[...] uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spożywać białka, których skład aminokwasów jest pełny. Zalicza się do nich białka zwierzęce: drób, ryby, wołowina, cielęcina, jaja, mleko, chudy twaróg oraz inne przetwory mleczne. Przyjęło się, ze ilość spożywanego białka dziennie powinna wynosić 2-3g na kg masy ciała. Obecnie nie ma żadnych dowodów aby [...]
[...] soku jarzynowego z drożdżami piwnymi. Kolacja: dwa jajka sadzone z duszonym szpinakiem, pieczone jabłko, herbata z cytryną. Napój do poduszki: gorące lub zimne chude mleko z drożdżami piwnymi. 6 DZIEŃ Śniadanie: pół grejpfruta, trzy łyżki płatków owsianych, rozmieszanych z mlekiem, z dodatkiem utartego jabłka i kilku usiekanych [...]
[...] co prowadzi do zatłuszczania się i retencji wodą ! Teraz chciał bym wkleić artykuł bo uważam ze tam jest bardzo ładnie wszystko opisane ! :) pozdrawiam :) Pij mleko, będziesz kaleką Źródło: http://kiosk.onet.pl/1137166,1,4,239,druk.html Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka Pij [...]
[...] i tylko pieczone. Autor wielokrotnie podkreśla, że jarzyny powinno się gotować wyłącznie na parze, a chleb jeść tylko raz dziennie i tylko razowy. Dopuszcza też nabiał, mleko radzi pić tylko zimne, świeże, ale ciągle przypomina, że powinno się jadać bardzo niewiele i wszystkie pokarmy bardzo dobrze przeżuwać. Radzi ograniczyć do minimum [...]
[...] (które musza być dostarczane przez naszą dietę) z 18 aminokwasami łącznie oraz 7 kwasów tłuszczowych, włączając w to omega 3 i 6. Awokado zawiera więcej białka niż krowie mleko, około 2% w części jadalnej. Gwałtownie wzrastający noworodek karmiony piersią uzyskuje nie więcej niż 2% białka z mleka matki, ostrożnie wiec przyjmujemy, że dzieci i [...]
[...] zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy karmieni. Badania Wydziału Pediatrii Uniwersytetu Stanowego w Nowym Jorku dowodzą, że dla niemowląt szkodliwe jest każde mleko z wyjątkiem mleka matki, a dla człowieka, który jest w stanie przyjmować pożywienie stałe, szkodliwe jest każde mleko. Udowodniono naukowo, że koty, które karmione są [...]
[...] zmiany smaku lubię dodać do kawy, owsianki czy manny 10 ml śmietanki do kawy 10% tłuszczu – oczywiście nie codziennie, czy tak będzie ok.? Raz na jakiś czas wrzuciłabym też mleko (nie uht) – i tu pytanie, jeżeli w ogóle wrzucać, to z jakim % tłuszczu najlepsze? 2. Kawa zbożowa (typu Inka, Anatol) – pić, nie pić raz na jakiś czas? Jeżeli pić - [...]
[...] głodówki, w sumie gdzieś ze 2 lata, bez ruchu, do 44-45kg. Potem przytyłam głównie przez orzechy, pestki i słonecznik; jadłam też dużo nabiału (serki wiejskie i jogurty, mleko) i sporo kurczaka. Luty 2013: zaczęłam liczyć miskę, jadłam ok. 2000kcal. Czerwiec 2013: 1900kcal 135/150/84, lipiec DNT 1800 kcal 135/135/80, DT 1950 kcal 173ww, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] kurczaka?”; to przecież logiczne. Odżywka białkowa służy do uzupełniania braków w diecie czyli dla przykładu dziś do szkoły nie masz czego wziąć to bierzesz shaker, wlewasz mleko, wsypujesz odżywkę białkową (tak aby wyszło 30-40g białka – to już z resztą zależy ile brakuje Ci w diecie), mogą być np. płatki owsiane, rodzynki i orzechy i masz [...]
[...] jest pasteryzacja mleka. Wystarczy naprawdę krótka chwila podniesionej temperatury podczas takiej pasteryzacji, by je tam uszkodzić. Zatem nasi dziadowie, którzy pili surowe mleko, jedli świeże masło, krasili świeżym olejem lnianym, dostarczali swojemu organizmowi naturalne a nie przemysłowo przerobione NNKT. Nic też dziwnego, że na ogół nie [...]
[...] 1 gram tłuszczu to 9 kalorii, a białko i węglowodany dają 4 kalorie. Produkty mleczne o dużej zawartości tłuszczu należy zastąpić odpowiednimi produktami niskotłuszczowymi (mleko chude, jogurty niskotłuszczowe, ser biały chudy). Na czas odchudzania najlepiej zrezygnować z serów żółtych, topionych i tzw. pleśniowych - są bardzo tłuste ! Należy [...]
Odchudzanie w okresie dojrzewania, jak to zrobić efektywnie i zdrowo? psonic Witam! Postanowiłem ukazać moją wizję odchudzania w okresie dojrzewania. Zacznijmy od tego czym jest otyłość, choć biorąc pod uwagę, iż SFD jest forum sportowym to nie zawsze jest ona powodem redukcji. Otyłość jest chorobą, podczas której zwiększamy nadmiernie masę [...]
[...] rzut oka kontrowersyjne, bowiem w okresie diety przedstartowej zwykło się przede wszystkim używać koncentratów proteinowych, z których 99% produkowanych jest w oparciu o mleko! Zawierają one jednak zbyt duże ilości wapnia ( bywa, że trudno przyswajalnego ) oraz potasu. 2. Prawie całkowicie zrezygnować z pieczywa ( słodkiego i słonego ) z [...]
[...] zastępując je tłuszczami wielonienasyconymi. Do niezbędnych dla człowieka kwasów tłuszczowych należą: 1. Sprzężony kwas linolenowy (CLA) - występuje w produktach mlecznych (mleko, sery), oraz w mięsie (wołowina, indyk, baranina). 2. Kwas alfa-linolenowy (ALA) - występuje w olejach roślinnych (olej lniany). 3. Kwas eikozapantaenowy (EPA) i [...]
[...] Ca w racji pokarmowej aby nie powodować dodatkowego odpływu wapnia z kości. Zalecane dzienne spożycie - 900 do 1200 mg ŻRÓDŁO WAPNIA sery podpuszczkowe ok. 800 mg/100g mleko i napoje mleczne, ser twarogowy ok. 100 mg/100g sardynki, śledzie 85 - 110 mg/100g jarmuż ok. 250 mg/100g fasola ok. 150mg/100g Aby zwiększyć spożycie wapnia i poprawić [...]
[...] jaja, produkty mleczne. W mięsie zależnie od gatunku zwierzęcia i części tuszy zawartość tłuszczu waha się od 3-55%, podobnie jak w wędlinach. Ryby zawierają od 0,1-13% mleko i przetwory mleczne od 1-30% i jaja ok. 11% tłuszczu. Najlepsze źródło kwasów tłuszczowych takich jak EPA oraz DHA stanowią tłuszcze ryb morskich potocznie zwane omega [...]
[...] każdą dietę niepohamowanego obżerania się. Wskazówka 2: pij koktajle Mikser (blender) może być wspaniałą bronią w walce z nadwagą. Zmiksowane na aksamitną masę chude mleko, niskotłuszczowy jogurt, białko serwatkowe, lód, owoce i inne smaczne rzeczy mogą z powodzeniem zastąpić normalny posiłek i stać się pożywną przekąską. Atutami koktajli [...]
[...] 1 gram tłuszczu to 9 kalorii, a białko i węglowodany dają 4 kalorie. Produkty mleczne o dużej zawartości tłuszczu należy zastąpić odpowiednimi produktami niskotłuszczowymi (mleko chude, jogurty niskotłuszczowe, ser biały chudy). Na czas odchudzania najlepiej zrezygnować z serów żółtych, topionych i tzw. pleśniowych - są bardzo tłuste ! Należy [...]