[...] zależności od rodzaju kwasów tłuszczowych, które wchodzą w ich skład: — Kwasy tłuszczowe nasycone; znajdujemy je w mięsie, wędlinach, jajach oraz pełnych produktach z mleka (mleko, masło, śmietana, ser). — Kwasy tłuszczowe jednonienasycone; obecne przede wszystkim w oliwie z oliwek, tłuszczu gęsi i kaczki oraz w wątróbce tuczonych gęsi. — Kwasy [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
[...] 3.5 B: pH = 5 C: pH = 6 D: pH = 7 Po 52 dniach (!) przechowywania w temp. 4st.C nawet w płynie o ph=3,5 -> straty kreatyny wynoszą tylko 7,3% Dla ciekawości: woda ph=7 mleko ph=6.7 słodkie soki ph=4.5 Is running performance enhanced with creatine serum ingestion? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16287365 Creatine serum is not as [...]
[...] w naczyniach cynkowych. Źródła: Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej z ocynkowanych rur. Fluor: Fluor wchodzi w [...]
[...] Wskazane: Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych. Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe. Unikać: Chudego lub 2% mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, pełnego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera. [...]
[...] Wskazane: Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych. Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe. Unikać: Chudego lub 2% mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, pełnego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera. [...]
[...] Wskazane: Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych. Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe. Unikać: Chudego lub 2% mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, pełnego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera. [...]
[...] - 60 g Mleko 0,5% tłuszczu - 30 g Oliwa z oliwek - 5 g Ser mozzarella - 30 g Szynka z piersi kurczaka - 60 g Proszek do pieczenia - 1 g WYKONANIE 1. Wymieszaj jajko, mąkę, mleko, szczyptę proszku do pieczenia, odrobinę soli i szczyptę oregano. 2. Polej patelnie oliwą, następnie wylej ciasto na patelnie, smaż na wolnym ogniu. Po kilku [...]
[...] regenerację, bez żadnych poślizgów. Jak brać glutaminę: Prawie wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego zawierają glutaminę, ale najbogatsze jej źródło stanowi mięso i mleko. Mimo to, jest prawie niemożliwe, by pokarm zapewnił taką jej ilość, jaką można dostarczyć stosując suplementy. Trzeba było by zjeść olbrzymią ilość mięsa i mleka, by [...]
[...] Czy ktokolwiek z nas zastanawia się dlaczego właśnie białka serwatkowe są tak popularnym surowcem? Czy ktokolwiek z nas przeanalizował, że mimo faktu iż mleko samo w sobie nie jest głównym białkowym bohaterem w diecie kulturystów i osób rekreacyjnie dbających o sylwetkę, to jest ono nieodłącznym elementem prawie każdego [...]
[...] przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników.Są to (3 najważniejsze) : - BIAŁKA - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY Czyli nie ważne czy jemy bułke z szynką czy też pijemy mleko , każdy z tych pokarmów składa sie w różnych proporcjach z w\w składników. Aby móc sie lepiej poruszać w zagmatwanym świecie odżywiania należy od razu wyjaśnić jaka [...]
[...] nasz ustrój potrafi sobie sam skonstruować, o ile ma odpowiedni do tego budulec. Wartość białka zależy od jego zestawu aminokwasów. I tak białka pochodzenia zwierzęcego (mleko, sery, jaja, mięso) mają wszystkie konieczne aminokwasy, uznano więc je za pełnowartościowe. Białka pochodzenia roślinnego nie odpowiadają białku naszego ciała, są [...]
[...] oraz korzystny skład kwasów tłuszczowych. Rygorystyczne ograniczenia dotyczą także masła, żółtych serów i mleka tłustego. Wymień je na margarynę, chudy twarożek i mleko odtłuszczone. W kuchni wykorzystuj oliwę z oliwek, a tym samym zwiększysz udział tłuszczów roślinnych w diecie. Potrzebna Ci będzie zwiększona ilość wielonienasyconych [...]
[...] doprowadzić do silnego podrażnienia błony śluzowej tego narządu. Leki najlepiej popijać wodą Wśród spożywanych płynów bardzo duży wpływ na wchłanianie leków ma nie tylko mleko, ale także soki owocowe, herbata, kawa oraz napoje zawierające kofeinę, jak napoje typu cola czy płyny energizujące, np. Red Bull. Soki owocowe, szczególnie z owoców [...]
Pewnie nieraz slyszłes o tym ze mleko jest beee. Spozycie mleka ogolnie jest bee - a co dopiero mowic o spozyciu po treningu. Mleko po treningu? Tak - wlasnie po treningu! Zachecam do przeczytanie kilku badan na temat mleka. Pomijajac aspekt laktozy - bo nie wszyscy maja problemy z trawieniem laktozy - jesli ktos ma 'to' - to definitywnie jest [...]
[...] liczbę kalorii w diecie i przez 4 dni straciłem 3 kilo, jak to możliwe ? 19. Czy należy wyeliminować tłuszcze z diety ? 20. Czego unikać podczas diety na rzeźbę ? 21. Czy mleko jest dobre ? 22. Węglowodany, proste czy złożone ? 23. Alkohol, czy można sobie pozwolić ? 24. Warzywa i owoce, w jakich ilościach spożywać ? 25. Nie stosuje żadnej [...]
[...] 30 g dziennie. jesli zjesz za duzo, wysrasz to co zjadles. poza błonnikiem jest to rowniez świetne źródlo folacyny (kwasu fioliowego). (E) MLEKO - o nim możesz zapomnieć. mleko samo w sobie jest bardzo zdrowe, ale to od krowy. to UHT, po pasteryzacji w 1000 st. C. to jest g**** a nie mleko. uwierz że szkoda ci wątroby. wiele badań sugeruje że [...]