orientuje się ktoś czy w sieciówkach tpyu lidl/tesco/biedronka/kaufland kupie makaron conchiglioni żytni razowy ewentualnie z maki durum? Zmieniony przez - tomb1 w dniu 2015-10-17 10:19:37
hehe lapki kazdy chyba lubi bo pompuje fajnie,ja tam robie osobno ale na fbw kiedys ja cwiczylem napuchniete fajnie makaron szczegolnie pelnoziarnisty/durum gites ryz wymieka przy nim
80gr basmati+ Tuna 130gr Ano powiedz mi coś. Mamy prawie identyczne posiłki , jesteś endo?Jaki wzrost/waga? Koles jak ten makaron się nazywa/ile ksoztuje/ z durum? Zmieniony przez - Libos w dniu 2009-07-08 12:21:03
[...] czasach z mięsem nie wiele wspólnego mają ser jaki? żółty to lipa, biały do biedy może być. Lepiej zrób sobie ten chleb z tuńczykiem lub z piersią z kurczaka 3.14.00- makaron 150g + ser biały tłusty 70g +warzywo/owoc+tran ok, ale nie jestem zwolennikiem twarogu w ciągu dnia. Ponieważ utrudnia wchłanianie innych składników oraz długo się [...]
ciekawe czy jedzenie codziennie makaronu durum albo pełnoziarnistego nie będzie gorsze dla diety od jedzenia ryżu, bo jakoś nie mam chęci na ryż, lepiej mi wchodzi makaron z mięchem i winegretem jakimś.
Dzisiejsze jedzonko wygladało tak : 1. Omlet : 2Jaja kurze całe 2Białko jaja kurzego 20 g Słonecznik, nasiona 20 g Dynia, pestki 15 g Płatki owsiane Trening 2. Ser twarogowy chudy Gruszka 3. Spagetti z pulpecikami: Makaron pełnoziarnisty durum Wołowina klasa II Mąka pszenna, typ 2000 20 g Orzechy laskowe 4. 3 kanapki [...]
[...] ilośc posiłkow z 4-5 do tylko 3 dziennie ,bez dojadania miedzy nimi.Ograniczyłem spożycie chleba do zera.Jednak na razie węglowodanów sporo w postaci; kaszy gryczanej ,ryżu,makaronu razowego,czasami makaronu z przenicy durum.Makaron staram się gotowac ale dente. Zwiększyłem spożycie zielonej herbaty i kawy. AEROBY -lekkie biegi na bieżni. [...]
Tak, Lubellę znam doskonale, ale ostatnio w Biedrze złapałam jakiś ciemny makaron, w domu spojrzałam że z mąki pszennej, ale durum... I teraz nie wiem czy to jeść...
Makaron? O ile razowy/durum to możesz okołotreningowo dawać, więc nie ma problemu. Osobiście też polecę dietę zbilansowaną, na której ze 105 zjechałem do 80kg i to nie przyszło zbyt ciężko
No wlasnie mi ryz tez nie podchodzi (szczegolnie ten brazowy), do tej pory lecialem wlasnie na makaronie durum (pióra) i całkiem nieźle mi wchodził, ale sam wiesz, ile mozna jesc caly czas makaron. Staram sie jakos ten ryz "zmodyfikować" smakowo, dzisiaj ktos mi polecil zeby dodac carry, wychodzi taki zóltawy i podobno o niebo lepszy w smaku. [...]
[...] nesquik to nie jest dobry pomysl. lepiej owsiane wcinac. chyba nawet taniej wyjda. do kazdego posilku staraj sie jakies warzywka, ewentualnie owoc do poludnia. mama pewnie surowke zrobi ale pomysl o innych posilkach. nie pisales jaki makaron i jakie pieczywo. makaron z maki durum jak mozesz i pieczywo razowe/pelnoziarniste bedzie najlepsze.
Tłuszczy masz mało daj przynajmniej 0.8 - 1.0 g/kg Białko możesz śmiało zmniejszyć do 2,2 g/kg Daj więcej oliwy. Makaron zastępuj ryżem brązowy, kaszą czy nawet ziemniakami, jak stosujesz makaron to pamiętaj żeby był z dobrej mąki np. durum
Ok :) I mam takie jeszcze pytanie na temat posiłków przed treningiem i po. Przed treningiem: Makaron (razowy, z pszenicy durum) czy lepiej ryż biały lub brązowy ? - Co bedzie bardziej odpowiednie? Mieso / ryba (pierś z kurczaka np) czy twaróg? Od razu po treningu. 2 banany i tu nie wiem czy same czy np znowu z tą piersią kurczaka + ryż Godzine [...]
Mam pytanie: Koniu pisał, że kuskus nawet dobrej jakości, jest jałowy i wysoce przetworzony, i lepiej go unikać. To co mam sobie sypać na michę? Kasze bardzo ciężko dostać, gryczanej nigdzie nie widziałem, inne też niezbyt. Jedyne co mam teraz to ziemniaki i ryż, makaron (dobrej jakości szwajcarski, z durum ) mogę czy też jednak nie bardzo?
Możesz mi uzasadnić swój tok rozumowania w kontekście 'lepszy pod względem budowania masy mięśniowej'? Generalnie makaron ciężej znaleźć dobrej jakości. Szukaj z semoliny, pszenicy durum, albo na przykład razowy orkiszowy. Ziemniaki mają bardzo dużą objętość i są dużo bardziej sycące niż inne źródła węglowodanów więc ich wybór zależy od tego czy [...]