5 min z każdej strony.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mam pytanie:
Czy mielenie płatków owsianych do placków owsianych to jakiś błąd? (100g owsianych zmielonych, 4 jajka, cynamon i skórka pomarańczowa). Czy jedzenie takiego posiłku codziennie (jako 3 posiłek) zaleje mnie tłuszczem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
BC1991
Mielenie płatków nie jest żadnym błędem, jeżeli ci pasuje taka konsystencja to tak rób.
Nie nie zaleje cie tłuszczem. Jeżeli reszta twojej diety jest ok.
Używaj oczywiście zwykłych lub górskich płatków a nie błyskawicznych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium