[...] łagodzą objawy menopauzy, dzięki temu są również niezbędne w przypadku leczenia niepłodności, minimalizują występowanie nowotworów hormonozależnych, między innymi: raka piersi, czy raka prostaty, choć nadal w tym temacie prowadzone są badania. Siemię lniane jest jednym z najlepszych, a także najtańszym i przede wszystkim naturalnym źródłem [...]
[...] się w ekstraktach z kory Taxus brevifolia (Cis krótkolistny). Taxol został dopuszczony do stosowania przez FDA dopiero w 1992 r. Stosuje się np. przy raku jajnika czy raku piersi. Kamptotecyna jest alkaloidem chinolinowym, wykazującym właściwości przeciwnowotworowe. Została ona odkryta i opracowana przez tę samą grupę osób, która pracowała nad [...]
[...] Bataty oraz dynię kroimy w paski, doprawiamy, polewamy oliwą z oliwek, można pokropić sokiem z cytryny i wkładamy do piekarnika na około 35 min. na 180° C. Posiłek 3 140 g piersi z indyka 100 g kaszy gryczanej 120 g kapusty kiszonej 100 g marchewki przyprawy Pierś doprawić, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Kaszę ugotować według wskazówek [...]
[...] as Risks for Thyroid Cancer: A Systematic Review https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0029177 Sylwia Grodecka-Gazdecka Związki otyłości z rakiem piersi Katedra i Klinika Onkologii Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Briseis Aschebrook-Kilfoy i in. Diabetes and Thyroid Cancer Risk in the [...]
[...] elementem np. futbolu amerykańskiego. Przekonanie nr 3: Trening siłowy jest nieskuteczny dla ogólnego rozwoju ciała Jeśli ktoś ćwiczy tylko biceps i triceps oraz klatkę piersiową – to być może. Przy podejściu całościowym – podobny trening znakomicie rozwija mięśnie, w tym warstwy głębokie – od nóg, po mięśnie obręczy barkowej. Przekonanie nr [...]
[...] filtrów, pozwalającym na pracę na warstwach, na wygładzenie skóry, zniwelowanie zmarszczek, wykadrowanie obrazu, zmianę wyglądu osoby, koloru oczu, powiększenie pośladków i piersi itd. Niestety w przypadku zdjęć kobiet o bardzo niskim poziomie tkanki tłuszczowej w porównaniu do ogółu populacji (czyli mniej niż 12-14%) często ma się do czynienia [...]
Nie zawsze dobrym pomysłem jest stosowanie wskaźnika BMI. Nie tylko nie nadaje się dla sportowców, ale wskazuje, że kulturyści, trójboiści czy strongmani są otyli. Wskaźnik ten nie uwzględnia składu ciała, ale tylko wagę. Podsumowanie Nie da się obliczyć idealnej wagi oraz wymiarów, bo każdy człowiek ma inne proporcje tłuszczu, mięśni, kości o [...]
[...] z genem, które często nie muszą niczego robić, by dobrze wyglądać. One nigdy nie miały problemów z cellulitem, tłuszczem odłożonym jako „boczki” i „fałdki”, z wyglądem piersi czy pośladków. Już przed rozpoczęciem treningów miały efektowne pośladki i kuszące sylwetki. Często okazuje się, że wykorzystują swoje naturalne predyspozycje [...]
Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3, 6 i 9 są w naszej diecie niezbędne. Nie wystarczy jednak spora ich ilość w naszej diecie, bardzo ważny jest podział na odpowiednie proporcje poszczególnych kwasów Omega. Każdy z kwasów Omega 3, 6 i 9 pełni odmienną funkcję i jest równie ważny w diecie - jednak najczęściej można usłyszeć na temat Omega 3 i że [...]
[...] kroków, a nie drastyczne zwiększanie podaży węglowodanów czy tłuszczów, które często prowadzi do otłuszczania ustroju. Zamiast upragnionych mięśni zyskujesz ulane pośladki, piersi, „boczki” i „oponkę” (warstwę tłuszczu na brzuchu). Referencje: Ernst J. Schaefer Dietary Fructose and Glucose Differentially Affect Lipid and Glucose [...]
[...] z kurczaka. Większość tłuszczu znajduje się w skórze, z której możesz zrezygnować. Mięso znajdujące się na udkach jest bardziej soczyste i bogate w smak, niż białe mięso piersi. Jest to doskonałe źródło chudego białka, które może sprawić, że poczujesz się bardziej usatysfakcjonowany podczas posiłku, niż wówczas, gdy nieustanie jesz mięso z [...]
Żeby zdrowo jeść, nie trzeba wcale wielkich wyrzeczeń, wysiłku czy nawet specjalistycznej wiedzy. Łatwo jest wzbogacić swoją dietę o odżywcze produkty. Należy uwzględnić warzywa, owoce, produkty pełnoziarniste, zdrowe tłuszcze itp. Wszystkie te produkty są łatwo dostępne, a i świadomość społeczeństwa jest na tyle duża, że nie jest to wcale takie [...]
Białko jest jednym z trzech makroelementów (zaraz obok węglowodanów i tłuszczów), które dostarczamy wraz z pożywieniem i które stanowią dla nas także źródło energii. Białka wchodzą w skład każdej komórki naszego organizmu, biorą udział w kształtowaniu błon komórkowych, budują mięśnie, sprawiają, że rosną nam włosy i paznokcie. Białko jest [...]
[...] - możesz stracić w ten sposób nawet kilka tygodni treningu. To samo dotyczy zachorowania w trakcie terapii po cyklu (PCT) i wiąże się z wieloma komplikacjami. Zmiany w piersiach Często spotyka się zmiany w piersiach (grudki, płyn, rozrost tkanki gruczołowej sutka) spowodowane np. nierównowagą hormonalną (testosteron vs estrogeny, [...]
Bezpieczna redukcja nadmiaru tkanki tłuszczowej u nastolatków Redukcja tkanki tłuszczowej jest procesem, który polega na tym, aby zmusić ciało do pozbycia się zmagazynowanej energii. Efekt ten można osiągnąć poprzez odpowiednie odżywianie i aktywność fizyczną. Pisząc w uproszczeniu: musimy dostarczać mniej kalorii niż wydatkujemy w ciągu dnia [...]
[...] lub nie działa tak, jak powinna na tkanki docelowe (i w odpowiedzi na wspomniane zjawisko trzustka produkuje większe ilości insuliny, w sposób kompensacyjny). Insulina a rak piersi Rak piersi jest często spotykany. Według statystyk jest na drugim miejscu zaraz za rakiem płuc. O ile nowotwory płuc cechuje wysoka śmiertelność i bardzo kiepsko [...]
[...] oliwy z oliwek odrobinę soku z cytryny Z jaj robimy omlet, który smażymy na oliwie z oliwek. Na jajo nakładamy pokrojone awokado, skropione sokiem z cytryny. Posiłek 2 150 g piersi z kurczaka 150 g batatów 50 g jarmużu 30 g oliwek czarnych 10 g oliwy z oliwek 100 g marchewki przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny – świeżo mielony, słodka [...]
[...] rocznie, a cukrzyca szacowane na 174 miliardów dolarów rocznie. Organizacja IARC (działające pod egidą WHO, Światowej Organizacji Zdrowia) wiąże otyłość z nowotworami: piersi, jajnika, mózgu i CNS, nerek, trzustki, żołądka, jelit, wątroby, tarczycy, macicy, przełyku itd. Redukcja nadmiernego otłuszczenia ciała wiąże się ze spadkiem [...]
Droga do poprawy sylwetki jest trudna. Przeciw redukcji buntuje się fizjologia (dziedziczone mechanizmy ewolucyjny), psychologia („przecież to jedno ciasteczko mnie nie zabije”) oraz stają na przeszkodzie zakorzenione nawyki (np. słodzenie kawy, herbaty, picie soków owocowych, popijanie drinków). Łatwość publikowania sprawia, iż w Internecie są [...]