Może ktoś orientuje się w nazwach zbóż twardych z których produkuje sie makaron o ile sie nie myle sa to durum i semolina tak? A może ktoś jeszcze jakies zna Sandra
No troszkę by to trzeba poprawić 1 jajecznica serek wiejski, warzywka ok 2 to taka przekąska bardziej 3 ta mieszanka już jest z tym makaronem i mzoarellą , czy sam dajesz makaron i mozarelle, aby to miało ręce i nogi to mieszanka ok, jak makaron zwykły jajeczny to jakiś durum, pełnoziarnisty bym dał a najlepiej to ryż,. no i kulka mozarelli to [...]
[...] węgli i 20% białka na dzień...troche licho z białkiem ale mi zawsze węgle pomagają przy przeziębianiu i osłabieniu na szczęście w tłuszcz nie leci bo ekto-mezo... Ale w diecie teraz na nowym cyklu wprowadze róznorodność - makaron z mąki durum, ryż brązowy i kasza (choć tez myślałem o pyrach ale nabierają wody w ok 50% a drugie tyle skrobia..)
[...] że nie jest to jakiś zmielony gulach tylko normalne mięśo. Ryż nie biały tylko żeby był brązowy/parboiled/basmati. Zamiast ryżu możesz dać kasze jęczmienną/gryczaną, makaron z mąki durum. Potrawy posypuj sobie różnymi przyprawami mi to pozawala mienić trochę smak i w ten sposób mniej dokucza mi monotonia posiłków 4 Przed treningowy [...]
[...] PRODUKTY BEZ ZAWARTOSCI CUKTU. NP.KEFIR/JOGURT/MSLANKA.. orzeczy włoskie30g ZMIEN TEN POSILEK. DAJ NP.KEFIR-WARZYWA-TWAROG+ORZECHY WLOSKIE. kolacja: sola swieza 60 g makaron dwujajeczn120g MAKARON RAZOWY LUB Z MAKI DURUM. kalafior 100g ostatni posiłek : Ser twarogowy poltlusty 100g szczypirek 10 g ogórek 70 g OK. Wychodzi mi : Białka 164 [...]
I - Śniadanie - 3 jajka 20b 22t 4ww 301kcal - 100ml mleka 3b 2t 5ww 37kcal - 150g owsianki 18b 11t 104ww 531kcal Czy nie za dużo trochę tu węgli? Mam nadzieję, że wszystko wyliczyłeś :) Pamiętaj o orzechach, słoneczniku, rodzynkach, wypij też łyżkę oliwy. Ogólnie wydaje mi się, że masz trochę za mało zdrowych tłuszczów w diecie. II - Przed [...]
[...] słodycze odpadają. Ale co jeszcze. Chleb biały, bułki, chałki, bagietki itp. Zastępujemy je pieczywem razowym. (choć generalnie pieczywa należy unikać). Ziemniaki, ryż, makaron - ziemniaki odpadają, ryż, makaron - brązowy, pełnoziarnisty. Ryż jeszcze ma nazwę Durum czy jakoś tak. Fajnym dodatkiem jest fasola, bób, soczewca, kukurydza. Do [...]
[...] być zważywszy na to, że jest to posiłek poza domem, więc wygodnie jest zjeść kanapkę. Jednak wartościowszym, zdrowszym źródłem węglowodanów są: ryż brązowy, kasza gryczana, makaron (graham, pełne ziarno, durum), więc mogłabyś zabierać ze sobą do szkoły pojemnik z posiłkiem (np. ryż, piers kurczaka, warzywa, oliwa z oliwek). Przekąska (ok. [...]
I. Śniadanie Płatki owsiane 100g Orzech włoskie 50g Rodzynki 50g Pestki z dyni 50g BRAK ŹRÓDŁA BIAŁKA,DAJ WARZYWA,PESTKI Z DYNI LUB ORZECHY WYWAL PO CO CI DWA ŹRÓDŁA TŁUSZCZY W JEDNYM POSIŁKU Cały posiłek (29,7/57/100,8) 1037,5 kcal II. Posiłek Makaron 100g Twaróg 100g MAKARON Z MĄKI DURUM ? JAK TAK TO OK,BRAK ŹRÓDŁA TŁUSZCZY I MOŻESZ DAĆ WARZYWA [...]
Ja często jem taki posiłek: makaron z pszenicy durum + pierś z kurczaka + oliwa + warzywa/owoc. W Twoim posiłku dałbym zamiast białego ryzu, węglowodany o średnim/niskim ig (kaszę/makaron/ryż brązowy). Dodaj także białko, ilość oliwy możesz zmniejszyć o połowe, zrób sobie do tego surówkę z wazryw i owoców. Napisałes że Twój trening trwa godzinkę [...]
[...] 130g tuńczyka oliwa z oliwek jakieś warzywa lub owoce B 40g T 22g W 78g oliwę wywal(tłuszcz niepolecany w przedtreningowym), ryż zamieniaj na dziki/basmanti ,kaszę lub makaron razowy/durum odrazu po treningu dałbym gainera a po powrocie do domu: IV posiłek 150-200g bialego ryżu 200g piersi oliwa z oliwek B 43 T 14 W 150 bez oliwy(w [...]
[...] 3. Tyle samo kcal, ew. zamien ryz bialy na kasze gryczana czy inne zrodlo weglowodanow. 4. Zobacz w talebe IG. KAsza gryczana, jeczmienna, ryz brazowy, paraboliczny, makaron z maki durum, platki owsiane, makaron razowy maja dosc niski IG. Ryz bialy i ziemniaki wysoki. 5. Tluszczy nalezy unikac w okolicy treningu, ale co do weglowodanow na [...]
To jest twoje dzienne zapotrzebowanie. Jeśli chcesz przybrać na masie to dodajesz powoli kcal, możesz zacząć od nadwyżki 300kcal. Jeśli nic nie da, zwiększaj. Czy makaron reklamowany teraz w TV Lubelli Pełne Ziarno jest ok ? W sklepie oglądałem i jest zrobiony z pełnoziarnistej mąki. Czy lepiej stawiać na Durum ?