W dziale Kuchnia SFD znajdziesz pełno przepisów na naleśniki, jednak sam naleśnik robi się tak samo jak ten z mąki pszennej. nie do końca;) w przyszłym tygodniu wrzucę propozycję naleśników nieco inaczej - może czymś zaskoczę;)
Mażda mąka w drobnym rozdrobnieniu będzie podobna, i będzie to produkt wysoce przetworzony, jak już to wybieraj mąki z przedziału powyżej 1500, ale znowu to zależy też do czego to będziesz używać, mnie np naleśniki z 1500 nie wychodzą i się nie przejmuje i robię np miksa, ryżowa, owsiana i gryczana. No i co masz na myśli pod stwierdzeniem zdrowa?
[...] koktajle z nabiałem/odżywką białkową, orzechami, pieczywo z mięsem, nabiałem, pieczone smażone mięsa z ryżem/kaszą/makaronem/ziemniakami na kilka porcji, jajecznicę, omlety/naleśniki. Zapraszam również do działu kuchnia potreningu.pl: https://potreningu.pl/kitchen Oraz do artykułu na temat tanich źródeł makroskładników: [...]
w zdrowej diecie też inne mąki się mogą znaleźć, wszystko zależy ile jej użyjesz i do czego. Np u mnie naleśniki z takiej mąki slabo wychodzą więc wolędać mniejszy typ.
[...] poziom złego cholesterolu (LDL) oraz trójglicerydów. Szczególnie niebezpieczne są wszystkie pokarmy, które w składzie zawierają jednocześnie mleko, jaja i cukier i tłuszcz (naleśniki, placki, ciasta, lody itp.), wszelkie tłuszcze zwierzęce (smalec, łój, masło krowie), pokarmy mięsne (parówki, kiełbasy, kotlety, szynki itp.), jaja, mleko i [...]
naleśniki tego typu bardzo dobra sprawa,oczywiście sklad jakościowy możesz ulepszyć pod kątem jakości, jak np. zamiana mąki (co kolega wyżej zasugerował), fajnie sie sprawdza mix ryzowej i kukurydzianej, mozna dodać polewę do takich naleśników np. z jakiegoś wpc, swieze owoce, itd wszystko odpowiednio wkomponowac pod swoje makro
[...] Ci jeść taki oszukiwany posiłek, rano lub po południu, dzięki czemu można go łatwiej strawić przed snem. To posiłek, który zawiera więcej kalorii niż zazwyczaj, a także węglowodanów białka i tłuszczu. To nie znaczy, żebyś jadał w McDonald, KFC, bardziej jak proteinowe naleśniki, zdrowa pizza, Subway, i.t.p Jest wiele przepisów w Kuchnia SFD.
bardzo lubię naleśniki, placuszki ziemniaczane, pyzy nadziewane serem białym, do tego makaron z sosem ze słoika fasolkę po bretońsku a do teko kanapka z serem żółtym. Jak myślicz czy to dobra dieta
Za dużo błonnika, fruktozy i cukrów prostych, skok insulinowy, obciążenie dla kiszek... Nie wiem skąd takie głupie pomysły, lepiej oszamać jakąś swojską pizzę, naleśniki z mąki ryżowej, trochę dżemu, trochę owoców, ale nie kilka kg bananów, na Buddę... No chyba że się założyłeś o parę stówek, wtedy owszem, ale zdrowe to to nie jest.
Nic zabronionego nie ma można śmiało stosować, np niektórzy tylko takiej używają na naleśniki i żyją, głównie chodzi o stopien przetworzenia i oczyszczenia, nim mniejszy stopień tym mąką jest bardziej oczyszczona i pozbawiona np błonnika minerałów
a moze byc taka dieta śniadanie 3 kanapki z serem i wędliną jabłko drógie sniadanie to samo bo w szkole obiad ryz/makaron gulasz/ryba/jajko sadzone+suple witaminy i glukozamina po treningu naleśniki z dzemem 2 jabłka kolacja-jajka gotowane na twardo kanapka z serem jabłko i do tego wszystkiego białko
Stosowalem sie wczoraj tego , ale mysle ze nie powinenem az tyle jesc jadlem tak : Na sniadanie 10pierogow , nalesniki na obiad , potem jajecznice , i na koniec fasolke szparagowa z ziemniakami (na wieczor zjadlem serek wiejski) wg mnie to chyba jest za duzo a i tak w planie zostalo jeszcze 1000kalori do uzupelnienia i nwm czemu az 132 bialka.